Board index Život van sporta Sve i svašta

Kupovina polovnog vozila

Re: Kupovina polovnog vozila

Postby BoleBarca » 16 Jul 2025, 17:22

balkanski spijun wrote:Ima u cenovnom rangu tu oko 4000,par stotina gore dole,lepih automobila tu negde 2009,2010 godiste.

Polo,Fiesta,Yaris,itd.

Ta 3 sa vozio Polo je bio najmanji potrosac.Mali potrosaci i jeftini za odrzavanje.Za 10 godina na Yarisu jedino sto me skupo kostalo,to je lezaj klime.Polo,nista.Servisi i teraj.

Za ove konzerve je auto.

Jednom sam uzeo r.c na mesecnom nivou za grad shevrolt spark.Konzerva.

To kao ona cuvena prica da se Golf ne kvari. Mozda mu se promeni 2-3 puta letva volana zbog eventualno brze voznje pa se onda cesce haba... Mozda amortizer jednom, dvaput, hoce da prespoji minus i plus, zapali se u voznji pa mora cela karoserija da se menja... Jedna zamena glave motora, dvaput' ceo motor, ali generalno on besprekorno radi... Mozda jednom auspuh i to je to. :biggrin:
09.10.24.
"Ovaj tim ce biti nagradjen bar play-in-om, ako nista, a ono zbog toga sto onaj koji je 56 god. u kosarci nije vise barem na papiru u klubu. Kada i fizicki ne bude mogao da prismrdi svlacionici i terenu, tada ce doci i veci rezultati."
BoleBarca

Postby Produzenisamlekom » 16 Jul 2025, 20:23

Sez
Yaris,Jazz,Mazda 3
Andrea Trinkijeri
"Evropa ne može da kaže ne klubu koji ima dva miliona navijača. Ali i oni moraju da odluče šta žele da budu"
Produzenisamlekom

Postby Diktator » 16 Jul 2025, 20:37

Jel neko vozi auto sa nisan/reno/merc motorom 1,3 140ks i kakva su iskustva?
Lomim se,reno symbioz,nisan qashqai sa istim motorom ilj skoda kamiq sa 1,5 tsi ? :truce:
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby Woodoo » 16 Jul 2025, 21:46

Taj Renoov motor se za sada bas dobro pokazao.

Sezione wrote:Opet moje pitanje, sta uzeti, ovoga puta zenskom pocetniku?

Cena od 3 do 4k?

Najbolji izbor za zenu pocetnika je Lancia Musa, 1.4 benzin 95 KS. To je isti motor koji se godinama ugradjivao u Fiat 500L, ima 6 brzina. Uglavnom se prodaju sa dobrom opremom (za to vreme), polukozna sedista, panorama, kozni volan i daljinske komande, podizaci svih prozora...
Pregledan auto, malo se poviseno sedi, motor dobro nosi tu karoseriju a sam auto ima neki smek. Nije skupa za odrzavanje a uklapa se i u budzet koji si naveo.
Woodoo

Postby BoleBarca » 17 Jul 2025, 09:52

Diktator wrote:Jel neko vozi auto sa nisan/reno/merc motorom 1,3 140ks i kakva su iskustva?
Lomim se,reno symbioz,nisan qashqai sa istim motorom ilj skoda kamiq sa 1,5 tsi ? :truce:

https://www.polovniautomobili.com/auto- ... lt/symbioz

Jel ista karoserija kod Symbioza i na ovom od 22k i ovom od 38k? Neverovatno da je skoro duplo veca cena samo zbog razlicitog pogona i paketa opreme. Nisam siguran da sam ijedan video u gradu pa ne mogu da ocenim...

Inace od Renaulta samo Austral, predobar auto, nikako da dodjem do sluzbenog, Octavia sledeci mesec ide na veliki servis, pa se nadam da cu par dana sesti u njega. Privatno bih ga na keca uzeo samo zbog izgleda, e sad kakav je osecaj u voznji...

Doduse, sada gledam nije velika razlika u njihovim dimenzijama...

https://www.carsized.com/en/cars/compar ... -2022-suv/
09.10.24.
"Ovaj tim ce biti nagradjen bar play-in-om, ako nista, a ono zbog toga sto onaj koji je 56 god. u kosarci nije vise barem na papiru u klubu. Kada i fizicki ne bude mogao da prismrdi svlacionici i terenu, tada ce doci i veci rezultati."
BoleBarca

Postby Гроф Тинторето » 17 Jul 2025, 10:22

Meni i Arkana izgleda lepo
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby BoleBarca » 17 Jul 2025, 10:30

Valjda, Conquest. :biggrin:

Ali dokle ide njihov sales marketing team kada zbog Zeljka Raznatovica promene naziv automobilu za ovaj deo evropskog trzista.

Generalno je utisak da su pokusali sa njim da naprave minijaturnu X6-icu, puno para za malo muzike.
09.10.24.
BoleBarca

Postby Diktator » 17 Jul 2025, 14:45

BoleBarca wrote:
Diktator wrote:Jel neko vozi auto sa nisan/reno/merc motorom 1,3 140ks i kakva su iskustva?

https://www.polovniautomobili.com/auto- ... lt/symbioz

Jel ista karoserija kod Symbioza i na ovom od 22k i ovom od 38k? Neverovatno da je skoro duplo veca cena samo zbog razlicitog pogona i paketa opreme. Nisam siguran da sam ijedan video u gradu pa ne mogu da ocenim...

Inace od Renaulta samo Austral, predobar auto, nikako da dodjem do sluzbenog, Octavia sledeci mesec ide na veliki servis, pa se nadam da cu par dana sesti u njega. Privatno bih ga na keca uzeo samo zbog izgleda, e sad kakav je osecaj u voznji...

Doduse, sada gledam nije velika razlika u njihovim dimenzijama...

https://www.carsized.com/en/cars/compar ... -2022-suv/

Ista karoserija..10k razlika za pogon..krenuo da merkam prosle god,ove moram da se rasecem za auto.
Kad sam ga video orosle god samo preskocio..35k je bio..i sad se pojavi sa 1,3 140 manuelni u osnovnom paketu za 22k,techno paket 24 i alpine 27..techno mi je ok,tu bih dodao jos rezervni tocak i sigurnosni paket sa senzorom mrtvog ugla..i onda skontam i qashqai sa istim motorom za 26500 eur.. :okk:
Skodilak mi je bio zicer do pre 3 meseca kad se ovo dvoje pojavilo u ponudi..skodilak u sel plus paketu ali sutomatik 1,5 tsi 23k..
Jebem li ga,nisam pametan..
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby Гроф Тинторето » 17 Jul 2025, 15:51

BoleBarca wrote:Valjda, Conquest. :biggrin:

Ali dokle ide njihov sales marketing team kada zbog Zeljka Raznatovica promene naziv automobilu za ovaj deo evropskog trzista.

Generalno je utisak da su pokusali sa njim da naprave minijaturnu X6-icu, puno para za malo muzike.

Da, podseca na bmw, a nisam znao da se kod nas ne zove Arkana.
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby Old school » 18 Jul 2025, 09:27

Juče se šetam po kraju i na parkingu blizu moje zgrade vidim automobil sa okačenim oglasom za prodaju koji kaže sledeće:
KIA Ceed 2014g. prešla 118.000km cena: 5900E.
Ja sam 2014g. kupio polovan Hyundai i20 star 4g. (2010g.) koji je u tom trenutku prešao 33.000km bio još 7 meseci u fabričkoj garancija sa sve 4 potpuno nove Kleber zimske gume za 5900E.
Ne ulazim u nivo opreme ali svakako i20 koji sam kupio je imao max. opremu za taj model.
Dakle za 10 godina je toliko skočila cena polovnih vozila da za okvirno isti novac možeš kupiti 6-7 stariji automobil koji je dosta više prešao u približnoj klasi.
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida." S.Frojd
Old school

Postby bwa » 18 Jul 2025, 13:20

A okle i20 i ceed u ustoj klasi burazeru? Ja sam moj ceed prodao prije godinu dana za 4000 ( bratu, mislio sam da ga prodam za 5 inace) sa skoro 300000 na satu, 2013. godiste, tako da ovo djeluje malo skupo. Kad sam kupio ceed-a, kostao je 12800.
NE DAJTE SE PASJIM SINOVIMA!

1) samarao Larencakisa
2) pretukao Lazarevica
3) samarao Trifunovica
4) samarao Avramovica

Sta posten Grobar vise da pozeli, iskreno...
bwa

Previous

Return to Sve i svašta