stihl wrote:"Стручњак" је само требао да изведе тим као против Шпаније (наравно прави стручњак би умјесто Јовића ставио Раткова, кад већ нема кога другог) и да игра.
Али не лези враже, дебил(и) су се одлучили играти селектора и извели осакаћен тим.
Наравно добили по ушима и онда измјене у стилу клинаца на школском турниру.
Ми од Радомира а и прије њега, нисмо имали селектора који зна фудбал и прати трендове.
Зато се годинама патимо и питамо шта је са репрезентацијом, а проблем на а клупи (уз ФСС али то је друга прича).
ВИСКИ ОДЛАЗИ, а са тобом и они који суфлурају ко мора на терен!
Tacno . Bukvalno je onim slucajno nametnunim odabirom zbog otkaza igraca u prosloj utakmici dobio singal u kom smeru treba da ide... I covek stavi sporaca Grujica sa 700 minuta fudbala u prosloj sezoni (od toga jedino ozbiljno sto je igrao je 79 minuta protiv Boaviste) i pomeri Lukica na prednjeg veznog . A hteo je da postigne sta ? Da igramo 0:0 . Time je izgubio 45 minuta fudbala . Analitika i priprema taktike protiv protivnika su osnov za uspeh , pogotovo kada imas inferiornije igrace u odnosu na protivnike. Mi kao da radimo samodestruktivnu analitiku

Meni je prosto neverovatno da on uvek napravi pogresne postavke . Danci imaju drugacije obrasce kretanja, sprintova, promene pozicija u odnosu na Spance, samim tim smo mogli prilagoditi svoju taktiku na nacin koji bismo maksimizirati svoje sanse. Mi smo uradili suprotno. Smanjili smo mogucnost produkcije lopte sa Grujicem u postavci, usporili tim dodatno, protiv protivnika koji igra dosta direktnije od Spanije koja sa druge strane ima dosta vise dodira sa loptom.
Drugo jako lose smo takticki identifikovali slabosti protivnika, po ko zna koji put, kako trce i krecu se ,kada im pada intezitet zbog umora u kojim fazama igre, gde slabije defanzivno pokrivaju zone... Mi smo nasu ofanzivnu eksploataciju minimizirali sa odabirom igraca pre svega.
Evo , samo na osnovu profila Danskih igraca, mogli smo kvalitetnije pripremiti sastav da neutralisemo njihove jake strane. Na primer, znamo da njihov vezni red ima igrace sa velikim brojem sprintova i visokim intenzitetom, mogli smo ukljuciti agilnijeg i brzeg igraca kao Belica umesto Grujica, a Zile svakako da pocne pre Lukica. Recimo. Ne kazem da bi sigurno imali bolji rezultat, ali bi sigurno vise pravili problema njima, vise pretrcali, sa vise inteziteta i duela ...Pa onda to i matematicki podize verovatnocu za uspeh .
Zatim, Piksijeve odluke tokom igre. Tiha jeza . Ne juce, nego uvek . Opet tu analitika moze pomoći u samom real-time donosenju odluka. Na primer, ako podaci pokazuju da određeni igrac ili igraci protivnika padaju posle 70. minuta zbog visokog intenziteta, ili da nasi padaju isto tako je bitno, mi moramo imati spreman plan za reorganizaciju . Imamo li je ?
On niti je dobar trener, niti ima kvalitetan i moderan tip saradnika, a da ne govorimo o uticaju FSS na neke "stvari " ... I onda dodjemo do ovoga.