Zanimljivost ovog prvenstva je da za sada izbacila jako malo mladih igraca novih buducih zvezda na turniru.
Od mladih igraca koji su se pojavili tu su Gvardiol iz Hrvatske,Fernandez iz Argentine ,Tuameni,Pedri,Gakpo i Belingem i to bi bilo otprilike to,manje vise.Bas skromna ponuda.
Ekipe su se uglavnom oslanjale na iskusne i proverene snage.Negde sam procitao da Dinamo sa cetvoricom igraca u zavrsnici je medju tri ili cetiri kluba sa najvecim brojem igraca sto je doslo do 1/2

.
Od reprezentacija i njihovih buducnosti deluje mi da ce posle ovog prvenstva Belgija utonuti u osrednjost u kojoj su vec Italija i Nemacka.Takodje logicno je da ce uslediti i pad kod Hrvata.
Tako dolazimo da ce u narednom periodu najbolje Evropske ekipe biti Engleska,Francuska,Holandija i Portugalija.
Neke reprezentacije koje bi mogle da iskoriste pad pojedinih reprezentacija i da ulete na njihova mesta su Norveska sa Halandom,Austrija i posebno nasa reprezentacija.
Mislim da ako budemo pametni da bi mogli u naredna dva velika takmicenja da napravimo iskorak i da dodjemo do neko jako kvalitetnog rezultata.
U svetu jako talentovanu i dobru reprezentaciju ima selekcija USA i mislim da mogu da budu bas dobri na narednom SP.
Sve cestitke selekciji Maroka.Njihov put i njihove igre me podsecaju na Grcku 2004 .I jedni i drugi bez nekih velikih imena odlikuju se pre svega taktickom disciplinom,timskim radom,sjajnom odbranom ,fanatizmom i borbenoscu.I jedni i drugi dobijaju svoje protivnike 1-0 rezultatom

.
Dokaz da rezultat u fudbalu donosi tim uglavnom ,a ne skupoceni pojedinci i megazvezde.