Gromiko wrote:Ako imamo to u vidu, realno je reći da srpski veslački sport ima osvojene tri kvote za učešće na Olimpijskim igrama, od kojih će moći da iskoristi dve. I to je ono na šta je svih prethodnih dana ukazivao Veslački savez Srbije.
"Do sada u karijeri Mačković ima dve medalje u seniorskoj konkureciji. Bio je bronzani 2015. na svetskom prvenstvu, a iz 2021. ima bronzu sa Evropskog prvenstva. Šta je sada plan?
"Opšti cilj mi je Los Anđeles. Kada čovek ode na Olimpijske igre oseti koliko su Evropska i Svetska prvenstva nebitna u odnosu na to. Jesu to jako bitna takmičenja, velika je stvar biti svetski i evropski prvak, ali kada odeš na Olimpijske igre vidiš da je sve mnogo manje u odnosu na to. To je to o čemu se radi. Svakako bih išao ka Los Anđelesu. Zato mi to ostaje cilj, iako je u Los Anđelesu prvi put u istoriji biti manja distanca, veslaćemo 1.500 metara pošto nisu hteli da naprave stazu dužu jer im je mnogo skupo. Biće malo čudno, pored tih medalja stajaće neka zvezdica, ali dobro, šta je tu je. Možda nam bude i prijalo to, možda uspemo da izguramo. Da je sada bilo 500 metara kraće bili bi u možda zlatni!", uz osmeh nam kaže Mačković."
Fudbaloman wrote:"Do sada u karijeri Mačković ima dve medalje u seniorskoj konkureciji. Bio je bronzani 2015. na svetskom prvenstvu, a iz 2021. ima bronzu sa Evropskog prvenstva. Šta je sada plan?
"Opšti cilj mi je Los Anđeles. Kada čovek ode na Olimpijske igre oseti koliko su Evropska i Svetska prvenstva nebitna u odnosu na to. Jesu to jako bitna takmičenja, velika je stvar biti svetski i evropski prvak, ali kada odeš na Olimpijske igre vidiš da je sve mnogo manje u odnosu na to. To je to o čemu se radi. Svakako bih išao ka Los Anđelesu. Zato mi to ostaje cilj, iako je u Los Anđelesu prvi put u istoriji biti manja distanca, veslaćemo 1.500 metara pošto nisu hteli da naprave stazu dužu jer im je mnogo skupo. Biće malo čudno, pored tih medalja stajaće neka zvezdica, ali dobro, šta je tu je. Možda nam bude i prijalo to, možda uspemo da izguramo. Da je sada bilo 500 metara kraće bili bi u možda zlatni!", uz osmeh nam kaže Mačković."
Konacno da neko prizna i kaze onako kako jeste. Da su u svim tim "manjim" sportovima jedino OI bitne. Svaka cast na iskrenosti i ajde da ga stvarno posle dva neverovatna peha u Tokiju i Parizu, ogreje sreca u LA, zasluzio je.
cole wrote:Od 29 maja do 1 juna na programu je evropsko prvenstvo u Plovdivu (BUG)
Srbiju će predstavljati:
Dvojac bk Ž: Jovana Arsić/Elena Orjabinskaja
Dubl skul M: Martin Mačković/Nikolaj Pimenov
Četverac bk M: Dušan Slavnić/Miloš Vasić/Aleksandar Beđik/Viktor Pivač
Return to Ostali Olimpijski Sportovi
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests