Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Serije

Najbolja domaca serija?

Porodicno blago
15
15%
Bolji zivot
16
16%
Otvorena vrata
5
5%
Slozna braca
4
4%
Vruc Vetar
14
14%
Srecni ljudi
6
6%
Grlom u jagode
4
4%
Otpisani
5
5%
Vratice se rode
33
32%
Kamiondzije
1
1%

Total votes : 103

Re: Serije

Postby pick&roll » 19 Dec 2021, 21:10

Gomorra

Spoiler: pokaži
Šta kažete... Po meni sjajno odrađena poslednja sezona :blue: Kakav kraj... Au :jos: :ocene:
"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan."
pick&roll

Postby Dare » 19 Dec 2021, 22:09

Jel ovo kraj sezone Bese ili?
https://www.avangarda.in/forum/viewtopic.php?p=3202743#p3202743
Dare

Postby Sani » 19 Dec 2021, 22:58

Ima jos dve epizode. Ne najjace da je osam epizoda :laugh:

Besa :blue:
Stephen Curry. 2,974. aka shooting GOAT.
Sani

Postby pick&roll » 19 Dec 2021, 23:29

Sani wrote:Ima jos dve epizode. Ne najjace da je osam epizoda :laugh:

Jel se ovo odnosi na Gomoru ili Besu?

Ako se odnosi na moj post, znam... 10 sam i odgledao.
pick&roll

Postby Sani » 19 Dec 2021, 23:30

Na Besu. :biggrin:
Stephen Curry. 2,974. aka shooting GOAT.
Sani

Postby Niko123 » 20 Dec 2021, 09:02

U sta se upetljao Koci, ala su ga zamrsli sada,na kraju ce Dardan da ubije sina a Uros Kocija, inace mislim da ce biti 3 sezone
Niko123

Postby Gerzovo » 20 Dec 2021, 09:38

Jašta nego će biti treća sezona. Gledanost je velika.

A jest odvratan onaj mršavi Sokolji...
Gerzovo

Postby Hajzenberg » 20 Dec 2021, 13:50

pick&roll wrote:Gomorra

Šta kažete... Po meni sjajno odrađena poslednja sezona :blue: Kakav kraj... Au :jos: :ocene:

Umal' da se zajebem pa da otvorim sinoć spojler al' i da jesam ne bi bilo ništa strašno jer nisi ništa eksplicitno otkrio :biggrin:

Pošto na HBO OD nisu pristilge zadnje dve epizode skinoh sinoć i odgledah od ponoći do dva sata i posle ne mogadoh da zaspim odmah.

Završilo se jedno sjajno putovanje napolitanskim trgovima i Sekondiljanom koje je trajalo punih 7 godina tokom kojih je emitovano 5 sezona i 58 epizoda ove po mnogo čemu unikatne serije. Serija po mnogo čemu specifična, bez murije gotovo u 99% kadrova i isto toliko priče, prikazani ''najniži'' slojevi mafije i kriminalaca, sjaj i beda običnog krimosa ''šićardžije'', sjajna muzika Mokadelika, specifičan govor odnosno dijalekat zbog koja je i u samoj Italiji serija morala biti titlovana i još mnogo toga još je imala ponuditi ova saga.

Nisam očekivao ovakav kraj :crybaby: ranije pisah da se nadam da će Ćiro uraditi isto Đeniju ono što je i njegovim matorcima, ali...jedna smrt možda i očekivana ali ne baš i onakav kraj što se mene tiče. Možda je i dobro što je tako ispalo, ovo je definitivno kraj, konec, ende. Nema prostora za nastavak priče a i ne treba da bude, treba znati kada završiti a ovo je završeno možda onako kako je i trebalo, sve drugo bi bio besmisao. Onako kako su živeli tako su i 'mreli, potaman. Odnos Đenija i Ćira je nešto najkompleksnije što sam gledao zadnjih tridesetak godina što se kinematografije tiče a odgledao sam sigurno par hiljada filmova i otprilike dvestotinak (stranih) serija, odnos koji je varirao od ljubavi, mržnje i izdaje i natrag.

Mnogo toga zavisi kako se serije ovakvog ili bilo kog drugog tipa gledaju, da li godinu za godinu odnosno sezonu za sezonom ili se sve zbindžuje za par dana, nedelja ili meseci ako je ta serija duža i onda shodno tome zavisi da li se čovek prosto više ''veže'' za glavne junake i priču ako to traje godinama i godinama nego li ako se sve na brzaka pogleda ali pravila nema. Kraj serije jeste podsetio na kraj i trećeg dela kada smo svi mislili da se tužno završilo po jednog od glavnih junaka ali sada sve ima negativniju konotaciju i ovaj kraj bih recimo uporedio sa krajem četvrtog dela La Piovre kada je stradao komesar Katani ili sa krajem meni dragog BB i pogibije profesora Hajzenberga ili krajem serije kod nas poznate kao Carstvo Poroka i ubistvom čudesnog Naki Tompsona, zatim kraj Sopranovih, jbt, sve mafija :lollol: osim Katanija...Čistu hemiju i Boardwalk Empire sam prosto ''progutao'' pre 5-6 godina i to godinu-dve pošto su te dve serije okončane, a Gomoru sam pratio čini mi se od 2015 g. kada je prva sezona bila uveliko završena. Zaboravih i Ragnarovu mučeničku smrt negde na polovini Vikinga, takođe u fazonu kada ti prosto bude žao kako završe glavni junaci raznih serijala.

Sve u svemu, drago mi je što je serija imala smislen kraj za razliku od mnogih koje nemaju i preporučujem da je odgledaju svi koje zanima tema kriminala, mafije i svega i svih iz tog miljea.
Hajzenberg

Postby Ćoba » 20 Dec 2021, 14:00

Koliko epizoda ima na HBO za sad i kad je planiran kraj serije? Da znam koji mjesec da iznajmim HBO. :biggrin:
Ćoba

Postby Hajzenberg » 20 Dec 2021, 14:50

Serija završena, sve ima na HBO.
Hajzenberg

Postby Ćoba » 20 Dec 2021, 15:00

Opa. :okk:
Ćoba

Postby pick&roll » 20 Dec 2021, 15:34

Bravo Hajzi :blue:

Jbt muzika je stvarno vrh. Malo malo pa sam palio Shazam. Radio screenshotove kadrova
Jebeš seriju film ako ne pauziraš povremeno zbog tako nekih stvari. Stvarno onaj njihov jezik tako zvuči da poželiš da ga znaš... A i kao što si i rekao nije to klasičan italijanski... Kao što npr. istarski više vuče na italijanski nego hrvatski... Zato treba još više prozivati onu muku iz Slagalice. Čuj seljanku... kontinent. Bogatstvo jezika se ogleda u njegovoj raznolikosti i brojnosti dijalekata. Lepo je pokojni Lane to analizirao. Retko pametan čovek. Baš će nedostajati. LM... Đena iz prve sezone, dete debil :D izrastao vremenom u opasnog mafijozu. Kakve facijalne ekspresije ima lik :question: Na kraju kad pogledaš, retko koji lik je pretekao. Što je i neka realnost takvog života. Retko ko se tu izvuče. Da rezimiram. Zaista sjajna serija, svaka im čast i kako su je priveli kraju :okk: Šta misliš o Suburi? Da krenem da gledam to? :biggrin:
pick&roll

Postby Hajzenberg » 20 Dec 2021, 15:39

Nisam gledao Suburu ali čitah na više mesta da je dobra serija.

Dobra je i serija Il cacciatore (Lovac), ima tri sezone ali odgledao samo jednu na Superstaru koja prikazana čini mi se prošle godine...nemaju nigde prevodi za ostale dve sezone.
Hajzenberg

Postby Iluzionista » 20 Dec 2021, 18:41

Hajzenberg wrote:Nisam gledao Suburu ali čitah na više mesta da je dobra serija.

Dobra je i serija Il cacciatore (Lovac), ima tri sezone ali odgledao samo jednu na Superstaru koja prikazana čini mi se prošle godine...nemaju nigde prevodi za ostale dve sezone.

Odlicna je Suburra, nije kao Gomora, ali dobra

U principu, ako volis krimi serije, pustis bilo koju italijansku i neces se zajebati :okk:

Da li je mozda neko gledao Lonore e il rispetto?
Sa severa masa, za SNS da glasa
naređenja vođina sluša niža rasa
Iluzionista

Postby Novosadista » 20 Dec 2021, 22:56

Jel gledao neko Witcher drugu sezonu? Kakvo ludilo
Novosadista

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura