Board index Olimpijske Igre Rio 2016

Sportisti Srbije na OI Rio 2016

Re: Sportisti Srbije na OI Rio 2016

Postby balzamen » 21 Aug 2016, 14:11

Sani wrote:
Tajler Darden wrote:Претерујеш и ти сад мало. Атлетика је популарнија од свих тимских спортова. Евентуално не од кошарке, због Амера.

Pa rekoh, uz atletiku najpopularnije takmičenje.

Balzamene, ko je bio najbolji desetobojac 2004. godine?

Aj se kladimo da nađemo 100 ljudi koji malo ozbiljnije prate sport i da pitamo, možda će jedan znati, da pitamo ko je bio šampion u košarci, verovatno će bar 50 njih znati.

Ne potcenjujem ja ništa, samo pričam realno. Ovde svi znate da mene to praktično i ne zanima, samo pokušavam da sagledam stvari realno.

To jeste realno stanje. U Srbiji. Jer nemamo krstenog atleticara osim Spanoviceve.

Jebeno je podcenjivati discipline u kojima neces za zivota (a pitanje dal ce i nasa deca) videti medalju. Okej one zajebancije, biciklovi i to ali prave atletske discipline nikako... Razumem ja da nije popularno i nisam siguran da ce i taj jedan znati pobednika desetoboja iz 2004 ali da je to bio neki Srbin ne verujem da bi se ovako pricalo.

Covek rece ovde da menja 20 medalja za zlato u basketu. Ja iskreno ne bi dao ni ovo sto smo do sad osvojili, i meni je basket najbitniji ali ne treba preterivati. Vazniji je od svake atletske discipline pojedinacno i tu se slazem.
balzamen

Postby Гроф Тинторето » 21 Aug 2016, 14:28

Kad veceras uzmemo zlato, videcete sta je najbitnije na osnovu pisanja svetskih medija :D
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby Raoul Duke » 21 Aug 2016, 14:32

grobar_Zvornik wrote:Људи треба ли дочек правити за све који су узели медаљу или само за златне? Да не звучим безобразно, али не видим сврху да се и бронзе славе, колико год оне биле значајне.... могуће да гријешим. :beyond:

Ма не, у праву си.

Реално, нису кошаркаши, одбојкашице, мала Тијана, кошаркашице, Ивана заслужили никакав дочек.

Ко их јебе, нека врате паре.
Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу.
Raoul Duke

Postby Sani » 21 Aug 2016, 14:37

balzamen wrote:
To jeste realno stanje. U Srbiji. Jer nemamo krstenog atleticara osim Spanoviceve.

Jebeno je podcenjivati discipline u kojima neces za zivota (a pitanje dal ce i nasa deca) videti medalju. Okej one zajebancije, biciklovi i to ali prave atletske discipline nikako... Razumem ja da nije popularno i nisam siguran da ce i taj jedan znati pobednika desetoboja iz 2004 ali da je to bio neki Srbin ne verujem da bi se ovako pricalo.

Covek rece ovde da menja 20 medalja za zlato u basketu. Ja iskreno ne bi dao ni ovo sto smo do sad osvojili, i meni je basket najbitniji ali ne treba preterivati. Vazniji je od svake atletske discipline pojedinacno i tu se slazem.

Znaš kako mi teško pada što nećemo uzeti nikad medalju u desetoboju, jedrenju, i u gađanju glinenih golubova. :biggrin:

Gledaj, ispratim i ja nekad atletiku, znam ko je Getlin, Pauel, Bolt ali to me ne dotiče, danas i sutra pričamo o tome. Znam i da je Štefanek uzeo medalju, gledao sam i mečeve ali košarka je ono što se pamti na OI, za ono što se živi, što se čeka tokom cele godine. Hoćeš mi reći da će Hrvat sutra protiv tebe upotrebiti argument:

- Pa mi smo dobili Drim Tim, na OI čoveče, u borbi za zlato!

- Da ali je xy bacio kuglu 23m, i mi smo uzeli zlato!

Uostalom, videćeš i sam večeras oko 20.30 o čemu ti pričam. :biggrin:
Stephen Curry. 2,974. aka shooting GOAT.
Sani

Postby Tajler Darden » 21 Aug 2016, 15:03

Фегету, зар и ти о поређењу са Хрватима? :biggrin:
Не дирајте Терзу и Ћокија - противно је правилима форума.
Tajler Darden

Postby Old school » 21 Aug 2016, 15:20

Stvar ukusa i ličnih afiniteta. Volim svaki sport na svoj način i ne bih generalizova podelu na važne i manje važne. Ne bih zanemari ni različito vreme u koje se sportski "ukus" formirao. Mlađim generacijam je svakako basket uz vaterpolo primarne važnosti. Meni je recimo rukomet bio isto toliko važan kao basket ali tada smo bili OI pobednici, imali igrače svetske klase i jednu Metaloplastiku.
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida." S.Frojd
Old school

Postby Sani » 21 Aug 2016, 15:22

Ma nebitno, izaberi xy zemlju, nego ste njih često uzimali za primer ovih 'nebitnih' medalja. :biggrin:
Stephen Curry. 2,974. aka shooting GOAT.
Sani

Postby grobar_Zvornik » 21 Aug 2016, 15:37

Raoul Duke wrote:
grobar_Zvornik wrote:Људи треба ли дочек правити за све који су узели медаљу или само за златне? Да не звучим безобразно, али не видим сврху да се и бронзе славе, колико год оне биле значајне.... могуће да гријешим. :beyond:

Ма не, у праву си.

Реално, нису кошаркаши, одбојкашице, мала Тијана, кошаркашице, Ивана заслужили никакав дочек.

Ко их јебе, нека врате паре.

Немој претјеривати. Рекао сам могуће да гријешим. Искуство је показало да се на тим дочецима све мање људи окупља.

Злато је злато. Знак да си најбољи. Сви су имали прилику да га освоје. И највећи дио њих ће исту имати за 4 године. Већина их је (с изузетком Тијане, двојца и Штефанек) већ била на тераси.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Houdini » 21 Aug 2016, 15:53

bio je Stefanek na balkonu..

edit: sto se medalja tice tu mozemo posmatrati subjektivno ili matematicki..

matematika kaze da je zlato bugarskog dizaca tegova za Hrvate iz Atine isto kao eventualno zlato nasih kosarkasa..

e subjektivno se razlikuje od osobe do osobe..

mene je svaka medalja obradovala, za svaku osobu (tim) sam navijao svim srcem, nervirao se, radovao, tugovao.. ali meni bi eventualno kosarkasko zlato bilo bitnije od svih rvanja, vaterpola, tekvondoa i ostalih sportova, zajedno..
Last edited by Houdini on 21 Aug 2016, 16:04, edited 1 time in total.
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Foteljas » 21 Aug 2016, 16:03

Naravno da treba docekati sve osvajace medalja, bez obzira na sjaj.
Samo, protiv toga sam da se gore na balkon popnu i razni turisti koji su bili u ekipi.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Houdini » 21 Aug 2016, 16:16

Vučić sutra o "lažima oko ulaganja u sport"

:jupi: :jupi: :jupi:
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Statista » 21 Aug 2016, 17:02

Sani wrote:Ma nebitno, izaberi xy zemlju, nego ste njih često uzimali za primer ovih 'nebitnih' medalja. :biggrin:

Hrvati su male mace, apsolutni sampioni medalja u nebitnim sportovima su Britanci.

Oni su na neverovatnom drugom mestu, odmah iza USA po ukupnom broju medalja. Kada pogledate strukturu medalja osim Mareja, malo atletike i plivanja sve ostalo je ...
OSVOJILI SMO SVEEEEEEEEEE
Statista

Postby SrbijaNS » 21 Aug 2016, 17:14

Eto, došli smo i do samog kraja ovih OI, Odlučio sam da napišem post pre finalne košarke utakmice, ipak je to pravi šlag na tortu, i treba uživati.

Krenulo je katastrofalno, na kraju, isplao je bolje nego ikad. Kada bismo podelili učesnike na pojedinačne i ekipne sportove ne bi tu bilo mnogo toga da se kaže. Naše 4 medalje (3 finala) u kolektivnim sportovima (jedini uz SAD) su istinski podvig i što se toga tiče ne znam kada će i da li će to biti ikad oboreno što se nas tiče. Kada su pojedinačni sportovi u pitanju, bilo je kikseva, bilo je razočerenja više nego iznenađenja. Svakako bih ja lično dao prelaznu ocenu iako smo mislim morali imati barem 2-3 medalje više. Razumem da ne mogu svi kandidati za postolje da uzmu medalje ali ipak se očekivalo malo više. U globalu, ipak su ove Igre po meni prošle fantastično, i ove 4 ekipne medalje ne bih menjao za 10 pojedinačnih. Svaki uspeh nosi svoju draž, svi smo slavili, nismo spavali, ustajali, nervirali se, puštali suze, i ne da mislim, nego sam siguran da ćemo ove Igre svi mi pamtiti još dugo dugo.

Sad bih još nešto dodao nevezano za samo učešće naših sportista na OI. Mi kao navijači smo dosta razmaženi, dosta očekujemo i veoma brzo se razočaramo. Znam da su nas naši sportisti navikli na to, ali malo realnosti nije na odmet. Mnogi pričaju da mi i nismo neka sportska nacija naspram drugih, ali ja se ne slažem sa tim,ni malo. Možemo uzeti obzir koliko smo mali (da smo 24. država po populaciji u Evropi, da nismo u 100 na svetu). Možemo gledati ekonomsko stanje u državi tj. kada je o ovome reč, direktno ulaganje u sport. Tu stojimo još gore. Još kada uzmemo u obzir da neke države imaju više sportista nego mi stanovnika... Neki spominju listu medalja, naš "renking" na toj listi...Pa biti u 40 na svetu, 20 u Evropi na svim tim listama, na svim mogucim takmičenjima je vrhunska stvar za državu kao što smo mi. A mi u kajaku, streljaštvu, taekvondu budemo uvek u top 10-15 i na Svetskim, i na Evropskim prvenstvima. pa to je bolesno za državu kao što smo mi, BOLESNO! Veslanje, rvanje...nekad tu iznenadimo, nekad ne. Kolektivni sportovi...da li vi znate da Srbija od 1995-e ima 72 medalje u muškim sportovima sa loptom?! Na drugom mestu je Španija sa 59, na trećem Rusija sa 52. Ako je nekom izgovor da su tu uračunati raznorazni Svetski kupovi, Svetske Lige u vaterpolu i slično, nema problema. Kada se računaju SP, EP i OI, Srbija ima 44 medalje. Na drugom mestu je Španija sa 33, na trećem Italija 30. Da li vi znate da kada se računaju sve kategorije u muškim sportovima sa loptom (kadeti, juniori, seniori na EP, SP, OI, SL, SK itd...), od 1995-e pa na ovamo, Srbija je prva sa 162 medalje. Druga je Španija sa 132, treća Rusija sa 109. Ako je u ovim listama bilo grešaka, to je 2-3 medalje maksimalno. Inače, u ove liste nisu uračunate zemlje van Evrope. Dakle, pričamo o 5 sportova sa loptom. Tu uvek dolazi priča da je to nekim državama nebitno, ali o nekoj većoj popularnosti možemo pričati samo u atletici, tenisu i plivanju. Dakle, već samo odužio, pišem post pola sata, poenta je da MI ZAISTA JESMO FENOMEN u sportu, jer kod nas NEMA sistemskog rada, nama su domaće lige na nivou amaterizma a imamo ovakve uspehe. Mi smo mala nacija, bez ikakvih ulaganja, sa vrlo malim brojem aktivnih sportista i ovo što Srbija radi već godinama ne mogu da objasne ni analiticari, ni matematičari, ni fizičari, ma niko. I kada se uzmu u obzir svi ovi faktori (broj stanovnika, ekonomska situacija, broj sportista), mi jesmo top 5 (ako ne i top 3) sportska nacija na svetu. Naravno pričam samo o letnjim sportovima. I zato treba da uživamo u ovome što imamo jer jedna Madjarska bi dala sve medalje Katinke Hosu da može da ima 2 košarkaške selekcije u borbi za medalju, Hrvati (o kojima se tako puno piše u poslednje vreme i poredi) bi dali pola svojih medalja za jedno finale u košarci.

I zato danas glavu gore, mi imamo pobednike, kako god meč da završi, i zato Srbijo slavi, jer naši zlatni momci zatvaraju Olimpijske Igre!
SrbijaNS

Postby AirBall » 21 Aug 2016, 17:20

Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Raoul Duke » 21 Aug 2016, 17:22

Јао, муко!

Знао сам да ће да нам разјебу ове ретке тренутке радости.

Ударају тамо где је најслабије ...
Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу.
Raoul Duke

PreviousNext

Return to Rio 2016