Board index Olimpijske Igre Tokyo 2020

Sportisti Srbije na OI Tokio 2020

Re: Sportisti Srbije na OI Tokio 2020

Postby Bolkonski » 02 Aug 2021, 19:48

veljkos161 wrote:Ma nisam ali kapiras, Deksi da je Amerikanac i da sad Durent i Lilard zavrse 4. on bi bio odusevljen velikim uspehom.
Previse je sve to :biggrin:
Sto ti Bolk nekad ne navijas za srpske sportiste :roll:

Da bih navijao za Tijanu Bogdanović, Mandićevu, Majdova, Mikeca, kajakaše itd., najpre moram da razumem i pratim sportove u kojima se takmiče i da pogledam sam meč.
Ja u tim sportovima ne znam pravila, sami sportovi me ne zanimaju i nisam gledao ni njihove, ni bilo čije mečeve, a ako ne gledam, ne mogu da navijam :biggrin:

Za Djokovića ne navijam, jezivo mi je antipatičan, i on, i sve oko njega i njegova porodica.

Gledao sam basket, pa ti vidi da li ti se isplati da navijam za naše sportiste :biggrin:
Bolkonski

Postby veljkos161 » 02 Aug 2021, 19:59

U pravu si.
Neka tebe dalje od ovoga,svakako smo malerozni sa igrama tradicionalno.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby octopus » 02 Aug 2021, 21:29

Sjajan nastup Sebića u disciplini trostav! Očekivalo se finale svakako, radovali smo se njegovoj kvoti za igre, jer momak koji ima rutinu da ubije 1180+ krugova je strašan potencijal. Mislim da je njegov NR izvanrednih 1185 krugova, a za finale je jutros trebalo svega 1176 krugova. Koliko tu lufta ima, pa i kad dođe malo lošiji dan, možeš se dovući do finala. E sad finale je već druga priča, tu nijanse odlučuju. A on je od starta pokazao neverovatnu zrelost i konstantnost. Toliko je verovao u uspeh da je poneo i Bobaninu sliku sa sobom! Kakav hrabar i veliki gest. Mnogo simbolike se može videti u nastupu Sebića. Eto na prošlim igrama u sramno lošem nastupu nikad jačeg i brojnijeg streljačkog tima, zapamtio sam Milenka kao najvećeg luzera od svih. Čovek je nekoliko puta izlazio sa nastupa, pozlilo mu je od treme, zvao je trenera da mu pomogne i kao vrhunac, od treme je pogodio protivnikovu metu! Pet godina kasnije skroz druga priča. Primer na koji mnogi treba da se ugledaju. Još simbolike, toliko smo kukali što je Kostevič 3 olimpijska odličja osvojila preko naših strelaca, a ne treba smetnuti sa uma da su obe naše medalje sa ovih OI osvojene dobrim delom i ogromnim kiksevima dvojice Ukrajinaca u finalima. Kolo sreće se okreće i to treba sagledati, pa će biti manje nerviranja. Dosta sličnosti sa igrama u Londonu i po broju i sjaju odličja kao i po 4. mestu Arunovićke. Sad kad je sve gotovo, da kažem da je od poslednjeg olimpijskog zlata prošlo 25 godina i da sam se potajno nadao da bi tom postu mogao doći kraj, ali eto čekaće se još neko vreme. Briljantan nastup strelaca. Očekivali smo 0-1 medalju, a dobili dve. Ljudi su se krvavo borili za svoju zemlju i to je najvrednije od svega, uz odličja naravno. Sigurno je da im je na ruku išlo i to što su basketaši i tekvondistkinje probijali led i što to konačno više oni sami nisu morali da rade. Pričalo se i da je reč o random sportu, a sa druge strane i da su jedina tri ozbiljna kandidata: Mikec, Arunović i Sebić. Znači, ipak postoje neka pravila, a glavno je da moraš da budeš svetska klasa, da imaš dobre rezultate u skorijem periodu i da se mentalno središ koliko je to već moguće.

Dve zanimljivosti. Prva, koju je Mikec izneo, ranga 1+1 je 2, ali nikad to niko nije rekao. Bukvalno sve olimpijske medalje koje su osvojene u sfrj su osvojene od strane srpskih strelaca. Mnogo lepo zvuči, iako je to zapravo reč o samo 3 medalje osvojene u Seulu. Doduše i od 1992. godine zaključno sa Atinom, nijedno odličje nije osvojio neko iz Crne Gore, pa onda ova informacija dobija na ozbiljnosti. I druga zanimljivost, Sebić je prvi naš individualni sportista nakon Ivane Maksimović koji je došao do nacionalnog priznanja direktno putem olimpijskog, a ne svetskog ili evropskog odličja. A to daje dodatni značaj osvojenoj medalji. Pre njih dvoje takav uspeh je u Pekingu 2008. godine postigao Novak Đoković. :D
octopus

Postby veljkos161 » 02 Aug 2021, 21:36

Hoce li Ivana pucati i dalje uopste posle porodjaja?
Nemamo bas nekih mladjih lica kod strelaca koji nagovestavaju svetski vrh pa ne bi bilo lose da ona proba jos Pariz i Los Andjeles.
Vidimo i sami da sto je vise tih koji su u stanju da bljesnu,veca je sansa da neko to i ucini.
Last edited by veljkos161 on 02 Aug 2021, 22:23, edited 1 time in total.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby octopus » 02 Aug 2021, 21:41

Mislim da Ivana treba po drugi put da se porodi, pa iako ne znam odgovor na tvoje pitanje, iz ove informacije bi trebalo da se nazire realnost takve opcije. Dvoje dece je mnogo obaveza...

Talentovana smo nacija, pogotovo za pušku ne brinem. Ali pištolj prilično zabrinjava poslednjih godina.
octopus

Postby grobar_Zvornik » 02 Aug 2021, 22:27

"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby cole » 03 Aug 2021, 05:29

Još jedan užasan dan, ovo već postaje frustrirajuće.
Pregršt 4 i 5 mjesta: Ivana, Novak, Zorana, miks, veslači, Nina R.......................................................
Pa jel realno da smo i jutros sve izgubili kajak, rvanje, Ivana na najgorem mogućem 4 mjestu.
Mi što imamo više jakih kandidata, više se nerviramo jer svi mahom razočaraju.
:dash2: :dash2: :dash2:
cole

Postby Dylam Dop » 03 Aug 2021, 05:42

Imam jos samo jednu zelju do kraja OI:

-da Maja, Tijana i drugarice osvoje to zlato i zaokruze jedno sjajno istorijsko izdanje zenske odbojkaske selekcije (kao najbolja srpska generacija ikad). Jedino one jos mogu iole da izvade stvar nakon katastrofalnog izdanja srpske olimp. ekspedicije.

Za ostalo mi se fucka. Bronzu u z. kosarci i zlato vaterpolista vec imamo, pa mi je vise manje svejedno da li ce i oni u nastavku razocarati ili ne.

Djovak - iako mi nije nesto narocito boljelo za poraz u PF od Zvereva, uz svu zahvalnost za sve prikazane igre ove god. i sto je uopste dosao na OI, decko nek' prestane da izigrava klovna i rasipa svoju energiju na bedastoce oko terena.

Drvenomedaljasi - srpski 'trademark'! Ivane mi je najvise zao, jer je jednako najvise i zasluzila.
Dylam Dop
Guest

Postby Nikola » 03 Aug 2021, 06:00

Za odbojku se slazem, s tim da sam ja na ovu generaciju u kosarci isuvise slab i bice mi neopisivo zao ako ni one ne zaokruze pricu medaljom. Plakao sam ko kisa pre mesec dana posle Valencije od srece, sad valjda necu od tuge.
Vaterpolo me generalno najmanje zanima, ali naravno da se i tu nadam medalji, pa da se kolko-tolko povadimo posle ovih drvenih medalja
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby Puta Tapar » 03 Aug 2021, 06:13

Ebo me pas kud sam ustajao danas. Sutra ima da spavam do pola deset.
Puta Tapar

Postby Olimp » 03 Aug 2021, 06:18

Puta Tapar wrote:Ebo me pas kud sam ustajao danas. Sutra ima da spavam do pola deset.

Upravo. Zadnje moje ustajanje za individualne sportiste.
Olimp

Postby octopus » 03 Aug 2021, 06:27

Jedina realna šansa da osvojimo još jedno zlato svela se na Jovanu Preković, ali sigurno je i ona sad pod ogromnim pritiskom.To zlato bi zametnulo brojne ožiljke sa ovih igara. Totalno razočaranje ovog jutra, još jedan nestvarno loš dan. Španovićkin nastup je ko zna koji po redu šokantan prizor koji nas je uzdrmao. Na prošlim OI su nam se poklopile mnoge stvari, sad nam se sve to vratilo. Namerno sam stavio u prvi post ove teme Olimpov i Foteljasov post, koji su napisani pre olimpijske euforije, da se vidi koja je naša realna mera. Pojedinačni sportovi nisu razočarali, doneli su nam 4 očekivane medalje i jedno zlato, ali plašim se da ćemo do kraja igara ostati skroz praznih ruku kada je reč o kolektivima. U sva tri sporta smo u ozbiljnom padu u odnosu na Rio, plus tada nam je i sreća pomogla. Samo nas zlato sad vadi iz loše situacije. Dva zlata i 6 medalja je ok nastup, ništa specijalno ali ni tragedija. Bez zlata, ozbiljan debakl.
octopus

Postby grobar_Zvornik » 03 Aug 2021, 06:27

Након џудиста и рвачи су разочарали максимално.
Објективно на Јовани је остало да брани част борилачких спортова (изузетак теквандо). Ваљда је неће појести притисак.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Olimp » 03 Aug 2021, 06:35

Dakle Jovana je tu kao veliki favorit za medalju, Mićić također favorit.
U kajakaše ne vjerujem, makar Stefanović nije bez šansi. Milica ima minimalne šanse.
Ja pak vjerujem u bar jednu kolektivnu medalju.
Olimp

Postby Nikola » 03 Aug 2021, 06:48

Sto je najgore, neki bolje da su ispali odmah ili podbacili, ovako basketasi izudarali sve redom, u polufinalu nestali (doduse, uzese bronzu), Novak se prosetao do Zvereva bez izgubljenog seta, znamo kako se zavrsilo, Ivana najbolji rezultat u kvalama, na kraju cetrvta i sve ostale drvene medalje, bolje da su bili gore plasirani, s tim da bi ih onda tek pljuvali jer smo takvi.
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

PreviousNext

Return to Tokyo 2020