Nisam neki strucnjak za fino ali zato volim da ga pijem

Takodje otac mi ima poveci vinograd i svake godine pecemo rakiju i pravimo vino imamo tu nedje oko 400 cokota loze

gogo23 wrote:Ja platio Villacrecce Pruno (mozda nedostaje jos neko slovce ili godina), gresis oko cene obican Pruno je negde oko 1.500 ovaj je bio 3.450. Ali stvarno je ogromna razlika.
gogo23 wrote:I sta je bre to "korkovan", ne pomaze ni gugl
Houdini wrote:cek jel pricamo o ova dva?
gogo23 wrote:Skuplji je bio Finca Villacreces 2006, Pruno je bio 2009.
gogo23 wrote:Nego, posto je ovo tvoja tema, preskocio si dva vazna segmenta. Case ( belo, crveno, CS, sampanj ) i jos vaznije nacin kako se proba i ispija vino. Da mi to nije pre nekoliko decenija objasnjeno, verovatno nikad ne bi postao ljubitelj vina.
Houdini wrote:gogo23 wrote:Skuplji je bio Finca Villacreces 2006, Pruno je bio 2009.
dobro ja sam to malo preterao sa 500 dinara razlike. recimo kod nas je Finca 3.850 dinara, a Pruno je 2.800. kada se odbiju procenti na rabatu tu je negde oko 800-900 dinara razlike.
Houdini wrote:videcu da napisem nesto, ovih dana, mozda jos neke ljude navucemo na vino
gogo23 wrote:Nesto kod vas ne valjaNa netu je odnos 8e/16e , mnogo pribliznije ovoj ceni kod mene.
gogo23 wrote:Mislim da ima nesto i na youtubu oko ispijanja, a za case ces sve naci na Riedlovom sajtu.
gogo23 wrote:p.s. Amarone je bio Masi Costasera 2007, a Porto Quinta do Tedo reserva, Vincent Bouchard.
Houdini wrote:Zvonko Bogdan Cuvee iz 2008. godine, mislim da ga zovu cuvee no. 1, znaci iz 2008., ne iz 2009. koji je sada u prodaji.
ova slika je zapravo cuvee 2009., ali jbg kad 2008., jos ne postoji![]()
Vino je perfektno. Kupaza Merlot-a, Cabernet Franc-a i Frankovke.
Vino je dobro obojeno, zbog Cabernet Franc-a, tamno crvena boja ali vrlo intenzivna. Miris je vrlo kompleksan ima cokolade, vanile, visanja, jagoda, koze. U ustima je takodje fantasticno, ostaje ono voce i vanila sto se osetila na nosu. Tanina ima mnogo ali su vrlo prijatni. Daje ukus punoce ustima. Inace barik je u pitanju, 18 meseci u novim americkim buradima i to se lepo oseti tom aromom vanile.
СУБОТИЦА - На винским такмичењима у Аустрији и Јапану, суботичка Винарија "Звонко Богдан" освојила је укупно седам медаља, саопштено је из ове винарије.
На једном од највећих и најпрестижнијих светских такмичења у оцењивању вина "AWC Vienna 2012" у Бечу, Винарија Звонко Богдан је у конкуренцији 11.500 узорака из 37 земаља награђена са 5 медаља.
"Sauvignon blanc 2011" и "Cuvee No.1 2008" награђени су златном медаљом, док су "Rose 2011", "Sauvignon blanc barrique 2011" и "Pinot blanc 2011" награђени сребрном медаљом.
"Међународно такмичења вина AWC Виенна подржано је од стране Европске Уније. Оцењивање се врши на принципу слепе дегустације по бодовној скали од 100 поена док у оцењивању учествују најистакнутији домаћи и инострани енолози, соммелиери, угоститељи и новинари" - наведено је.
Ова Винарија је по други пут учествовала и на престижном винском такмичењу "Japan Wine Challenge" на којем је "Pinot blanc" награђен сребрном медаљом, док је "Cuvee No.1" за квалитет добио бронзану медаљу.
"Japan Wine Challenge основан је 1997. године као независно такмичење вина. Током времена прерастао је у један од најпоштованијих и најцењенијих винских такмичења у Азији показујући свету да Јапан представља озбиљно винско тржиште. Истовремено ово винско такмичење је креирало платформу за развој јапанских оцењивача вина и истакнутих винских судија" - саопштено је из Винарије.
"Винарија Звонко Богдан" налази се на Палићу, окружена је са 17 хектара винограда, а додатних 9 хектара налази се на обали суседног језера Лудаш.
Ове године посађено је додатних 17, а у пролеће следи садња последњих 13 хектара. Са овом заокруженом целином виногради Винарије Звонко Богдан заузимаће површину од 56 хектара.
Starsica wrote:Postovala sam samo zato sto sam citala da je vino napljuvano
Users browsing this forum: Trendiction2 [Bot] and 0 guests