kanidja wrote:zalosno je na sta smo mi spali, a sve je kriv onaj glavonja iz loze. a kad se samo setim da smo pre dve godine igrali nereseno sa nemcima na svetskom...e tole vole
Nismo igrali nereseno, pobedili smo ih.
Sa nasom reprezentacijom je uvek isti problem - manjak sistematskog fudbalskog razmisljanja i pilicarenje umesto toga. Mi smo izasli sa timom koji je za ozbiljan fudbal previse mlad na vecini kljucnih pozicija, a od mladih igraca koji tek upisuju prve nastupe za reprezentaciju se ne moze ocekivati da igraju rizicno, da donose prave odluke i da ne znam sta izmisle na terenu. I to bi sve bilo u redu kad bi neko izasao i rekao - ljudi, mi trenutno nemamo tim, ova medjugeneracija se ispostavila nedovoljno dobrom, sada dovodimo selektora na duze staze i od igraca izmedju 19-23 godine pravimo i uigravamo reprezentaciju koja moze da igra vrhunski fudbal u sledecih 7-8 godina. Onda se lepo tim igracima koji su u konkurenciji za A tim otvori portfolio, prati se njihova karijera pojedinacno do najsitnijih detalja, ukljucujuci i to u koje klubove prelaze, kako rade na pripremama, kako se spremaju u vreme praznog hoda, koliku minutazu imaju u klubovima u kojima igraju i tako dalje, i tome slicno. Ostavi se u timu par starijih igraca koji imaju sportski i pobednicki karakter (Ivanovic, Kolarov) koji bi drzali ekipu kad zagusti i to je to. Nesto slicno onome sto su uradili Nemci sa ovom generacijom koja im sada igra.
Ali, od toga naravno nece biti nista jer mi nemamo FSS koji je u stanju da se studiozno posveti reprezentaciji, niti ih tako nesto zanima. Zato ce i ovaj Mihajlovicev projekat podmladjivanja propasti, a igraci koje isprobava ce biti prepusteni sami sebi i svojim karijerama. A nije da nemamo materijala da uspesno podmladimo reprezentaciju. Imamo Ivanovica i Kolarova od starijih, imamo u medjugeneraciji par igraca (Subotic, Basta, Z. Tosic, Kuzmanovic) koji su solidni i imamo veliki broj mladih igraca koji za sada nemaju nista vise od talenta ali talenat ocigledno imaju (Maksimovic, Nastasic, Ignjoski, Mijailovic, Djuricic, Ljajic, Lazovic, Ninkovic, Lazar Markovic, Mitrovic, Ozegovic, Mudrinski, Kapetanovic, Medojevic, Milunovic,...). To su sve deca izmedju 18 i 21 godine kojima se FSS mora maksimalno posvetiti tako sto ce napraviti program njihovog sistematskog igrackog napretka kako ne bi nestali u prelazu izmedju juniorskog i seniorskog fudbala.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.