Domingoo wrote:To je ona nasa prica koja se replicira i na individualnom nivou "na sta on on je lopov " ," ma njemu se sve njegovi napravili " , " ma sta taj zna da nije imao srece "..
Gledam sa ocem Seriju A pre jedno 2 meseca, sećam se da Juventus nije ni započeo onu seriju pobeda i kažem mu: "Oni su sada sedmi, Alegri uvek loše ulazi u sezonu, na kraju prvenstva će im faliti još jedno kolo da preteknu Napoli i osvoje titulu". A on mi kaže- kako Juventus može nešto da uradi kada su mu glavni igrači Srbi.

I ja krenem da ga prekorevam kako nema srpskije stvari od te njegove priče, da ponižava dečka (Kostića) koji nije samo iz istog grada kao on, već su ponikli u istom sirotinjskom naselju, išli u istu školu, igrali na istim terenima... A on mi odgovara- šta mi pričaš o njemu, kao da ne znam da ne govori sa ocem zbog para itd.
I onda zaključim da čim tako omalovažava nekog ko je odksočio, nema pravo da kuka kada mu za sina pričaju da je retard, da mu nameštaju pitanja u kvizu, kada nastavnici u školama guraju mediokritete kako bi unizili njega neposlušnog, kada ovde crveno-beli neimari pišu da je nevin...
Srpska posla. Očajan narod, da se ne zavaravamo i pričamo neke šumadijske pastorale od pre 100-150 godina, kao Tozovac u pesmi "Ja sam ja, Jeremija".
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.