Board index Fudbal Reprezentativna takmičenja

Fudbalska Reprezentacija Srbije

Re: Reprezentacija Srbije

Postby harper lee » 19 Jun 2012, 16:10

Odlicno sto je Miha precrtao Zigica, sad ce nase vedete Scepovic i Lekic imati punu priliku da zablistaju. Bravo i za vracanje Stojkovica. Posto iz Partizana nije mogao da se proda ni u letonsku ligu, sad ce valjda da nabode neki ugovor iz reprezentacije.

Ne mogu da docekam utakmicu u Zagrebu. Ako popijemo samo petardu to ce biti vrlo prijatno iznenadjenje ali se bojim da bivsa braca nece biti bas toliko milosrdni.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby Panta » 19 Jun 2012, 17:09

@kotrljko

Nece biti da im je odbrana samo "solidna"... Ne vidim trenutno bolji stoperski par od Kompani-Vermalen...
Fedor is back.
Panta

Postby Diktator » 19 Jun 2012, 17:19

harper lee wrote:Odlicno sto je Miha precrtao Zigica, sad ce nase vedete Scepovic i Lekic imati punu priliku da zablistaju. Bravo i za vracanje Stojkovica. Posto iz Partizana nije mogao da se proda ni u letonsku ligu, sad ce valjda da nabode neki ugovor iz reprezentacije.

Ne mogu da docekam utakmicu u Zagrebu. Ako popijemo samo petardu to ce biti vrlo prijatno iznenadjenje ali se bojim da bivsa braca nece biti bas toliko milosrdni.

jest vala..to da nas Hrvati dobiju u ZG je zaista iznenadjenje...treba li podsecati na rezultate sa Zigicem,Pantelicem..na kraju krajeva i sa Vidicem,Stankovicem & co u proteklim kvalifikacijama..bravura sa Estonijom,Slovenijom,itd..ko ce se setiti svih uspeha tog strasnog tima :copa1:
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby harper lee » 19 Jun 2012, 18:33

Aleksa wrote:
harper lee wrote:Odlicno sto je Miha precrtao Zigica, sad ce nase vedete Scepovic i Lekic imati punu priliku da zablistaju. Bravo i za vracanje Stojkovica. Posto iz Partizana nije mogao da se proda ni u letonsku ligu, sad ce valjda da nabode neki ugovor iz reprezentacije.

jest vala..to da nas Hrvati dobiju u ZG je zaista iznenadjenje...treba li podsecati na rezultate sa Zigicem,Pantelicem..na kraju krajeva i sa Vidicem,Stankovicem & co u proteklim kvalifikacijama..bravura sa Estonijom,Slovenijom,itd..ko ce se setiti svih uspeha tog strasnog tima :copa1:

Secaces se tih bravura kao dobrih godina, ja ti jemac.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby AirBall » 20 Jun 2012, 11:53

Ludi Milojko atrakcija u Hrvatskoj...

Srpska legenda sportskog novinarstva: Hrvatska je za nas velesila, ma koliko je mi mrzili!

Milojko Pantić je u kolumni za srpski Telegraf nahvalio hrvatsku reprezentaciju i izbornika Bilića
Ne može se načuditi odakle tolika mržnja srpskih novinara prema Hrvatskoj na Euru

LEGENDARNI televizijski reporter, uz čije su prijenose u bišoj državi odrastale generacije, u kolumni za srpski Telegraf se ne može načuditi tko je srpskim novinarima koji izvještavaju s Eura, "usadio toliku mržnju prema svemu što nosi prefiks hrvatski."

"Srpski navijači po principu 'da komšiji crkne krava' navijaju za reprezentacije protiv kojih igra Hrvatska"

"Čitam izvještaje i komentare naših nogometnih novinara, slušam tv reportere s Eura i ne mogu shvatiti tko je tim ljudima i zašto, usadio toliku mržnju prema svemu što nosi prefiks hrvatski. Najgore je što su to ljudi koji oblikuju javno nogometno mišljenje u Srbiji, i što većina ljubitelja nogometa u nas, po principu 'da komšiji crkne krava', navija za reprezentacije protiv kojih igra Hrvatska. Prirodnije bi svakako bilo da smo uz nama najbliže, uz nogometne ljude s kojima smo deseteljećim dijelili dobro i zlo i koji su na kraju krajeva, "naša krv" ili ista nogometna škola, za razliku od Nijemaca, Rusa, Francuza i svih Engleza.

I zaista, samo mržnja može izmisliti riječi kojima se opisuje sudjelovanje hrvatskih igrača i navijača na europskoj nogometnoj smotri. Samo mržnja i to bezrazložna, može toliko pomutiti zdrav razum, da se zaboravljaju i notorne činjenice. Hrvatska je službeno osma na rang listi Fife i to već godinama (Srbija 36.). Hrvatska je od devet mogućih, učestvovala na sedam evropskih prvenstava, Srbija (ili SRJ i SCG) samo na jednom. Ali važnije od svake statistike je ono što i nogometni laici vide a naši medijski "stručnjaci" ne: Hrvatska ima državnu momčad.

"Hrvati imaju izbornika kakvog mi samo možemo sanjati i čarobnjaka Modrića, kakvog mi nemamo još od Piksija"

Momčad koja ima igru. Ekipa sa rijetko jakom "kičmom": Ćorluka-Modrić-Mandžukić. Momčad sa školovanim izbornikom Slavenom Bilićem, koji točno zna zašto na terenu radi to što radi. I još važnije, riječ je o stručnjaku koji se drži izreke: "Nije znanje, znanje znati, već je znanje drugome ga dati".

Nakon što je nahvalio Bilićevo znanje i na primjeru utakmice s Italijom njegovu sposobnost promjene taktike u hodu, tijekom utakmice, Pantić je čitateljima iskazao i svoje oduševljenje hrvatskim playmakerom:

"Taj 'mali čarobnjak' (kako Englezi zovu 172 cm visokog i 65 kg teškog Luku Modrića), posebna je vrijednost hrvatske momčadi. Takvog igrača mi nemamo još od vremena Piksija Stojkovića. Veznjak koji momčad čini drugačijom, boljom razigranijom, bio je i prije četiri godine u idealnoj momčadi Europskog prvenstva. Hrvati zahvaljujući Luki Modriću, imaju promjenu ritma u igri kao malo koja reprezentacija. Ali ne samo to.

"Hrvati su puni nacionalnog naboja, a mi ga nemamo ni na terenu ni na tribinama"

Osim igračkim i trenerskim kvalitetama 'komšija', Pantić je zadivljen i patriotizmom koji je kod Hrvata posebno vidljiv i prepoznatljiv:

"Vatreni" su tehnički i taktički izuzetno potkovani, psihološki stabilni, puni samopouzdanja. I konačno Hrvati imaju prepoznatljiv NACIONALNI NABOJ. To je ono što Srbija nema, ni na terenu, ni na tribinama a što naš selektor Siniša Mihajlović pokušava uspostaviti pogrešnom metodom - zbornim pjevanjem himne."

Za kraj je poentirao temeljnim razlikama između Hrvata i Srba:

"Hrvati od osamostaljenja, odnosno ukidanja komunizma, u svemu, pa i u nogometu, pokušavaju napraviti nešto novo. Mi sve činimo i u životu i nogometu, da bismo sačuvali ono što je već odavno propalo. I zato je Hrvatska za nas velesila, ma koliko je mi mrzili."

Index
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Tumbas » 20 Jun 2012, 15:37

Liberalizam, sloboda i demokracija prosto isijavaju iz njega!!!
Moj tata je vaš kolega!
Tumbas

Postby Diktator » 20 Jun 2012, 16:39

da,Hrvatska je bolja..
sve drugo sto je rekao ovaj bolesnik je netacno
19.04.2015.
Diktator

Postby Panta » 21 Jun 2012, 00:02

Aleksa wrote:da,Hrvatska je bolja..
sve drugo sto je rekao ovaj bolesnik je netacno

A sta to konkretno?

Da nemamo igraca kao Modric? (doduse nemaju i oni odbranu kao mi, bar po imenima)

Da se iz ciste pakosti i zavisti navija protiv Hrvatske? Samo ovaj 4um moze da bude lakmus papir javnog mnjenja...

A narocito je tacna poslednja recenica u tekstu...
Fedor is back.
Panta

Postby Diktator » 21 Jun 2012, 00:06

ja oko mene nisam video nikog da navija protiv Hrvatske..ili su ravnodusni ili su ih podrzavali...
mozda to ima veze sa okruzenjem :dunno:
19.04.2015.
Diktator

Postby Panta » 21 Jun 2012, 14:47

Aleksa wrote:ja oko mene nisam video nikog da navija protiv Hrvatske..ili su ravnodusni ili su ih podrzavali...
mozda to ima veze sa okruzenjem :dunno:

Nisam ni ja mislio na okruzenje, vec konkretno na 4um...

A NS je po mnogo cemu normalniji od Beograda, tako da ne sumnjam u bold...
Fedor is back.
Panta

Postby irriducibili » 21 Jun 2012, 14:51

Jos samo da objasnis zasto je odraz normalnosti navijati za Hrvatsku? :unsure:
irriducibili

Postby Panta » 21 Jun 2012, 14:57

irriducibili wrote:Jos samo da objasnis zasto je odraz normalnosti navijati za Hrvatsku? :unsure:

Nisam to ni rekao, ja sam prvi ravnodusan kada Hrvati igraju...
Fedor is back.
Panta

Postby irriducibili » 21 Jun 2012, 15:20

Panta wrote:
Aleksa wrote:ja oko mene nisam video nikog da navija protiv Hrvatske

A NS je po mnogo cemu normalniji od Beograda, tako da ne sumnjam u bold...

Panta wrote:Nisam to ni rekao, ja sam prvi ravnodusan kada Hrvati igraju...

Cisto da ne bude zabune u vezi tvojih reci. Normalan si iskljucivo ukoliko ne navijas protiv Hrvatske... :okk:
irriducibili

Postby Panta » 21 Jun 2012, 16:49

irriducibili wrote:Cisto da ne bude zabune u vezi tvojih reci. Normalan si iskljucivo ukoliko ne navijas protiv Hrvatske... :okk:

Mozda sam se pogresno izrazio. Ja nemam poseban filing ni kada igra Srbija, a kamoli neka druga reprezentacija (osim mozda Engleske), niti suprotno bilo kome osporavam, samo mi je malo neshvatljivo kolektivno navijanje za Spance, po mnogima najljigaviju reprezentaciju, samo zbog toga sto igraju protiv Hrvata, koji su se, slozices se, pokazali u vrlo lepom svetlu.

To me podesca na navijace Zvezde koji su, u trenucima kada je KK Barsa bila kaznena ekspedicija i po Spaniji i po Evropi, u mecu protiv nas navijali za - Barsu. U obrnutoj situaciji, bez obzira sta mislim o Zvezdi, nema sanse da bih tako postupio.

Ovo za NS nema konkretno veze sa ovim. Iako je Beograd moj grad, mislim da je NS po mnogo cemu normalnije mesto za zivot.
Fedor is back.
Panta

Postby irriducibili » 21 Jun 2012, 17:03

Panta wrote:samo mi je malo neshvatljivo kolektivno navijanje za Spance, po mnogima najljigaviju reprezentaciju, samo zbog toga sto igraju protiv Hrvata, koji su se, slozices se, pokazali u vrlo lepom svetlu.

Zasto bi to bilo neshvatljivo? Zanemarivsi konstataciju u vezi Spanaca, sto je vec pitanje ukusa i gde se nikako ne bih saglasio s tobom, ostaje cinjenica da tu igraci predstavljaju svoju zemlju. Samim tim se navijanjem ne opredeljujes za dobar fudbal, vec za ono sto stoji iza toga. A ja za Hrvatsku, najblaze receno, nikad ni u cemu ne mogu navijati...
irriducibili

PreviousNext

Return to Reprezentativna takmičenja