Board index Olimpijske Igre Tokyo 2020

Sportisti Srbije na OI Tokio 2020

Re: Sportisti Srbije na OI Tokio 2020

Postby Bolkonski » 06 Aug 2021, 15:25

Do krajnjih granica jasna i logična stvar.
Bolkonski

Postby AirBall » 06 Aug 2021, 15:40

Ovako se osvajaju zlata

Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Slavisak » 06 Aug 2021, 16:02

Najvise su podbacili Djokovic i Odbojkasice , Odbojkasice su skinule gace , skiknule su bez borbe, nisu amerikanke tako dobre koliko se nase nisu pojavile na utakmici.
Slavisak

Postby veljkos161 » 06 Aug 2021, 16:06

Cuj podbacile porazom u polufinalu a bez druge najbolje igracice, a pre toga su u 1/4 raznele Italiju.
Mogle su svakako odigrati bolje ali previse su ove danas prosto bile bolje da bi to ista promenilo.
Takav je dan,a ova polovina zreba je bila pakao.
Znam da je kod nas popularno da je svaki poraz uvek i svuda = raspad nasih,a nikako udeo protivnika ali nesto se pitalo i protivnika ovde.
Last edited by veljkos161 on 06 Aug 2021, 16:09, edited 1 time in total.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Lakerit » 06 Aug 2021, 16:07

Bicemo na 9 medalja, ne verujem da kosarkasice mogu do bronze ali moguce i 10 sa 2 ili 3 zlata sto je odlican rezultat kada se vidi da su nam neki glavni favoriti podbacili. Rekao sam olimpu da ce se vrne kada nasi uzmu 10 medalja, evo blizu smo.
Ovo ce nam biti najbolje igre od kako su nam skinute sankcije 1995.
Lakerit

Postby V.M. Varga » 06 Aug 2021, 16:22

Radonjaa wrote:Mislim da je jedini izuzetak koji su pravili za Amerikance taj što do 1998. nisu bili podložni testiranju osim za vrijeme takmičenja, tj nisu mogli da im banu na vrata bilo kad.

Odom se hvalio da je 2004. prevario doping kontrolu da bi igrao u Atini, tako da je sigurno moguće, ali vjerujem da su te njihove prevare više zbog marihuane i kokaina, nego zbog toga što u 2021. američki NBA košarkaši dobijaju takozvane ,,PED'', tj droge koje popravljaju performans. To je možda bilo moguće kad u NBA nije bilo stranih igrača, sad tamo igra više od 100 stranaca, ne bi to moglo da se sakrije. U košarci generalno ima manje dopinga nego u nekim drugim sportovima.

Pa ni sada ne mogu da im banu bilo kada, NBA je privatna organizacija, ne potpada pod Fiba/mok i njihova pravila testiranja. I to važi za sve igrače, ne samo američke. Kad neki neamerički igrač, pogotovo mlađi, odbije igranje za reprezentaciju zbog priprema za NBA sezonu, i to je jedan od razloga.

Naravno da se testiraju tokom kvalifikacija/takmičenja. Da mogu da im banu od trenutka kada se fibi dostavi spisak igrača. Ali van toga nema kontrole.

I da naravno da najjači varaju sistem i imaju dostupne stvari koje nisu na listi. Imamo i mi takvog, te mi je drago da nije uzeo medalju. Do pre deset godina nije bilo moguće u tenisu uzeti GS posle 32,33. A sad trojica lagano i to kao da imaju 25. Kako da ne :laugh:
V.M. Varga

Postby Dexi » 06 Aug 2021, 16:29

Jos jedan fenomenalan dan nasih sportista :okk: .
Osvojeno je drugo zlato,obezbedjena 8 medalja .
Sve cestitke Jovani,e tako se radi kad si favorit,dodjes,pobedis i uzmes zlato :blue: :okk: .Vaterpolisti pokazali sampionski karakter i u jednoj od najboljih vaterpolo utakmica koje sam gledao plasirali se u veliko finale. :okk:
Svim igracima,Dekiju naklon do poda.Cestitke i odbojkasicama i kosarkasicama na borbi,jbg Amerikanke su bile dosta bolje.
Verovao sam da odbojkasice mogu do zlata,danas nije islo,ali uzmite tu bronzu devojke :okk: .
Kosarkasice opet sa Francuskinjama,ako opet pobede,onda Francuskinje stvarno imsju kompleks teski :biggrin: .
Nadam se da ce Sonja zavrsiti karijeru na pravi ,sampionski nacin.
Osvojili smo 8 medalja,vrlo verovatno cemo postici najbolji rezultat u nasoj istoriji,kako po broju medalja,a nadam se i po broju zlata. :okk: .Detaljna analiza po zavrsetku igara :biggrin:
Velicanstven uspeh,i ponosan sam na sve nase takmicare,bukvalno.
Ostaje zal zbog Ivane,kao i malo razocarenje sto Nole nije uspeo,ali dobro vratilo nam se u bar 5 osvojenih medalja.
Sutra uzivanje uz kosarku,rukomet i onda u nedelju idemo po jos jednu medalju i zlato :okk: .
Inace ovaj vaterpolo mec je antalogijski mec nasih ekipa,i u top 5 najuzbudljivijih,dramaticnih pobeda u istoriji naseg sporta na OI.
Uz pobedu odbojkasica u Riju 2016 nad Amerikom,kosarkacica nad Australijom,pobeda vaterpolista 2012 protiv Crnogoraca za bronzu,uz pobede kosarkasa 96 u 1/2 protiv Litvanaca,te odbojkasa 2000 u 1/4 protiv Holandije i 96' protiv Brazila u 1/4 sa 3:2 spada u red antalogijskih pobeda Srpskih sportista na OI. :okk:
Srecno kosarkasicama sutra :okk:
Dexi

Postby veljkos161 » 06 Aug 2021, 16:35

V.M. Varga wrote:Imamo i mi takvog, te mi je drago da nije uzeo medalju.

Bravo _______________,upravo si izjavio da ti je drago sto Novak nije osvojio medalju za Srbiju.
Ako su vam ove reci prejake,banujte me slobodno,zabole me.
Ionako se povlacim sa ovog foruma posle zavrsetka igara.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Hajzenberg » 06 Aug 2021, 16:38

Hajzenberg wrote:Ovom bronzom smo trenutno 40.mesto u plasmanu a po broju osvojenih 25.mesto, računam ja i to da je ozbiljan podatak. Jedno zlato da uzmemo do kraja i još neku pa makar i bronzu i ima šanse da budemo među 30 u oba slučaja.

Ovo je bio post posle bronze Gruzina...top 30 na kraju da bude pa veoma lep rezultat. 9-10 medalja je sigurno top 30 po broju ukupno osvojenih, nemam sad pristup sajtu OI. A u ukupnom plasmanu se može desiti da budemo tik iza Hrvata ako uzmemo još jedno zlato, nebitno u principu.

Nema govora o nekakvom raspadu odbojkašica, konkurencija velika, pogledajte ko je sve iza nas, glatko smo izgubili dva od tri jaka meča na turniru. Pisalo je dosta vas na temi odbojke da je ovo ok rezultat imajući u vidu mnoge stvari, od Brankice pa do toga da ima jedan dobar deo igračica ovde koje su samo solidnog ali ne i više od toga kvaliteta. Trebalo je još dosta toga da se potrefi za finale i zlato, za bronzu ne bi trebalo nikakvog problema biti.

Veljkos161, da ispratimo kraj pa i ja dižem sidro za koji dan.
Hajzenberg

Postby Dexi » 06 Aug 2021, 16:45

veljkos161 wrote:
V.M. Varga wrote:Imamo i mi takvog, te mi je drago da nije uzeo medalju.

Bravo mentolu,upravo si izjavio da ti je drago sto Novak nije osvojio medalju za Srbiju.
Ako su vam ove reci prejake,banujte me slobodno,zabole me.
Ionako se povlacim sa ovog foruma posle zavrsetka igara.

Nemoj druze ,sa kim cu ja da se prepucavam posle ovde :biggrin: .
Svako ima pravo da pise sta zeli,i sta misli.Ne treba samo vredjati ljude sta god ko mislio.
Jbg svako stoji iza onoga sto izgovori,a vala ovde se svasta pisalo :biggrin:
Dexi

Postby grobar_Zvornik » 06 Aug 2021, 16:53

"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Foteljas » 06 Aug 2021, 17:10

Jos jedan solidan, ali ne i skroz idealan dan (valjda tako i ne moze da bude kada smo mi u pitanju).

Jovanino zlato je naravno kljucna stvar, dobro je da smo napokon docekali i tu neku sjajniju medalju od tih silnih bronzi i drvenjaka. Vaterpolisti odigrali epski mec, valjda ce imati dovoljno snage da se docepaju tog zlata i da na najlepsi nacin veci deo njih stavi tacku na svoje karijere.
Odbojkasice i kosarkasice nisu uspele, ali su im pozicije razlicite. Jedne podbacile u polufinalu, ali ce imati na papiru daleko lakse protivnice u mecu za bronzu. Druge ocekivano izgubile, ali nevolja je sto se jos jednom treba posibati sa Francuskinjama, gde se pak plasim te tradicije, previse puta smo ih vec tukli u bitnim mecevima, ali valjda cemo moci jos sada.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby СрбинПодгорица » 06 Aug 2021, 17:18

Заправо кошаракшицама не треба много замјерати, два пута у два три мјесеца морале су бити у топ форми, са тим што су ОИ ипак теже од ЕП-а.
ОПЕТ ГОРИ НЕМАЊИЋА ПЛАМЕН, СТАСАЈУ МОМЦИ ТВРДИ К`О КАМЕН!!!

... АКО ТРЕБА ЧЕКАЋЕМО И ХИЉАДУ ВИДОВДАНА!!!

ИГРАЈМО ТАЈ ТАНГО СМРТИ, КАО НЕКАДА ПРЕ...
СрбинПодгорица

Postby AirBall » 06 Aug 2021, 17:22

Mislim da je i Francuska dosta slabija u odnosu na EP u Valensiji...

Ne vidim u protokolu nasu snajku Vukosavljevicku koja im je najbolja igracica i koju su nase devojke tesko cuvale...

Danas su izgubile od Japana 20 razlike, to je debakl...

Ne bih otpisivao tu medalju jos uvek...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby grobar_Zvornik » 06 Aug 2021, 17:27

Како бре Аир не видиш снајку? :biggrin:

Играла је данас, ал боље да није.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

PreviousNext

Return to Tokyo 2020