Evo i mene poštovani publikume posle dva i po meseca dobrovoljne forumske apstinencije, čisto da se pojasne neke stvari uoči meča sa Danskom
Dakle, trostruka je benefit ako se pobedi Danska u ponedeljak veče i ovo je utakmica koja može toliko toga doneti.
1) obezbeđen bi bio opstanak u A LN jer bežimo sa trećeg mesta i ne igramo baraž sa nekim od drugoplasiranih iz B LN (Grčka, Norveška, Vels/Turska i drugi iz one lude grupe gde su Češka, Ukrajina, Gruzija i Albanija) ;
2) plasman u 1/4 finala LN i dvomeč u martu sa nekim od pobednika grupa u A LN (Nemačka, Portugal, Italija/Francuska), mislim da ne možemo sa Španijom. Mečevi za zadovoljstvo gde bi rezultat apsolutno bio u drugom planu a pobednici tih dvomeča igraju u junu F4 LN ;
3) ovo je i najvažnije,
pobedom idemo u prvi šešir za kvale za SP čiji je žreb 13.12. Remi nas ostavlja u drugom šeširu a na konto nas bi odlična Austrija upala u prvi šešir jer je trenutno na 12.mestu na FIFA listi što se tiče evropskih selekcija. Znači pobedom u Leskovcu izbegavamo jednog od 11 mogućih rivala koje na FIFA listi imaju mali milion bodova više od Srbije a to su naravno Francuska, Italija, Engleska, Nemačka, Belgija, Holandija, Portugal, Hrvatska i pride ove tri ekipe sa kojima smo sada igrali u Ligi Nacija a one su sve u prvom šeširu - Španija, Danska i Švajcarska. Malo li je. Ovo je bukvalno meč (polu) decenije.
Naravno da nam niko ne garantuje prvo mesto i odlazak na sveamerički Mundijal i iz prvog šešira jer i u šeširima 2-3 ima itekako i vrlo dobrih pa čak i odličnih ekipa ali mislim da je neumesno i nepotrebno sad objašnjavati šta znači start iz prvog a šta iz drugog šešira.
Ovaj remi večeras znači da kvale nećemo startovati u martu jer nas tada čeka ili dvomeč četvrtfinala LN ili baraž za opstanak u A LN tako da nas start tih kvalifikacija očekuje ili u junu ili tek u septembru u zavisnosti da li ćemo biti u grupi gde će biti 4 ekipe (septembar) ili 5 ekipa (jun).
Hvala, prijatno i doviđenja pa se možda opet ''čujemo'' negde tokom sledeće godine