Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby Bogun » 26 Jul 2019, 13:09

Raspored naših pripremnih utakmica. Ovo sam na vikipediji našao... istraživačko novinarstvo... :D

Borac Čačak - Srbija 04.08. Čačak
Srbija - Finska 07.08. Zrenjanin
Srbija -Litvanija 10.08. Beograd

Litvanija - Srbija 12.08. Kaunas

2019 Acropolis of Athens Tournament:
Srbija - Turska 16.08.
Srbija - Italija 17.08.
Grčka - Srbija18.08

International Basketball Championship Shenyang:
Srbija - Italija 23.08.
Srbija - Novi Zeland 25.08.
Srbija - Francuska 27.08

Ne sviđa mi se što igramo 2 utakmice sa Italijanima na pripremama... mada smo isto praktikovali i sa Francuzima na pripremama za SP 14 i OI 16 kada smo bili u istoj grupi.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Bogun » 26 Jul 2019, 15:47

Evo ga Kalinićev intervjuu:

https://www.bbc.com/serbian/lat/srbija- ... 6n2bquls_M

Deo vezan za reprezentaciju:
Izostavljanje iz reprezentacije
Rođeni Subotičanin navodi da ne zna da li je iznošenje stava jedan od uzroka izostanka iz reprezentacije.

Nakon što je spisak igrača objavljen, selektor Aleksandar Đorđević rekao je da „svi igrači znaju zašto ih nema", da su to stvari koje treba da ostanu u ekipi i da je razgovarao sa Kalinićem nakon objavljivanja spiska.

„Kao i svakog mladog čoveka koji želi da se takmiči, pomalo me pogodilo izostavljanje sa spiska.

„Opet, kao neko ko je imao dugačku sezonu i već pet godina nema slobodno leto, dobio sam dva meseca nenadanog godišnjeg odmora. Postavio sam to kao situaciju u kojoj ne gubim", kaže Kalinić.

Kao jedinu zamerku Đorđeviću naveo je to što ga selektor nije pozvao pre objavljivanja spiska, nego tek posle toga.

„Drugarima i saborcima" iz reprezentacije želi da na Svetskom prvenstvu u Kini osvoje medalju, a njihove partije pratiće negde uživajući uz reku.

A da li smatra da su posle ovoga za njega zatvorena vrata nacionalnog tima?

„Sačekajmo sledeće leto. Sada sam se opet uverio da ne treba previše razmišljati unapred. Videćemo u kakvom ću biti psiho-fizičkom stanju".
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Nikola » 27 Jul 2019, 07:16

Dokle se stiglo sa ovim emisijama na RTS-u? Poslednje sto sam nasao je sa Makijem (deveta)
Btw. Pomenuli su u jednom trenutku da je april mesec, a on je vec radio sa loptom. Znaci uopste nije nerealno da bude u 12 i resili smo poziciju cetvorke
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby Radonjaa » 27 Jul 2019, 07:25

I on i Sale su jasno rekli da neće ići
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Foteljas » 27 Jul 2019, 08:58

Bez obzira na to sto su rekli, i ja bih voleo da vidim Macvana u konacnih 12, pod pretpostavkom da je spreman da odigra na nekom iole pristojnijem nivou. Mislim da bi nam on kao neki 12 igrac bio korisniji od Raduljice, tim pre sto bi pokrio poziciju na kojoj smo najtanji.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Jugin » 27 Jul 2019, 09:14

Mislim da ce biti nekih iznenadjenja u igri povremeno na poziciji 4, kao onomad sa Katicem... Trebalo bi da se koplja o 12-om putniku lome izmedju Bircevica i Raduljice... Ludi Birca tu ima prednost zbog pozicije, ali vrlo je moguce da Sale sprema neka iznenadjenja na pozicijama 4 i 5 u nekim trenucima nekih utakmica i da idemo sa cetiri centra...
Jugin

Postby Puta Tapar » 27 Jul 2019, 09:15

Koga biste pre vodili - Raduljicu ili Birču?
Puta Tapar

Postby Nikola » 27 Jul 2019, 09:22

Radonjaa wrote:I on i Sale su jasno rekli da neće ići

Zato sam i napisao, jer se jasno secam tih izjava. Ako je on 4 meseca pre SP-a u ozbiljnom trenažnom procesu, zasto ne bi isao. Plus je i dalje na spisku,a drugu cetvorku nemamo
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby Admiral » 27 Jul 2019, 09:59

Poredite neuporedivo.

Taj Raduljica je bio duplo korisniji od Jokica na OI,
2014 nadomestio povredu Krstića sam sa Bjelicon dole vukao protiv Brazila i Francuza.
Jedan od retkih konstantan 2015.

I sad ga stavljati u ravan sa Bircom i Makijem koji nije prošetao cele godine?

Na stranu što na prste jedne ruke moze da se nabroje igrači u Evropi kojima turnirski sistem odgovara više nego Radulji.
Last edited by Admiral on 27 Jul 2019, 10:03, edited 2 times in total.
Uzmi Sale svetsku titulu!
Admiral

Postby Ron Swanson » 27 Jul 2019, 10:00

Radulja je sinoć kod Šarenca pričao da u Kini igra 4 na 5 i da i te kako može da igra četvorku, tako da me ne bi čudilo da ga i Đorđević vidi tako.
Ron Swanson

Postby Foteljas » 27 Jul 2019, 10:08

Raduljicu sam pomenuo u kontekstu toga da je u ovoj konstelacij on ipak tek cetvrto resenje na poziciji centra. Macvan bi nam bio daleko dragoceniji da pokriva cetvorku nego da imamo cetiri teskasa na centru, pogotovu sto je Kalnic vec precrtan.
Ipak, mislim da ce Raduljica ici kao cetvrti centar, jer je i kao takav opet korisniji od Bircevica, od koga smo slabo sta videli i na OI i na EP i koji ume samo da pripali za trojku.
Foteljas

Postby Admiral » 27 Jul 2019, 10:14

Ne znam po čemu si ga svrstao kao 4 centra?
Od sve trojice je zbirno dao više reprezentaciji kad uporedis.

Naravno, Milutinov kida u EL, Joka i Bobi u NBA što je prednost u odnosu na Miroslava, ali svake godine ista priča, pa Raduljica bude najbolji.
Čovek je turnir majstor, jer je ladovina i idealan da drži formu u kraćem vremenskom intervalu.

Potpuno se slažem za drugi deo, sta vise sad sam već i ubedjen da će voditi svu četvoricu.
Admiral

Postby Foteljas » 27 Jul 2019, 10:22

Raduljici svaka cast na prikazanom u periodu 2014-2016, i tacno je da je dao reprezentaciji vise nego pomenuta trojica zajedno, ali sada je 2019. godina. Prema prikazanom u zadnje vreme, on je po kvalitetu trenutno svakako iza Jokica, Milutinova i Marjanovica. Ali posto je situacije takva kakva jeste, ja sam veoma ubedjen da ce on ostati u konacnih 12, tim pre sto je na njegovoj strani jos jedan jak adut, a to je da je odigrao skoro sve utakmice u kvalifikacijama.

Ne znam da li jos neko razmislja da li bi mozda i za Simonovica u nekoj varijanti bilo mesta? I on je slicna prica kao i Raduljica, kvalitet mu je u padu, ali je vec dugo uz reprezentaciju, iskusan je, moze da pokrije i 3 i 4, a on je ako se ne varam jedini koji je odigrao svaki mec u kvalifikacijama.
Foteljas

Postby Admiral » 27 Jul 2019, 10:31

Ja opet mislim da je i prethodnih godina dolazio iz drugog plana, jer uvek sezone u timovima igra slabije nego turnire za reprezentaciju.

Mislim da Simonović/Todorović zavise od toga da li će voditi svu 4cu centara.
Ako vodi sva 4 centra, što ja ocekujem onda su Bjelica i Lučić zatvorili poziciju 4.
6+6 varijanta.
Last edited by Admiral on 27 Jul 2019, 10:32, edited 1 time in total.
Admiral

Postby bezvezarije » 27 Jul 2019, 10:32

Koliko vidim Raduljica je dosta optimističan, ima želju i da se vrati u nba gde ima nedovršen posao. Valjda je smršao na 117 kg, igra samo četvorku u Kini i gađa trojke 40% sa 5 šuteva po utakmici.

Znači realno je da bude u 12 umesto Birčevića. Mačvan je imao 2 teške povrede, Bayern nije produžio sa njim nego je izabrao japansku ligu šta znači da se želi polako vraćati.
bezvezarije

PreviousNext

Return to Reprezentacije