Počivajte u miru!
Lučić: "Ostao sam zbog Grobara"
Jovan Lučić, stariji brat NHL zvezde Milana, oklopnika Boston Bruinsa, došao je letos na probu u Partizan i rešio da ostane.
Momak rođen u Kanadi zadovoljio je sručni štab 'crno – belih' i sva je prilika da će potpisati ugovor.
"Došao sam u posetu u Srbiju, na krštenje. Onda sam slučajno upoznao Marka Milovanovića, zatim i trenera Kavčiča i dobio poziv da dođem na probu. Iznenadio sam se koliko ljudi ovde vole hokej, barem oni koji se njime bave", rekao je Lučić.
"Neverovatno je koliko su svi ‘kul’ likovi, ljubazni i pošteni. Odlična atmosfera bila je i na priprema u Sofiji, pa se nadam da će tako i ostati. Sviđa mi se u Beogradu, imao sam priliku da vidim i 'ludnicu' na splavovima."
"U Kanadi je hokej nacionalni sport, pa u Vankuveru šest ili sedam dvorana ima led tokom čitave godine, a 20-ak zimi, za vreme sezone. Hokej se munjevito razvija u celom svetu, jer su ljudi uvideli koliko je dobar, zanimljiv i dinamičan sport. U Srbiji mnogo toga nedostaje, ali ne utiče na raspoloženje igrača", dodao je Lučić.
Jovan Lučić ističe još jedan razlog zbog kojeg jedva čeka da počne sezona.
"Gledao sam na snimcima kakve navijače ima Partizan, koreografiju, da se čovek naježi. To ne može da se poredi sa celom severnom Amerikom gde ljudi dođu i sede."
HOKEJ NA LEDU: Partizanov Amerikanac oduševljen Beogradom
Prošle sezone gol Partizana čuvao je sjajni Džon Marej. Ove sezone ispred mreže crno-belih biće 23-godišnji Amerikanac Rajan Klajgensmit.
Novi golman Partizana završio je vojni koledž u Noriču, a sredinom avgusta stigao je u Beograd.
„Kada su mi rekli da pređem u Partizan, nisam znao šta da očekujem. Sada sam se uverio da je Beograd lep i da sam došao u dobru ekipu. Srećom, svi govore engleski, što mi je dosta pomoglo da se snađem i brzo upoznam saigraće.“ - kaže Klajgensmit za Žurnal.
Naravno i on je, kao i svi stranci u brojnoj Partizanovoj porodici klubova, upoznat sa najboljim navijačima na svetu.
„Čuo sam za Grobare i da su zaluđeni sportom. Nadam se da će dolaziti i na naše utakmice.“
Prva prilika za to već je u subotu (19,30 časova) kada u hali Pingvin na Novom Beogradu Partizan igra sa Triglavom meč 4. kola Slohokej lige.
četvrtak 13.10.2011 | 21:06
Partizan bolji i od Olimpije!
Izvor: B92 | ČŽ
Hokejaši Partizana pobedili su Olimpiju na gostovanju u Ljubljani sa 5:4 posle izvođenja penala.
Posle regularnog vremena bilo je 4:4, po trećinama 2:2, 1:2 i 1:0, a golove iz penala dali su Kovačević i Popravka.
Strelci u regularnom vremenu za šampiona Slohokej lige bili su Popravko, Janković, Gabrić i Sretović. Strelci za domaću ekipu bili su Florančič, Azdesr, Sotlar i Davič. Iz penala precizan je bio Rezek.
Igrači Partizana imali su 12 minuta kazni, Slovenci samo četiri.
Odnos u šutevima na gol 38:36 za srpski klub.
U hokeju na ledu se penali tretiraju kao jedan gol, pa je i pored dva postignuta gola, Partizanu upisan jedan.
Stoxan wrote:Carreta jel Popravko dobio naš pasoš? Znam da je bilo priče ranije o tome, ali sam nekako propustio epilog. Odličan igrač, mislim da bi mnogo značio našoj reprezenaciji.
I šta je sa Lučićem starijim? Ne vidim ga u timu.
Users browsing this forum: No registered users and 8 guests