Tegi wrote:Treba reći da nas je žreb za SP na Filipinima neverovatno usrao.
Dobili smo Filipine iz prvog šešira, Portoriko iz četvrtog. Plus su u dve grupe sa kojima smo se ukrštali jedine ozbiljne reprezentacije bile USA i Litvanija dok si na Okinavi i Indoneziji imao 2 kotla: Nemačka, Slovenija i Australija u jednom i Španija, Brazil, Kanada, Letonija i Francuska u drugom.
Da ne govorim što nas je prethodnog leta ukenjalo da premorena Litvanija krajem juna-početkom jula ide u San Huan napaljenom Portoriku što nam je u Lilu umesto paklene grupe i jurenja -25 protiv Amerike donelo praktično automatski prolaz u četvrtfinale.
Žreb za polufinale OI ne bih smatrao nesrećom već nameštaljkom.
Treba spustiti loptu oko predstojećih kvalifikacija. Mnogo se pročistila situacija prethodna 2 leta, imamo dosta igrača u Beogradu, plus Gudurića i Milutinova koji su spremni iz aviona da igraju, plus Avramovića.
Čović je sigurno i dalje najmoćniji u Zvezdi, neće dozvoliti da se blamira kao predsednik KSS-a. Sa druge strane, Željko je puštao Lundberga i Bongu da igraju nebitne mečeve, pustiće valjda i Vanju, Pokua, eventualno još igrača ako ga budemo vratili.
Treba sačekati leto i videti gde će Petrušev, kao i neki igrači iz konkurentskih selekcija poput Kamenjaša ili Garze.
Dobro na Filipinima smo imali ajde da kažeš skroz otvoren put do četvrtfinala,ali opet jedan kiks i najverovatnije ideš na SAD tamo.
I taj kiks se desio.
Seti se atmosfere posle Italije i raspoloženja koje je bilo ,Kari izlapotina i maltene bolje da izgubimo od Dominikane i Taunsa,zavšimo priču nego da se blamiramo u četvrtfinalu.
E onda Litvanci dobijaju Amere ,naši pregaziše Dominikanu i u četvrtfinalu i polufinalu odigrali bolesno dobre partije,a Kari čitav svoj mandat od kako je zaseo ponovo na klupu okrenuo naglavačke u pozitivnom smeru.
Da za Pariz su se makar sa te strane poklopile kockice,bolje Portoriko nego Litvanija u svakom slučaju,koji bi nesumnjivo dodatno zakuvali grupu.
Delim mišljenje o okolnostima koje su se promenile i koje bi sa te strane trebale biti olakšavajuća okolnost pred predstojeće prozore,pre svega u delu da ćeš mnogo lakše nastupiti sa onim najboljim što imaš na raspolaganju.
A oko ovog drugog dela,ne znam,nisam pametan uopšte možemo li mi bez Jokića i Bogdana da rutiniramo na gostovanjima Bosnu i Tursku.
Nemamo veliki uzorak,ovo Finska,Danska,Gruzija nije ništa.
Ovo što kažeš,ti u večitima imaš 5-6 igrača koji mogu igrati zapaženu rolu u tim prozorima.U Zvezdi pre svih pomenuti Petrušev,šta god mislili o njemu mislim da bi bio statistički svakako najbolji igrač tog tima, zatim Dobrić i Davidovac,eventualno Mitrović ako budemo deficitarni na visokim pozicijama,a u Partizanu imaš samo Marinkovića,videćemo može li se još neko osposobiti ,pre svih Pokuševski mi tu deluje najbliži.
Naravno i leto je pred nama pa da vidimo,valjalo bi i da se Vasilije vrati u Evropi,ne znam u kakvom je stanju i formi,ali verujem da bi svakako mogao da doprinese.
Opet kažem,voleo bih da grešim nisam siguran koliko takva ekipa može biti u stanju da rutinira kada nema oslonca po Bosni i Turskoj.