Dylam Dop wrote:Ko još ima veliku bojazan ovde da ćemo pući kao 2005 zbog euforije koja se diže ovih dana? (vidim da mnogi strepe na drugim forumima)
Nije da imam veliku bojazan, ali se pomalo pribojavam te lose karme. Kad god se pravila euforija cini mi se da smo vise kiksali (2000, 2004, 2005, 2015), nego sto smo isli do kraja (2002, 2016)
Ćoba wrote:Ne vidim kako se moze desiti 2005. kad situacija nije ni slicna. Mi na ovo SP idemo u sastavu koji zajedno igra minimum 5 god. a neki cak i 10 godina. Vecina igraca su prijatelji i u privatnom zivotu. Mislim zaista neukusno poredjenje.
Problem je sto ljudi defakto misle ako je USA losija kako mi moramo biti prvi, ne moramo ali necemo vala ni ispasti iz grupe. Polufinale je cilje, posle toga je sve lutrija i stvar naleta, momenta...
A sad, 2005. na EP Bodiroga i Rebraca su tada imali deceniju reprezentativnog staza, kao i Tomasevic (koji doduse nije igrao ni sekund), Scepanovic je bio uz repku od 1998, Gurovic 1999, Rakocevic 2000, Jaric i Milojevic od 2001. Iako nisu svi igrali na svakom turniru, osmorica su dakle imala staz od 5+ godina, Radmanovic je bio u rosterima 2002 i 2004, Avdalovic i Krstic 2003. i 2004, fakticki jedini debitant bio je Milicic. Zakljucak je da tom sastavu nije nikako moglo da manjka iskustva, naprotiv.
Za ovo drugo se potpuno slazem. Bitno je doci do cetvrtfinala, a za posle rade i drugi faktori. Da 2002. nije bilo obilne doze srece i cega sve ne, ta ekipa bi umesto najjaceg domaceg sastava ikada bila upamcena kao veliko razocarenje.