Završilo se jedno sjajno putovanje napolitanskim trgovima i Sekondiljanom koje je trajalo punih 7 godina tokom kojih je emitovano 5 sezona i 58 epizoda ove po mnogo čemu unikatne serije. Serija po mnogo čemu specifična, bez murije gotovo u 99% kadrova i isto toliko priče, prikazani ''najniži'' slojevi mafije i kriminalaca, sjaj i beda običnog krimosa ''šićardžije'', sjajna muzika Mokadelika, specifičan govor odnosno dijalekat zbog koja je i u samoj Italiji serija morala biti titlovana i još mnogo toga još je imala ponuditi ova saga.
Nisam očekivao ovakav kraj

ranije pisah da se nadam da će Ćiro uraditi isto Đeniju ono što je i njegovim matorcima, ali...jedna smrt možda i očekivana ali ne baš i onakav kraj što se mene tiče. Možda je i dobro što je tako ispalo, ovo je definitivno kraj, konec, ende. Nema prostora za nastavak priče a i ne treba da bude, treba znati kada završiti a ovo je završeno možda onako kako je i trebalo, sve drugo bi bio besmisao. Onako kako su živeli tako su i 'mreli, potaman. Odnos Đenija i Ćira je nešto najkompleksnije što sam gledao zadnjih tridesetak godina što se kinematografije tiče a odgledao sam sigurno par hiljada filmova i otprilike dvestotinak (stranih) serija, odnos koji je varirao od ljubavi, mržnje i izdaje i natrag.
Mnogo toga zavisi kako se serije ovakvog ili bilo kog drugog tipa gledaju, da li godinu za godinu odnosno sezonu za sezonom ili se sve zbindžuje za par dana, nedelja ili meseci ako je ta serija duža i onda shodno tome zavisi da li se čovek prosto više ''veže'' za glavne junake i priču ako to traje godinama i godinama nego li ako se sve na brzaka pogleda ali pravila nema. Kraj serije jeste podsetio na kraj i trećeg dela kada smo svi mislili da se tužno završilo po jednog od glavnih junaka ali sada sve ima negativniju konotaciju i ovaj kraj bih recimo uporedio sa krajem četvrtog dela La Piovre kada je stradao komesar Katani ili sa krajem meni dragog BB i pogibije profesora Hajzenberga ili krajem serije kod nas poznate kao Carstvo Poroka i ubistvom čudesnog Naki Tompsona, zatim kraj Sopranovih, jbt, sve mafija

osim Katanija...Čistu hemiju i Boardwalk Empire sam prosto ''progutao'' pre 5-6 godina i to godinu-dve pošto su te dve serije okončane, a Gomoru sam pratio čini mi se od 2015 g. kada je prva sezona bila uveliko završena. Zaboravih i Ragnarovu mučeničku smrt negde na polovini Vikinga, takođe u fazonu kada ti prosto bude žao kako završe glavni junaci raznih serijala.
Sve u svemu, drago mi je što je serija imala smislen kraj za razliku od mnogih koje nemaju i preporučujem da je odgledaju svi koje zanima tema kriminala, mafije i svega i svih iz tog miljea.