Sto se tice nekog mog završnog misljenja nastupa nase reprezentacije,ja lično uopšte nisam imao nikakva očekivanja od nase reprezentacije ,tako da i nisam nesto previše razočaran.
S obzirom koliko nam je fudbal kriminalizovan,politizovan i koliko loše vodjen(tu ne mislim na Dzaju i ostale veterane već na onog glavnog)rezultat je po meni i ok.SP,EP vezani,čak sad uzet i bod vise
99% ljudi makar koje ja znam očekivali su debakl protiv Engleske I takodje ispadanje u prvoj fazi.Sa te strane verujem da niko nije razočaran.Ljudi su razočarani igrom koja je bila užasno loša I vodjenjem ekipe koja je isto bila losa i tu mogu da se složim.
Ovaj put poučeni iskustvom iz Katara,Piksi je igrao zatvorenije,bolje defanzivno ,ali zbog toga je trpeo napad.Opet da smo i igrali otvoreno kao u Kataru rezultat bi bio sličan manje vise.
Objektivno ovaj naš tim nema dovoljno kvaliteta,medjutim i mnogi drugi imaju još manji, pa prolaze makar grupe,e tu dolazimo na početak priče,loš sistem,loša trenerska struka ,nestrucni ljudi u savezu,po klubovima,kriminal i politizacija fudbala.Nedostatak strpljenja,loš rad po klubovima,mladjim selekcijama,trenerska struka,sudijska organizacija itd.itd.
Dakle najodgovorniji je Oskar,džaba što ti ulazes milione u taj isti fudbal,stadione,terene,kada si svojim kadrovskim rešenjima što na mestu predsednika,što na mestu selektora ,unazadio nas fudbal za par koraka,tako da će u budućnosti biti uopšte pitanje dal ce se otići na neko takmicenje.
Ovo je neka karma rekao bih,kad odbijes jednog Vidica i njegov tim ljudi,i onda staviš ove ikebane,pre njih Kokezu.A onda ti isti ljudi po piramidi od najviše do najniže tačke postave ljude nekompetentne tj .lokalne ljude itd.itd.
I onda imaš da ti mladi igrači gube od Engleza 9-1,da nas nema nigde u mladjim kategorijama,da ne postoji sistem,način igre koji bi se igrao od A tima pa do najnizis uzrasta.Onda imaš da ti se vise ne proizvode igrači,da Zvezda koja ti dominira Srpskim fudbalom nije izbacila za ovih 7,8 god.dva igrača za reprezentaciju ,a ljudi nemaju nikakvu konkurenciju

.
Partizan koji je bio sinonim,lošim vodjenjem je praktično uništen Teleoptik,I kao posledica toga više ne može da izbaci igrača ni za prvi tim FKP,a kamoli za reprezentaciju.
Dakle jasno je čija je najveća odgovornost.Jasno je i koji bi trebao da bude put.Dakle promene na svim nivoima.Vid8cu da se dozvoli ulazak u FS,sa svojim ljudima,da se FKP I FKCZ očiste od stranačkih i kriminalizovanih struktura i da se Oskar više ne meša u fudbal.
To bi trebala da bude prva u nizu promena ,onda po spirali odgovornosti bi došli na red trener i ostale strukture.
Zao mi je sto ove generacije 93,94,95,96' koje su donele EP I SP za mlade nije to prenela i na seniorski nivo.Kad se pogledaju druge selekcije koje su imale uspeha u mladjim kategorijama su to prenosive kasnije i u seniorski fudbal.
Očigledno su one imale mnogo bolji sistem,kao i da je struka bila kvalitetna.
Kod nas kad smo imali i struku i kvalitetan tim J.Afrika 2010 i tada nismo postizali rezultat.
Kad vidim kakva nam je sadašnjost,i kakve su nam mlade kategorije jasno je da je situacija bas loša.Onaj komentator sinoć u studiju se dotakao te perspektive koja je jako loša u generacijama od 2000 god.pa dalje i gde ne možeš naći igraca za A tim ,a kamoli top igrača i to je ključan problem.
Dakle zaključak je promene na svim nivoima i da se dozvoli ulazak nekorumpiranim ljudima poput Vidica.
Vidim Sns mašinerija se zahuktala da pronađe razloge da smene Piksija.Kako sada smešno zvuči kad neko spomene platu od 1,5 mil.eura,a kad je to isto pominjao Vidic ta ista mašinerija je opravdavaju tu platu i napadala Vidica