Tegi wrote:Hezonja, pohvalio si Italijane na početku. Možeš li nešto o njima?
Nedostaju Pozzato i Sarr, ali i dalje ima par interesantnih igraca. Assui ima ozbiljne minute u Varezeu, nominalno mozda i najbolji igrac ove ekipe Ferrari ima dosta lose prvenstvo iako ima 13ppg (Ali sutira 32% iz igre), gubi dosta lopti, izuzetno individualno orientisan, iako je zaista ozbiljan potencijal. Osasuyi ozbiljna atleta koji je late bloomer i koji ce za par godina mozda zavrsiti u NBA ligi, Marangon je isto jako zanimljiv i dva mala pleja koja znaju da igraju kosarku.
Oni su bili u najslabijoj grupi i izgledali su ocajno, u osmini finala su dobili ubedljivo Island koji je tu utakmicu i pre pocetka pustio niz vodu, jer su rotirali i odmarali igrace za utakmicu protiv Rumuna koja je mogla da im donese opstanak.
Maltene su sa 15 dobrih minuta kosarke protiv Izraela dosli do polufinala.
Poslednje dve pripremne smo odigrali bas protiv Italijana. Rezultat je oba puta bio isti (78:66), samo je pobednik bio drugaciji, a na utakmici gde smo mi bili bolji Jovic je postigao 27 poena.
Igracki su talentovaniji od nas, ali mi smo mnogo disciplinovanija ekipa. mislim da necemo biti stegnuti kao protiv Spanaca gde smo bili na jednu neodbranjenu kontru 3 na 1 od ispadanja i da imamo solidne sanse.
51-49 u procentima za nas po meni.