Board index Košarka Mlađe kategorije

Mlađe kategorije - ženska košarka

Re: Mlađe kategorije - ženska košarka

Postby tremi08 » 19 Aug 2025, 20:14

Najbolja ekipa nasih u mladjim kategorijama u zadnjih 10 godina sigurno, i spolja i unutra smo odlicni. Nadja da, nema tu energiju fajtersku ali je i najmladja tu u ekipi.

Sutra protiv Slovenije u QF
Petkovic 11p
Maksimovic 10p,6sk
Avramovic 5p,8sk,3blok
tremi08

Postby kocha popovich » 19 Aug 2025, 22:27

tremi08 wrote:Najbolja ekipa nasih u mladjim kategorijama u zadnjih 10 godina sigurno, i spolja i unutra smo odlicni. Nadja da, nema tu energiju fajtersku ali je i najmladja tu u ekipi.

Sutra protiv Slovenije u QF
Petkovic 11p
Maksimovic 10p,6sk
Avramovic 5p,8sk,3blok

Ocigledno je ogroman potencijal, ali bas je tesko raditi s tako visokim devojcicama. Da ojacaju i poprave koordinaciju, a pritom izbegnu povrede. Ima malo i do toga sto se razumljivo ulenje jer u 99% utakmica na nizem nivou od ovoga tolika visina je cheat code i budu ubedljivo najbolje na terenu bez previse truda, a ne moraju da strepe ni za minute.

Slovenija je dosta dobra, gledao sam ih sad protiv finkinja, ali ako udjemo ozbiljno u mec, ne bi trebalo da bude problema.
KP: Ja sam protiv svakog nacionalizma, jer je nacionalizam najnizi oblik drustvene svesti.
kocha popovich

Postby tremi08 » 19 Aug 2025, 23:04

Petrovic je ovde ubedljivo najbolja igracica, ima sve ali nema visinu, bice dobro ako bi porasla jos par cm. Sa ove dve visoke igracice treba neko strucan da radi, jer ima dosta tu potencijala i steta bi bila da propadnu poput Marte Vulovic npr.

Slovenija nezgodna dosta, bice nezgodno i pod kosem, ali mislim da su nase bolje.
tremi08

Postby Bojdo » 20 Aug 2025, 05:37

Svi nasi bekovi koji imaju neki talenat su ispod 175. Mislim da je jedino povredjenja Radjenovic 177. Ako se Makismovic ne razvije kako treeba kao extra talenat( a vjerujem da ce se razviti), kosarka nam se vraca ili ostaje na standardnom poslijeratnom novou (izuzev generacije Sonje Petrovic i Milovanovic).
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby kocha popovich » 20 Aug 2025, 12:15

175 je sasvim ok visina za beka u zenskoj kosarci. Cak i 165 koliko ima Petrovic nije posebno limitirajuc faktor osim mozda na nekom top EL nivou. Imenjakinja Dimitrijevic je stigla na koledz sa 160 cm. Da nije dvaput kidala ACL mogla je da igra na dosta visokom nivou. U stvari me ova mala Nevena bas dosta podseca na nju, po sutu, inteligenciji i energiji s kojima igra.

Jedva cekam 1/4 finale i dalje. Mnogo dobar vajb oko ove ekipe.

Maksimovic je na samom kraju raspodele zena po visini. Njenih 204 je ko 230 u muskoj kosarci. Ja se svim srcem nadam da ce ona taj neverovatan potencijal pretociti u ozbiljnu klupsku i reprezentativnu karijeru, ali ne treba nabacivati detetu pritisak niti imati neka nerealna ocekivanja. Igraci i igracice preko 220 i preko 200 su izuzeci, cesto s vrlo izmenjenom fizikom, i generalno ne sme od njih da nam zavisi neki dugorocni plan i uspeh. Ali ova generacija bas mnogo obecava na osnovu ovih par utakmica. Nadam se finalu sa Spanijom da se i sa njima izmerimo.

Jedno zapazanje na malom uzorku. Gledam neke devojcice iz Afrike, Mali, Senegal, koje su tu negde oko 2 metra. Nekako jos vise nego kod muskaraca dolazi do izracaja razlika u atleticnosti u odnosu na nase devojke iz te kategorije. Ove kad gledas na terenu, da nema drugih igracica da ocenis visinu, po tome kako se krecu, rekao bi da nisu preko 180. Ne znam da li je samo do genetike i cuvenih misicnih vlakana, ili ima i do toga kako odrastaju od malih nogu... Ako neko zna neku studiju na tu temu, molim te preporuci.
KP: Ja sam protiv svakog nacionalizma, jer je nacionalizam najnizi oblik drustvene svesti.
kocha popovich

Postby Bojdo » 20 Aug 2025, 13:02

Ma moze se biti solidna do ok igačica i sa ispod 175, ne pricam o takvim igračicama, nego o tome da nam treba neka zvijezda koja čini razliku, koja je ozbiljna klasa. Evo sad vrtim ex-yu najbolje igračice: Sonja Petrovic, Danira Nakic, Jasmina Perazic, Raza Mujanovic, Jelena Milovanovic, Ana Dabovic, Andjelija Arbutina...sve je to preko debelo preko 175, jedino Arbutina je ispod 180, ali i ona je 178.
Bojdo

Postby kocha popovich » 20 Aug 2025, 14:29

Pa dobro, al nijedna od njih nije pleja igrala. Danira i Ana su 2/3. Milica Dabovic je 175 mislim. Yvonne isto, Kelsey Plum 173.

Super je, naravno, i ja mislim da je 180 idealno za beka u zk, ali realno to je kao u 200+ u muskoj. Nije bas cesto i nije bas preduslov za najvecu karijeru. Pa Emma Meesseman igra 4/5 sa 193...

Petrovic je tu na donjem limitu, ali ova Jovanov je isto odlicna. Nadam se da ce sve ostvariti svoje talente i dobiti priliku.
kocha popovich

Postby Bojdo » 20 Aug 2025, 15:12

Jesu Milica i Yvonne na toj visini, ali nisu extra klase.

Hocu reci za napad na medalju trebace nam barem jedna ekstraklasa. Ako zanemarimo Radjenovic, koja je imala najveci osjecaj za kosarku i IQ od svih, ali treba vidjeti kako ce se izboriti sa drugom povredom, jedini potencijal koji vidim da moze biti možda extra klasa je Nadja Maksimovc ili eventualno Jovana Popovic jer jeatleticn, ali opet kažem vidjecemo, rezervisan sam prema evropskim igračicama ispod 175 pa makar bili i playevi u smislu da mogu donositi prevagu kao extra klase na 2,3,4 u zenskoj kosarci.
Bojdo

Postby kocha popovich » 20 Aug 2025, 16:07

Razumem sta hoces da kazes, samo mislim da si preterao s tom granicom od 175. I Allemand i Vanloo su nize, pa nije smetalo Belgiji do sada.

Hocu da kazem da je visina jedan faktor, ali ne mora da bude presudna cak ni kad dodje do medalja na najvecim takmicenjima. Nek napreduju ova deca, nek iz generacije izadju 2-3 za prvi tim i puna kapa.

Da ne nastavljamo, cm vise manie, nije vredno diskusije.

Srecno danas!
kocha popovich

Postby Bojdo » 20 Aug 2025, 18:58

Selektor je baš neupucen u napadačke kvalitete Maksimoviceve. Ne ide da razigrava preko nje sa visokog posta. Ne zna da može da pogadja suteve sa poludistance pa čak i trojke.
Bojdo

Postby kocha popovich » 20 Aug 2025, 19:34

Druze, Maksiovicka za pocetak da pocne da dize ruke u odbrani i ide na skok a ne da ceka da joj lopta padne u ruke.

Lose ovo izgleda danas. Petrovic sasekli glupi faulovi, Jovanov pogubljena.
kocha popovich

Postby Bojdo » 20 Aug 2025, 19:46

Zasljepila je ljude pobjeda nad vjerovatno jednom od najslabijih francuskih generacija. Spanija ih nabila 20+ razlike.
Bojdo

Postby kocha popovich » 20 Aug 2025, 20:08

Mnogo smo mlitavo usli u utakmicu i bez resenja u napadu na agresivnu odbranu slovenki koju su sudije pustile. Steta, ali to je zenska kosarka u mladjim kategorijama, od sjaja do ocaja u 24h. Ipak i ako izgubimo ovo, puno potencijala ima u ovoj ekipi i to ne samo zbog pobede nad francuskinjama. Slovenke individualno nista posebno, ali odigrale jako disciplinovano.
kocha popovich

Postby tremi08 » 20 Aug 2025, 23:14

Od Avramovic nece biti nista, ona i u kadetskoj ligi nije imala neke poenterske ucinke i danas se videlo koliko je nemocna, ali od Nadje moze da se napravi vrhunski igrac i verujem da ce tu najvise njena majka da utice i pomogne joj jer je bila vrhunska igracica.

Ovde je najveci problem bio selektor, koji dve visoke igracice nije umeo da koristi i da igra na njih, posebno kad smo igrali Avramovic-Ilic na 5 i 4 jer su obe visoke jako, i danas se videlo koliko se pogubio i koliko ne zna sta da radi. Slovenke su bile bolje, da smo igrali jos 3 poluvremena, opet bi izgubili jer su nas zatvorili potpuno i zelele su vise pobedu.

Sad probati da se dobije u borbi za razigravanje protiv Poljske, bolji smo od njih, a onda FRA-ITA za odlazak na SP. Ovaj tim je dobar i ima dosta potencijala, tako da vredi otici na SP.
tremi08

Postby tremi08 » 22 Aug 2025, 16:31

Danas upravo Avramovic najbolja, 15p,11sk i 4 blokade, i Maksimovic odigrala dobar mec, dobili smo 14 razlike. Protiv Italije imamo sansu za peto mesto i odlazak na SP U17 sledece godine!
tremi08

PreviousNext

Return to Mlađe kategorije