Niksi ne bi uzeli nijednu sve da im sudi Spajk Li, nevjerovatno lažna ekipa, na papiru nekoliko ozbiljnih defanzivaca i napad u kom može da se zapali 4 - 5 različitih igrača, a u suštini bi im Oklahoma davala 140 u prosjeku sa ovakvom odbranom tranzicije, da ne pričamo što bi Karuzo i Valas ukrali Bransonu i Bridžisu jedno 15 lopti
Ozbiljno su promašili kad su dali sve one pikove za Bridžisa, prvo što apsolutno nije pokazao da je vrijedan toga, drugo što bi sa tim pikovima ovog ljeta mogli da pojure Janisa.
Što se tiče finala, jasno je da je Oklahoma ogroman favorit. Ako bismo tražili nešto što je prednost Indijane, to je svakako iskusniji trener koji je već osvajao prsten i vodio finala.
Drugo što Indijani možda daje šansu je činjenica da je Halibarton možda i jedini igrač u ligi koji bez problema ima dvocifren broj asistencija na jednu ili dvije izgubljene lopte, a i Indijana kao ekipa gubi malo lopti i na nivou regularne sezone i na nivou plej-ofa, što se ne može reći ni za Minesotu, ni za Denver, a posebno ne za Memfis.
Tako da bi potencijalno mogli da ograniče Oklahomu u pogledu toga što im je najveća snaga i da ih malo uvedu u nervozu, a svakako će im trebati i brutalno šutersko izdanje da bi imali neke šanse.
Zlaja wrote:Ne bi me iznenadilo da NBA promeni pravila oko salary capa i ovih aprona.
Trenutno su na vrhu timovi koji su godinama kroz tankovanje i draft napravili odlične rotacije i trenutna pravila ne dozvoljavaju ostalim ekipama da se brzo poboljšaju.
Mislim da će finale imati rekordno malu gledanost i da nije u interesu lige da tržišta poput Oklahome, Indijane, Klivlenda, Minesote... budu u finalima.
Mislim da je NBA prezadovoljna trenutnim razvojem situacije, tj Silver je dugo vremena pričao da mu je cilj da liga bude ujednačena, i sa tom idejom je novi kolektivni ugovor i sastavljen. Treba imati na umu da Silver odgovara vlasnicima timova, a da je većini timova prije u interesu da liga bude ujednačena nego da knjiga spadne na 2 - 3 slova za koje će se pred početak sezone znati da su jedini legitimni kandidati, kao npr u periodu 2015 - 2018, tako da sumnjam da timovi imaju nešto protiv trenutnog odnosa snaga.
A i da su se predomislili, trenutna pravila ne mogu da mijenjaju prije sezone 2030/2031.