soniko wrote:Bolkonski wrote:Ljudi slave pobedu mafijaša i odvratnih kapitalista nad drugim mafijašima i istim takvim odvratnim megalomanima i kapitalistima

Ali ovi koji prizivaju da Uefa kazni klubove koji su hteli da osnuju Superligu

Uefa se ovoliko uprpala i podigla na noge i kuso i repato isključivo zato što su u pitanju baš ti klubovi i zato što želi nazad baš te klubove, i to isključivo zbog toga što joj ti klubovi donose keš, a ovi žele da ih Sveti Arhagel Mihailo Čeferin kazni
Da su Superligu osnovali ovi vaši velikani, Ajaks, Benfika, Porto, Rendžers, ta ista Uefa ne bi prstom mrdnula, Čeferin bi im lično poželeo puno sreće i uspeha.
Ja mislim da UEFA uopste nije presudno uticala na ove odluke.
Juce sam pisao, mehanizme za pritisak na klubove imaju savezi i drzave u kojima nastupaju i oni bi bili mnogo veci gubitnici.
Klinac bi se ovi povukli da drzave nisu stale iza nacionalnih prvenstava i da navijaci nisu izvrsili pritisak.
Naravno da su savezi i države najzaslužniji za sprečavanje Superlige, ali je i Uefa imala svoj udeo u tome. Svi iz sličnih pobuda, istih kao što su pobude druge strane.
Dovoljno je da država pusti Barseloni račun duga od milijardu evra i da ih uhvati za bolno mesto.
Zeppelin,
Slažem se sa tim, poenta je da su licemeri jer šetaju kožicu na arapski novac i podržavaju uništenje fudbala arapizacijom, a ovamo "brane" sportski duh od Superlige.
Sezione, pazi da Haland ne bi otišao u Porto za 20 miliona ili ostao u Borusiji.
Prešao bi taj u Real, samo ako ga ovi hoće, pa da sto puta igraju Superligu.
Govorimo o likovima koji su za koji milion više, bili spremni da čame u nekakvoj Kini, ali bi odbili Real jer igra Superligu
Zato mi je smešno što neko misli da su igrači sprečili Superligu.
Sprečili je likovi koji trče od kluba do kluba i koji su spremni da izdaju svaki ideal za milion evra više na računu.
Jedino mi je žao što neću da vidim kako igrači koji su trabunjali protiv Superlige drže svaki evro iz ugovora sa superligašem i ne pomišljaju da predju u neku Benfiku za pet puta manje novca.
Pokazali strast
Još ovi što pominju "amerikanizaciju fudbala" , a fudbalom za koji se bore i za čije ime trabunjaju na forumu, im uredjuju nekakvi Arapi koji ne znaju pravila fudbala, upravo taj Perez protiv koga galame i mafijaš Čeferin, i u kome bukvalno u svim takmičenjima, o svemu, pa i o trofejima, odlučuju oni koji su najbogatiji
Kenjaju o toj "amerikanizaciji", a NBA liga, za razliku od te humane Lige šampiona, dopušta svakome gotovo jednake šanse da se bori za titulu i da za tri godine i nekakav Orlando, ukoliko kvalitetno radi, može da uzme titulu.
Kao kada bi LŠ bila koncipirana tako da i Fiorentina ima mogućnost da se suprotstavi Mančester Sitiju i da učinak rada bude iznad učinka novca.
Ali u njihovoj humanoj, arapskoj Ligi šampiona postoji 10 klubova koji sto godina odlučuju o svemu, dele trofeje između sebe, dobijaju ostale sa pola snage i terorišu tržište i sve druge klubove na račun svoje finansijske moći.