Board index Tenis Turniri

Teniske diskusije

Re: LIVE US OPEN - konacni obracun

Postby Bobo_Vieri » 04 Sep 2012, 11:26

M.S. wrote:Janko je običan dripac.

Lepo je kad se šovinistički stavovi stave na stranu ne bi li se u sledećoj rečenici podržao šovinizam. Prošle godine je trebalo raspustiti muški tur posle svih onih Novakovih biciklica. Serena je neka druga dimenzija u ženskom tenisu kao što su prva trojica u muškom, ostali su (sa par izuzetaka) statisti na obe strane.

Cekaj bre gde sam ja izneo sovinisticki stav? Nisi me ni citirao/la jer znas da to nisam pomenuo. Samo sam rekao da li jedna osoba treba da bude placena kao i druga osoba ako manje radi neki posao? Zasto da ima tu privilegiju? Sta je tu sovinisticki, svega ti? Koji cetvrti muskarac je statista? Nadal ili ovaj pobednik o.i.? No uostalom to nije tema. Ajmo sad ovako, da li znas da je najveca popularnost zenskog tenisa zato sto ga igraju kad i muskarci, paralelno, istih dana, na istim terenima? Nemoj da sumnjas da bi zestoko opala popularnost zenskog tenisa da im gren slem nije kad i muskarcima. Evo ja sam za to da se zenama podigne zarada u drugim sportovima, ako vrhunski fudbaler trci 90 minuta za loptom i zaradi 100 000 evra nedeljno, zena na tom nivou ne sme da zaradjuje 1 000 nedeljno jer trci 90 minuta i trenira kao on. Ok je i ista zarada na drugim turnirima koji i muskarci igraju u 2 seta, ali opet ponavljam da li neko na ovom svetu treba da bude placen isto kao drugi ako radi manji posao od drugog? Sad sto radi manje kvalitetan nije do njih i o tome ne raspravljam.
Bobo_Vieri

Postby Altair » 04 Sep 2012, 11:28

moze janko da drobi do sutra (sto uostalom i radi) i dalje to ne menja cinjenicu da sere...
hocemo opet tu staru pricu da potezemo. izgleda da hocemo. to sto jedna serena ili stosur imaju vise muskih nego zenskih kvaliteta, ne znaci da ostatak zenskog tura u stanju da igra na tri dobijena. njih dve su samo jedan posto, i zato nebitne u celoj prici. onih 99 posto nemaju snagu i izdrzljivost za 4 ili 5 setova , koliko bi se cesto igralo.
hocemo da zakidamo zenama kintu zato sto ih je priroda stvorila fizicki slabijim? hocemo naravno, ako se pita vecina muskaraca.

jedan "moderni", kapitalisticki nacin mogao bi da bude zakon ponude i potraznje, pa ako zenski mecevi ne donose pare onda nek im smanje premije.
ali ovo gledanje po duzini meceva i kolicini gemova je smesno. i argument za decu
I don't give a damn how it's supposed to be
That might work for you, it don't work for me
You write your truth and I'll write mine
One man's ceiling's another man's sky high
Altair

Postby Bobo_Vieri » 04 Sep 2012, 11:33

Altair wrote:moze janko da drobi do sutra (sto uostalom i radi) i dalje to ne menja cinjenicu da sere...
hocemo opet tu staru pricu da potezemo. izgleda da hocemo. to sto jedna serena ili stosur imaju vise muskih nego zenskih kvaliteta, ne znaci da ostatak zenskog tura u stanju da igra na tri dobijena. njih dve su samo jedan posto, i zato nebitne u celoj prici. onih 99 posto nemaju snagu i izdrzljivost za 4 ili 5 setova , koliko bi se cesto igralo.
hocemo da zakidamo zenama kintu zato sto ih je priroda stvorila fizicki slabijim? hocemo naravno, ako se pita vecina muskaraca.

jedan "moderni", kapitalisticki nacin mogao bi da bude zakon ponude i potraznje, pa ako zenski mecevi ne donose pare onda nek im smanje premije.
ali ovo gledanje po duzini meceva i kolicini gemova je smesno. i argument za decu

Kako zene u atletici trce iste duzine kao muskarci? 42 kilometara maraton? To su u stanju, a nisu u stanju da odigraju set vise? Opet, ok, nisu u stanju, zasto onda da imaju istu zaradu za manje rada? Da li zensko u firmi radi 5 sati, a muskarac 8 zato sto je muskarac? Zasto odbojku ne igraju u 2 dobijena seta?
Bobo_Vieri

Postby Delester » 04 Sep 2012, 11:48

npprvo nije tacno da bi zene lipsale, to je mit I zabuna
po izdzljivosti moze zena da parira muskarcu, samo po snazi ne moze, ne sirite dezinformacije
serena prva ne bi profitirala, njena anatomija to ne moze da podnese, ali sve ostalw mogu
.......................................................................................
http://www.pic4ever.com/images/snapoutofit.gif
Delester

Postby Gama » 04 Sep 2012, 12:07

Izdrzale bi zene ali na sta bi licili ti mecevi sto se tice kvaliteta to ne mogu ni da zamislim ali to je manje bitno. Bitna je tu i duzina tv prenosa i organizacija pracenja kad se radi o zajednickom turniru. Pa i ovako se jedva zavrsi celodnevni program pod uslovom da nema prekida zbog kise. Tada bi GS morao da traje 3 nedelje. Imu tu mnogo faktora protiv.

Ja sam jedino za to da zene finale GS igraju na 3 dobijena seta iz razloga da se bar po necemu GS razlikuje od ostalih turnira.
Meni ovako deluje da je teze osvojiti neki jaci turnir od GS gde imaju dan pauze. Totalno nefer u odnosu na muskarce sto se tice znacajnosti osvajanja istih a ne novca koji dobijaju.
Sto se tice zanimljivosti meceva, u zadnje vreme radije pogledam neki zenski mec od muskog u pocetnim kolima turnira. WTA je sve jaci i ne sumnjam da ce i gledanost porasti tj. bice vise para i za organizatore.
Gama

Postby Delester » 04 Sep 2012, 12:09

pa ni na sta ne bi licili jer kvaliteta nema ni u prva dva seta
I tacno, ko jos to hoce da gleda 4 sata, to je glavno
.......................................................................................
Delester

Postby cecans » 04 Sep 2012, 12:19

Slazem se sa Del i Gamom da po pitanju izdrzljivosti zene mogu da pariraju muskarcima uostalom tako je i u drugim sportovima gde zenski mecevi imaju istu minutazu. E sad, da li ima intresa tolikog u z.tenisu - pitanje je. Medjutim, odosmo opet u siru diskusiju, poenta je da nije Jankovo da komentarise i zaviruje u dzepove teniserki, sta za ime boga , on ima od toga :tap: . Sigurno ima stosta u ATP sto ne stima, pa nek tu ispravlja krive Drine a ne da lupeta po netu :banghead:
cecans

Postby Delester » 04 Sep 2012, 12:21

bas tako
jel jankela drugi mec, a novak treci na dtugom terenu?
uz malo srece nece se preklapati, taman da se lepo isprati
Delester

Postby M.S. » 04 Sep 2012, 13:04

Ne vidim poveznicu sa sujetom, kakve ja veze imam sa Serenom i Jelenom Janković. Ako ne mislimo ko Janko sujetni smo (svaka sličnost sa "ako mislimo da MAria/Ana/kogod nije dobra riba" ljubomorne smo, je slučajna), ako mislimo kao Janko, ispravni smo (hurej).

Elem, promislila sam malo o konceptu jednaka zarada za jednak rad. Mislim da zarade tenisera i sportista u celini, nemaju striktni osnov u tome, već dominiraju neki skroz drukčiji kriterijumi. To nije radni odnos i nema nikakve veze sa njim. Sportisti su cirkus majstori moćnih organizacija, sponzora i publike i u njihovom sadejstvu se i formira "cena rada", nema veze ni sa radnim satima, ni sa obrazovnim profilom, ni učinkom, što su realne mere u klasičnom poimanju rada. U suprotnom bi se sve merilo štopericom, kao i nama, pa bi Janko zarađivao više od Serene, ili možda ipak ne bi, jer je kriterijum broja setova vrlo varljiv. Kao što rekoh prethodno, 5 setova sa Iznerom nekad brže prođe od nekih davljenja Jelene Janković na terenu.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Postby Altair » 04 Sep 2012, 13:16

slazem se s ovim sto je M rekla
posao kao posao, osmocasovni ili kako god, ne moze da se meri sa profi sportom. ovde igra hiljadu drugih faktora

izdrzale bi teniserke 5 setova, jednom, dvaput mesecno, al da odigraju tako ceo turnir, na svakom mecu min. tri seta, na kraju bi slavila neka maratonka koja jedina ostane na nogama a mozda ume i da prebaci lopticu .
nek kukavni muskarci predju da igraju na dva dobijena i na slemu, pa da resimo ovu kalimero pricu.(al onda janko ne bi imao o cemu da tvituje)
ionako ne postoji sport u kome mec moze da traje 2, 5 ili 15 sati. po tome je tenis specifican. ne moze se porediti sa sportovima gde je limitarano trajanje. .
Altair

Postby Delester » 04 Sep 2012, 13:23

ms, problem je sto su, kada je usvojena odluka o izjednacenju fondova navodjene sve ove reference koje odbacujes
da one isto treniraju, iste sate ulazu i sl

prvo nije tacno da isto treniraju, treniraju daleko manje I nekvalitetnije I to se vidi na njihovom salu, stomacima I slaufima, a posle I po kretanju I udarcima . hrane se ocajno. dave se u milionima a jedna kineskinja gimnasticarka koja nema leba da jede moze nutricionista da im bude. ne znaju osnovna pravila ishrane, ne znaju bre skolu trcanja, neke ne gaze kako treba,ej

niko od zene ne ocekuje udarac muskarca, nego racio snage, gradje, brzine I tezine mora biti priblizan, samo u tenisu nije

tenis je veliki izuzetak kada su zene u pitanju, uma mnogo vecih radnika I sportistkinja u drgim sportovima kojima su nezamislivi propudti koje one prave. veruj mi, mogu one mnogooo bolje. al sto bi kad I ovako mlate lovu
jbt nas su terali sa treninga zbog podgojenosti, na oci bre selektoru ne smes da izadjes tako zadrigao, koji profesionalac koji tezi vrhunskim rezultatima ce sebi to da dozvoli

nema veze sto neko dobije 3 seta za satipo, a neko za 4, ali je u obavezi da odigra 3 dobijena.
em nisu kvalitetne, em se prezderavaju, em su smotane, a jos bi nadalovo sledovanje
nije nego
Delester

Postby delgado » 04 Sep 2012, 13:56

Svaka cast Del. Mozda smo imali dosta nesuglasica i sukoba u proslosti, ali ovim postom pokazujes da si veliki covek i da mozes da preskocis preko svoje sujete i 'ravnopravnost, hocemo ravopravnost' MODa. Alal ti vera za ovaj post.

Kao sto rekoh, 99% zena ce biti protiv Janka, 99% muskaraca ce biti 'za' Janka , ustvari generalno za taj stav. Hocete ravnopravnost, a da radite manje ? Pa kakva je to onda ravnopravnost ?? A ne, nego ajde mi da radimo manje za iste pare, ako nije tako, onda to nije ravnopravnost :laugh: A potpuno je netacno da zene ne mogu da izdrze kao muskarci, kada bi vise radile na sebi, svom telu i fitnesu. ATP treba da poveca za 30% nagrade , nagrade su smanjene , samo se na GS povecavaju, dobro se secam da je nekad pobednik mastersa dobijao 600k dolara, a sada ispod 500. Mislim, mene briga za to u principu, ali samo kazem kako je ispravno. Ako zena i muskarac rade u firmi po 8 sati, treba da dobiju isto, ako prosecni mec u ATP traje pola sata duze nego na WTA, situacija je krajnje jasna. Najlakse je reci Janko je dripac, seljak, treba malo staviti prst na celo i zapitati se. Jos jednom DEL svaka cast, imas od mene rucak za ovaj post :biggrin:
Teske price iz hooda!
delgado

Postby M.S. » 04 Sep 2012, 14:27

Veliki je čovek ko misli kao Janko. Del, ništa lično (daleko od toga), jednostavno delgado izvodi urnebesne korelacije.

Iskrena da budem, ne znam da li se prežderavaju, neke svakako i izgledaju tako, ali mislim da kao i kod muškaraca, postoje izuzetno spremne teniserke i ne bih se složila da nisu kvalitetne (jedino bih rekla da su mnogo nekonstantnije u treningu i posvećenosti od muškaraca, dosta se o tome polemisalo). Mogu solidnu paralelu da povučem između Graf/Federera, Novaka/Azarenke, Seleš/Nadala, itd. Početkom 2000. je ženski tenis bio kvalitetniji, tad sam samo njega i pratila, mislim da će za nekih 4-5 godina ponovo biti tako po svim sadašnjim pokazateljima.

Koliko znam, fond je jednak na slemovima, a na ostalim turnirima samo sporadično. Koliko je to uopšte važno, kad učešće reklama i sponzorskih ugovora mnogostruko premašuje učešće nagradnog fonda u imovinama top sportista. Što se o tome ne priča, koliko je to samo glupo, a vrhunska je filozofska tema. Zašto se ne priča o tome da Kuznjecova kao top igračica nema sponzora jer nije dovoljno atraktivna. Kao i o tome kolike se bre pare peru kroz sve to.

Ali ne, odgovor na sve navedeno je vrlo prost i jednoznačan-to je tako. Well, i ovo je tako. A suštinski veoma, veoma nebitno kad se uzme u obzir koliko novaca se vrti u šou biznisu i koliko je sve to daleko od bilo kakvog razuma. Ako treba drukčija preraspodela novca da se pomogne lošije raniranim teniserima, nek se dogovore lepo da odvoje od svojih usta i jedni i drugi-neće ni da osete. I to je neka solidarnost, a ne gledati kako da nekom zakineš, a da se kod tebe ne primeti. Alavo i za svaki prezir, na apsolutno svakom nivou života.

Jednostavno mi je kao gledaocu nepristojno da se bavim njihovim novcem, verujem da se nijednog trenutka nisu zapitali o mom i koliko je to (ne)pravedno. Njihova stvar, nek je reše sa nadležnima.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Postby delgado » 04 Sep 2012, 14:49

Ne shvatas sustinu, nije veliki covek sto misli kao Janko, nego sto ima u sebi cime moze da prevazidje svoju sujetu i da prizna nesto sto je svima u svetu jasno , a naravno cute i bune se. Pritom ne mislim da je Janko veliki covek sto je 'ustao' protiv #equalPrizemoney, nije njegovo da se bavi time. Pritom ne mislim da je neko 'mali' , tj neka zena 'mali covek' jer nece to da prizna, i ja da sam zena sigurno bih se bunio .. Nadam se da sad shvatas sustinu.
Teske price iz hooda!
delgado

Re: Teniske diskusije

Postby Altair » 04 Sep 2012, 15:29

ja ne shvatam sustinu. presipas iz supljeg u prazno.
kakva sujeta, kakvi bakraci, ako se ja ne slazem s jankom.
porucujes nam tu da mucnemo gavom i da stavimo prst na celo.
i posto sam dobro razmislila i dalje se ne slazem s jankom. jel to znaci da sam sujetna sto sam zensko? o cemu pricas ti , dal je i tebi jasno
Altair

PreviousNext

Return to Turniri