Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Nemačka liga

Re: Bundesliga

Postby mali_buda » 10 Feb 2012, 22:48

Markus Babel je novi trener Hofenhajma.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby mali_buda » 14 Feb 2012, 22:14

Bekenbauer: "Roben je sebičan"
IZVOR. B92 | AK
Počasni predsednik Bajern Minhena Franc Bekenbauer kritikovao je igrača tog kluba Arjena Robena, dok su saigrači stali u odbranu Holanđanina.

Bivši reprezentativac Nemačke, igrač i trener minhenskog kluba zamerio je Robenu što postignute golove proslavlja pozdravljajući porodicu na tribinama, umesto sa saigračima.

Bekenbauer je holandskog igrača sredine terena, takođe, nazvao "sebičnim i egocentričnim".

"On (Roben) je sebičan kao i mnogi drugi. Morao bi više da misli o tome kako da doprinosi timu", dodao je Bekenbauer.

Zbog nekoliko loših rezultata Bajerna na početku 2012. godine Roben je odlukom trenera Jupa Hajkensa prebačen iz startne postave na klupu
za rezervne igrače.

Njegovo mesto na desnoj strani terena zauzeo je napadač Tomas Miler, koji je u poslednje dve pobede Bavaraca dao gol i imao dve asistencije.

"Morao sam nešto da promenim i donesem neke možda nepopularne odluke. To ne znači da će Roben zauvek ostati 12. igrač", kazao je Hajkens.

Kapiten ekipe Filip Lam rekao je da su igrači "na Robenovoj strani" i da u svlačionici nisu razgovarali o kritikama legendarnog Bekenbauera.

Bajern na tabeli Bundeslige zaostaje dva boda za vodećom Borusijom Dortmund, koja brani titulu osvojenu prošle sezone.
mali_buda

Postby VMJunior » 19 Feb 2012, 01:40

Menhengladbah se prosle sezone spasio/la ispadanja golom De Kamarga u barazu u 93.minutu, a sledece sezone ce gotovo izvesno igrati Ligu Sampiona :blue:

12 kola pre kraja imaju velikih 10 bodova prednosti u odnosu na petoplasirani Verder a uostalom i nalaze se na 2.mestu sa samo 3 boda manje od Dortmunda.

Bundesliga je stvarno cudo.

Mogu da se kladim da sledece sezone nece biti iznad 10.mesta.

Iz Nemacke ce naredne sezone 3 tima ici direktno u LS a 1 ce u kvalifikacije.
VMJunior

Postby mali_buda » 19 Feb 2012, 09:35

Bundesliga je fenomenalna... Za Borusiju M. su govorili da je trenutni hit, da su vec obezbedili opstanak, ali je ocigledno da su oni postali jedan od najozbiljnijih kandidata za "salataru". Razbucase Salke u derbiju, juce pobeda u Kajzerslauternu... Svaka cast... Koliko je tesko pobediti u gostima dokaz je jucerasnji mec Bajerna sa vec skoro pa prezaljenim Frajburgom....

Slazem se da ce Borusija M. naredne sezone biti najverovatnije u donjem delu tabele... Sigurno ce igrati evro takmicenje, a cisto sumnjam da ce biti u mogucnosti da uloze toliko novca u ekipu da bi bili konkurentni u oba takmicenja... Ali, ko ce znati... Doskora se vec verovalo da je Bajern sigurni sampion, ali se u Nemackoj stvari brzo promene...
mali_buda

Postby ОГИ » 19 Feb 2012, 19:30

Ove godine Njemačka liga je bez premca definitivno najjača liga na planeti. :)

Ma ko šta pričao, Premijer liga, Barselona, Real, ovo što švabe rade je za veliki respekt. Samo neka nastave uživam gledajući Bundesligu.
Полети високо птицо бијела
огласи свима својим криком
нека те чује Европа цијела
да земљу своју не дамо ником!
ОГИ

Postby VMJunior » 03 Mar 2012, 22:51

'Milioneri' hitaju ka novoj Salatari!

Danas teska pobeda protiv Majnca,Kagava je golom 15 minuta pred kraj doneo 7 velikih bodova prednosti nad Bavarcima koji su izgubili u Leverkuzenu sa 2-0.
Jos 10 kola do kraja.

Menhengladbah igra sutra u Nirnbergu i ako pobedi doci ce na 2.mesto i 5 bodova iza Dortmunda.
VMJunior

Postby mali_buda » 03 Mar 2012, 22:54

Danas je i Salke "stradao" u Frajburgu, tako da ako sutra i Borusija M kiksne, bice to maksimalno uspesno kolo za milionere :okk:
mali_buda

Postby Napredpartizan » 05 Mar 2012, 20:26

Gerero iz Hamburga suspendovan cak osam utakmica zbog onog divljackog starta...
Napredpartizan

Postby Dejan » 10 Mar 2012, 00:41

BUNDES: Štutgart "zaribao"

Kajzerslautern zasluženo odneo bod sa Mercedes Benc arene, na premijeri 25. kola - 0:0
Fudbaleri Štutgarta napravili su korak nazad u nastojanju da izbore plasman u Ligu Evrope, dok će Kajzerslauternu osvojeni bod možda doneti opstanak u eliti, kada 5. maja bude podvučena crta ispod šampionata Nemačke 2011/12.

Za sada "crveni đavoli" ostaju poslednji na tabeli sa 20 bodova, ali Frajburg (21), Augsburg (22), pa i Herta (23), igraju tako da je u borbi za goli život sve otvoreno.

Da bi napravio pomak, Kajzerslautern će što pre morati da prekine katastrofalni niz od 15 prvenstvenih utakmica bez pobede, započet još 30. oktobra.

Veliku šansu da to učini u petak propustio je desni bek Florijan Dik, čiji je šut u poslednjim trenucima utakmice prohujao pored desne stative...

Štutgart je ovog proleća beležio promenljive rezultate, ali je u proseku postizao dosta golova - 3,40 u prethodnih pet kola.

Ibišević, Harnik, Kakau i ostali ovog puta nisu bili raspoloženi, mada su stvorili sasvim dovoljno prilika da "umuvaju" makar jednu loptu iza leđa Tobijasa Zipela.

Srpski reprezentativac Zdravko Kuzmanović odigrao je svih 90 minuta.
...riječi su isto kao i gomile ljudi, nije nužno znati za sve, odaberi za sebe samo one prave...
Dejan

Postby mali_buda » 10 Mar 2012, 07:25

Mislim da su svi ocekivali rutinsku pobedu domacih... Gledajuci formu u poslednjih nekoliko utakmica, Stutgart je bio izraziti favorit... Ali, nema "sigurice" u BL..
mali_buda

Postby VMJunior » 10 Mar 2012, 16:08

Bajer poceo da broji do 10 protiv Hofenhajma.

U 39.minutu 5:0.
VMJunior

Postby Stoxan » 10 Mar 2012, 16:36

Kakav masakr u Minhenu... i još traje
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby Dejan » 10 Mar 2012, 22:08

...riječi su isto kao i gomile ljudi, nije nužno znati za sve, odaberi za sebe samo one prave...
Dejan

Postby mali_buda » 17 Mar 2012, 00:01

"Bosanski zmajevi" obelezili duel Hofenhajma i Stutgarta na premijeri 26. kola. Pobedili su gosti rezultatom 2-1, oba gola protiv bivseg kluba je postigao Vedad Ibisevic. Zanimljivo je da se Vedo iskreno radovao golovima, iako je u Hofenhajmu stekao slavu. Jedini gol za domace je delo Seje Salihovica sa 11m.

Stutgart "grabi" ka vrhu tabele. Stigli su vec do pozicije 7!

mali_buda

Postby Napredpartizan » 17 Mar 2012, 00:11

Pre gledanja golova ocekivao sam da ih Ibisevic nece proslavljati posto je 5 godina bio tamo,ali grdno sam se prevario... E Vedade,Vedade...
Napredpartizan

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal