Sto se plivanja tice dalje od severnih suseda ne treba gledati. Madjarska treba da nam bude neki uzor sto se toga tice. Non stop izbacuju vrhunske plivace i veliki broj onih koji ulaze u finala velikih takmicenja, a onda dodju i medalje.
Sad sam odgledao snimke jutrosnjih finala i bas mi je legao koncert za klavir i orkestar Cajkovskog posle 100m ledjno
. Kako je Rilov tempirao formu, neverovatno
. Na prvenstvu Rusije ispliva najbolji rezultat sezone, nema ga na EP, u kvalifikacijama ovde daleko od najbrzih i onda eksplozija u finalu. Kolesnikov na zalost nije pogodio zaveslaj, mozda je mogao i do WR, ali izuzetan potencijal koj samo treba da malo sredi glavu i moze svasta da napravi. Marfi nije vise tako brz, ali medalja je ipak tu. Britanci odlicni na 200m slobodno, Din iz potaje do zlata, bas mi krivo za Popovic(ij)a sto ne uze medalju. Skunmaker ocito neiskusna da tempira formu, najbrza u kvalifikacijama, a onda sve sporija. Dzejkobi iz potaje do zlata, King svoju tugu prekrila proslavom pobede koleginice iz reprezentacije. Efimova na zalost nema vise potrebnu brzinu. Odlicna trka i na 100m ledjno za zene, Mas sjajno povukla, ali MekKion u samom finisu ipak do zlata, za samo 2 stotinke sporija od WR, Smit tek treca.
Sutra Milak uzima rutinski zlato, daleko je od svih, bilo bi lepo da Le Klos nekako dodje do medalje, ali mi se cini da je on danas isplivao svoju trku. Bice odlicno finale i na 200m za zene, Pelegrini je nekom magijom dobijala trke na svetskim prvenstvima, ali suta ce morati da bude Dejvid Koperfild da bi ponovo uspela. Hosu na misice u finale, lepo bi bilo da uzme medalju za kraj, ali danas bas spora. Dve velike legende mozda poslednji put na velikoj sceni, vredi pogledati ih jos jednom.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.
#8 #24
OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018
OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!