by DON » 04 Feb 2012, 22:37
Da napisem i ja koju povodom derbija.
Od kad radim ovo je ubedljivo najbolji derbi. Kada se sve uzme u obzir, prelepo vece. Da "derbi je derbi" nije fraza mogli su veceras da se uvere 1.500 ljudi na zavejanoj Banjici.
Partizan je mnogo, mnogo kvalitetniji, ima duzu klupu, iskusniji je, uigraniji... I to je nocas potvrdio.
Ipak, nije mu bilo lako kao sto su svi ocekivali. Crveno-beli su bili, iznenadjujuce, dobri i pre svega pametni. Nisu srljali, sto nije slucaj za mlade ekipe.
Drzali su se dobro u prvom poluvremenu, posebno u prvih 20 minuta kada su imali vodjstvo. Partizan je obazrivo usao u mec i kako je vreme na semadoru teklo crno-beli su se polako konsolidovali i slomili otpor Zvezde.
Golmani su bili odlicni, Milic i Vasic na jednoj, Jeraj na drugoj. Ilic i Kostadinovic na uobicnajnom nivou, Mandic i Dimitrijevic dobri... Kod Zvezde najraspolozeniji Dokic, uz podrsku Pusice.
Navijanje i atmosfera - za 10!
Delije su bile na strani do VMA, ispunile su pola tribine, bilo ih je oko 500-600. Prvo poluvreme su odlicno navijale, nosili su momke... U drugom nisu bile na nivou svih 30 minuta, imali su veliki pad...
Grobari, Zabranjeni, bili na suprotnoj tribini, do bazena... Bilo ih je oko 300, skoro duplo manje... Prvo poluvreme solidni, u drugom neverovatno glasni i slozni, slobodno mogu reci da su postavili standard.
Ja sam bio na strani kod Delija, i bas sam se iznenadio navijanjem Zabranjenih. Palili su i baklje, ali ih nisu ubacivali, napravila se dimna zavesa na terenu. Mali minus.
Nadam se da ce i u Pionir doci i napraviti ovakvu atmosferu protiv Monpeljea.
Delijama minus ubacivanje novcica, upaljaca i flasa na parket... Ova ekipa zasulzuje podrsku, nadam se da cete nastaviti da ih bodrite.
Losa je bila organizacija, premalo redara... Srecom bez incidenata.
Tadic ujedinio Grobare i Delije!
Za kraj, krivo mi je sto niste imali mogucnost da gledate ovo, jer medijski sponzor RSS-a misli da je bilo previse rukometa, i da je zanimljivije da sutra gledate zene, Zvezda protiv Lokomotive, evro-takmicnje!
Ako mozete navatajte na SOS-u ili negde, necete se pokajati.
Svaka cast svima na Banjici, privilegija je bila biti deo spektakla.