fabricio wrote:Sta se uopste gleda kod ovih masina za pranje sudova?
Gledam sve i svasta, ali apsolutno isti opisi za one od 25, 45 ili 65 hiljade.
Propustam li sta?
Imam iskustva.
Moj poslovni partner je izmedju ostalog ovlasceni serviser za jednog od najboljih proizvodjaca masina za sudove, a i ostale bele tehnike.
Kada mi se posle skoro 30 godina pokvarila masina za sudove tog proizvodjaca i dosao red na kupovinu nove, pregledali smo kako to po delovima izgleda iznutra.
Sve masine od cirka 40.000 do 60.000 (cene pre par godina) su imale potpuno iste delove, akva stop, grejace, pumpe i sl.Razlika nesto u dizajnu, nesto u broju kutija unutar masine (da li je ona donja posebna ili je u sklopu gornje) ili neke i ne bas tako bitne mogucnosti, rekao bih skoro softverske.
Kupio sam jednu od jeftinijih , za razliku od one prve koja je bila skoro najskuplja.
Tom prilikom mi je objasnio da su ranije masine imale jace grejace, pumpe za vodu, malo deblji lim, sadasnje su dobile Eko prefiks upravo zbog smanjivanja sveukupne snage.
Inace, iskustveno smo zakljucili da sudove peremo na najkracem mogucem programu od nekih 50-ak minuta.
Da napomenem da smo gledali masine samo jednog proizvodjaca, ne znam kako stoje stvari kod drugih.
Sve ce na kraju biti dobro, ako nije dobro, znaci da nije kraj.