by Radonjaa » 08 Jun 2019, 18:17
Nije problem ko ima jaču ili slabiju reprezentaciju. Koliko god ih mi pljuvali, Milenković, Jović, SMS su već sad igrači svetske klase, iako mladi. Matić, Tadić, Mitrović i Milivojević su takođe igrači vrhunskog nivoa. Ima tu još igrača koji obećavaju, i pružaju odlične partije u klubovima - Nemanja Maksimović, Lukić, Gaćinović, Kostić, Grujić. Tu su i Nastasić, Ljajić, Kolarov, svi mogu da pruže dosta u pravim ulogama.
Ne može me niko ubijediti da nemamo kvalitet da odradimo Ukrajince, koliko god oni bili nezgodni i borbeni. Najveći problem naše reprezentacije je taj što igrači puni potencijala igraju mnogo lošije nego u svojim klubovima.
Nedostatak motiacije je jedan od problema, ali mislim da nije ključan faktor, i da je samo posledica ostalih problema u ekipi.
Najveći problem je užasna atmosfera u reprezentaciji, koja je takva otkad znam za sebe. Imam utisak da niko nikome ne vjeruje, da se čeka jedan poraz da kola krenu nizbrdo, da je pritisak među igračima neizdrživ, i prije nego što stvari krenu loše.
Kad na klupi imaš priučenog trenera, od njega bi se makar očekivalo da hemija i atmosfera nadomjeste manjak znanja. Sa Mladenom je baš suprotno, on tako neznaven izbacuje pola najboljih igrača iz ekipe, zbog čega su i ovi koji igraju očigledno pod pritiskom, i vjerovatno nezadovoljni, što se može zaključiti i po izjavama.
Sa druge strane, on to nezadovoljstvo pojačava stavljanjem tih igrača u uloge koje nikad nisu igrali, i traženjem od njih da ispunjavaju zadatke koje objektivno nikad nisu mogli. Na sve to, on promašuje taktiku, na čemu je sinoć doktorirao.
Kad u timu imaš igrače koji su radili sa vrhunskim evropskim trenerima, njima ne treba više od 5 minuta da shvate da je taktika potpuno promašena, i da se ne zna ko šta radi. Zbog toga nastupa nervoza, koja, zahvaljujući nedostatku povjerenja i samopouzdanja u reprezentaciji, vrlo brzo dovodi do toga da se igrači kriju od lopte, da ne vjeruju jedni drugima, da bi se nakon primljenog gola igra u potpunosti paralizovala.
Svi ovi faktori dovode do toga da momci koji svakog vikenda ,,lete'' po najjačim evropskim ligama, ne mogu da mrdnu protiv skromne Ukrajine, iako su po kvalitetu sigurno u 10 reprezentacija u Evropi.
bwa wrote:Micko Talijan
СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу