Rumuni baš blizu baraža, kući imaju Island i na strani gostovanje u Lihtenštajnu, Makedonci su razočarali posle one senzacije u Nemačkoj, samo dva puta dobili Gibraltar i nikoga za sada od ove tri ekipe što su u nekoj ravni sa njima, ostaje im gostovanje u Jermeniji i kući Island ali oni se ne pitaju više toliko jer ne odlučuju direktno o sebi, a što se tiče Jermena baš su luzeri, ona dva prosuta boda kući protiv Lihtenštajna te izgubljeni bodovi na Islandu će ih koštati najvećeg uspeha do sada, gotovo po pravilu u svakim kvalifikacijama primaju golove pri kraju svojih mečeva i gube bodove na glup način.
Island ima samo tešku teoriju uz sebe koja kaže da moraju da dobiju u Rumuniji pa u Skoplju pa onda Rumuni da izgube u Lihtenštajnu a da nerešeno bude u Jerevanu na meču Jermenija-S.Makedonija. Malo mnogo, tri stvari od te 4 nisu naučna fantastika ali poraz Rumunije u Lihtenštajnu gotovo da jeste.
Prokleti Turci iz penala u skoro stotom minutu do pobede u Rigi

igralo se dok ne pobede, ali i dalje neće lako do drugog mesta, moraće da torpeduju Gibraltar i pobede u Podgorici, sve su prilike da će remi u zadnjem kolu na meču Holandija-Norveška doneti Lalama prvo mesto a Skandinavcima baraž. Holandija mora pre toga da dobije u CG a Norveška kući da pobedi Letoniju sa recimo 2-3 gola razlike, ona u ovom trenutku ima za 5 golova bolju gol razliku od Turske za koju mislim da neće dobiti u Podgorici. Sramota kako se izvukoše večeras, njihova priča je trebala upravo da bude okončana.
Hrvati me sjebaše a i neka vala, samo pobeda u Splitu protiv Rusa im igra a mislim da Karpin može da postavi taktiku tako da njegova selekcija možda i neočekivano ode direktno u Katar. Hrvati prolaze redom sve te baraže, bilo za EP ili SP ali imajmo u vidu da će ovaj baraž biti pakao, pisali smo već naširoko o tome, sličan baražu za EP ali tada je bio razmak mesec dana između polufinala i finala a sada valja odigrati za 3 dana 2 utakmice sa različitim rivalima a oni bi bili domaćini u polufinalu kao i mi a za finale se žreba i rival i domaćinstvo.