Bogun wrote:I da, Radonja, ja Francuzima ništa ne verujem. Tradicionalno, kada se okupe svi najbolji i kada se od njih nešto očekuje oni po pravilu urade manje od očekivanog, uz par izuzetaka od kada im je Kole selektor.
Da su fizički impresivni, to svakako stoji, ali mislim da ima par ekipa koja mogu da im odgovore na fizikalnost, ne da ih izdominiraju, ali dovoljno da vide da im to što su brži, jači, bolji viši, neće samo od sebe doneti pobedu.
Olimpijski turnir je izuzetno jak, izjednačen, i (pogotovo) nepredvidiv (zbog žrijeba nakon grupe), ali i u takvom scenariju bi za mene bilo iznenađenje da Francuzi, Kanađani i mi ne podijelimo 2 medalje, to je ,,najdetaljnija'' prognoza koju imam hrabrosti da napravim.

Naravno, oni sigurno ciljaju zlato, a slažem se sa Pitom da će ova bekovska linija teško da parira Amerikancima koji više nisu ni ranjivi pod košem da bi ih slomila rotacija Gober-Poarije-Lesor, ali za sve ostale će biti ozbiljan problem.
Na stranu deklasiranje turskih rezervista, djeluju sposobno da generišu ogroman broj lakih poena, što iz ukradenih lopti, što iz tranzicije nakon promašaja jer im visoki igrači lete niz teren i dobijaju lake poene ili stvaraju mismečeve iz trčanja, što iz ofanzivnog skoka gdje će biti pogotovo mučno nositi se sa parom Vembanjama - Gober. Uz to će sigurno igrati granitnu odbranu, pogotovo uzevši u obzir da će imati domaćinsko suđenje.
Otprilike kao u fudbalu, Kole (Dešan) samo treba da ne bude potpuni idiot, i uradio je dobar dio posla

Makar do medalje.
Pogotovo jer su izvukli jednu od najlakših mogućih grupa, imaće zicer da nabiju koš razliku protiv Japana, da rutiniraju kvalifikanta iz Rige za prolaz, i da onda protiv ipak pobjedive Njemačke (koju su izvukli iz prvog šešira) uzmu prvo mjesto i sa 3-0 i odličnom koš razlikom 99% obezbijede da u četvrtfinalu idu na neku od dvije trećeplasirane. S obzirom na sastav i format turnira, teško može lakši put do polufinala nego što se nacrtao njima (eventualno da je iz prvog šešira uletio pobjednik turnira u Valensiji, mada je i to pitanje), ne znači da neće kiksati, ali treba imati na umu kad se prognozira.
Чонси wrote:Gledam i ne verujem šta vidim. Vembenjama za 19min +- +44

Da je i protiv juniora, mnogo je