NEDJA wrote:Neko je napisao ako Atalanta prodje prvu rundu plej-ofa da onda nista od Bogdana i da je to veliki hendikep. Jeste, bio bi veliki hendikep ali bi bio jos veci hendikep za Italijane zbog Galinarija, bez obzira sto je Bogdan bolji igrac trenutno od Gala. I da Jokic ne igra to mora da se resi bez vecih problema. Oni bi jedino mogli da nas ugroze na sutersko ludilo Galinarija i Belinelija
Ja sam pisao o tome i da se nadovežem na tvoj post:
Što se kvalifikacionog turnira tiče (29.06.-04.07.), ja očekujem iznuđeni sasatav, velike su šanse da igramo bez tri najbolja igrača,
Jokić i
Bogdanović će igrati plejof koji počinje 22 maja, ako prođu prvu rundu velike su šanse da ne igraju kvalifikacije, jer će drugu rundu završiti oko početka turnira (možda i nakon starta kvalifikacija) i pitanje je da li će stići u Srbiju na vreme za turnir, a i da li će biti u stanju da igraju odmah posle NBA sezone, a praktično bez priprema sa reprezentacijom, a ako uđu u finale konferencije neće igrati sigurno.
Milutinov možda zaigra ako se oporavi, a i ako zaigra biće daleko od forme iz decembra/januara kada je dominirao, međutim bilo bi od ogromnog značaja da igra.
Pored njih
Marjanović je upitan za kvalifikacije, jer i Dalas može da ima fin uspeh u PO, isto kao i
Bjelica sa Majamijem iako ne igra mnogo tamo, ali opet, neće ga pustiti da ode da igra za reprezentaciju dok oni igraju takmičarsku košarku.
Ukoliko naši guraju dobro u PO i Nikolin oporavak ide sporije, ovo bi moglo biti igrački kadar za kvalifikacije:
C - Petrušev, Raduljica, Kravić,
PF - Pokuševski, Smailagić, Ilić,
SF - Kalinić, Lučić, Davidovac,
SG - Gudurić, Marinković, Dobrić, Jaramaz,
PG - Micić, Teodosić, Nedović, Jović, Avramović.
Ako sam nekog izostavio, nije namerno.
Biće to fina šansa da se neki od igrača nametnu i za Tokio ako se pokažu na tom turniru, pre svih mislim na Pokuševskog, za Petruševa sam već pisao da mislim da je siguran.
Da li je Teodosić u stanju da izgura praktično 11 meseci košarke u kontinuitetu.
Takođe da se vidi da li u Stefanu Joviću ima još košarke posle nekih 6/7 meseci kada je praktično nije igrao, možda je sanirao probleme sa leđima.
Itd.