Hvala.

Moja druga titula nakon 10 godina i necu slagati ako kazem da mi je ovo daleko najdrazi fantasy koji igram, samim time i titula ima smek.
Ova liga je stvarno unikatna. Igramo vise od decenije, a mislim da je vise od pola lige tu konstantno (ja, Felipao, John Doe, Belph, MT i ne znam jesam koga zaboravio).
Zao mi je samo sto mozda nemamo neki interni chat ili sto jos vise nismo ukljuceni tokom sezone jer je meni stvarno zabavno i igrao sam u ovom periodu dosta NFL liga, ali ova se jedina zadrzala koju redovno igram.
Sto se sezone tice, imao sam filing da ce biti dobra. Gotovo nikad ne pravim neke narocite pripreme za draft, osim sto 2-3 sata ranije napravim sebi u tabelu listu igraca sa svake pozicije koju hocu i ovo je valjda prvi draft za ovu deceniju koliko igramo da sam na svim pozicijama uspio da uzmem sve igrace iz tabele ili gotovo sve koje sam htio.
https://www.avangarda.in/forum/viewtopic.php?f=94&t=568&start=4005#p3201791 Silno sam htio Barklija koji mi je otisao ispred nosa na draftu i za koga sam znao da ce pokidati, ali na kraju je to ispalo dobro za mene jer mi je u principu Tejlor donio titulu. Da nisam imao njega u polufinalu, ne bih ni prosao. Odlican potez sto sam uzeo Dzosa Alena u trecoj rundi drafta. Ranijih godina mi je pravilo bilo da QB-a biram u 6-7 rundi, sad sam odlucio da idem po elitnog QB-a u trecoj nakon sto uzmem dva RB-a i mislim da je to bilo presudno. U ovom finisu sezone, Alen mi je konstantno isporucio osim u polufinalu.
Ali kao sto rekoh, kad sam radio pripremu za draft, vidio sam da su svi WR-ovi koje bih htio da imamo jako nisko pozicionirani u projekciji (Nejbers, Ridli, Pikens, Rid, Dzonson, Sakir) i cijenio sam nakon sto uzmem dva RB-a i QB-a da cu moci lagano da pokupim 2-3 WR-a sa liste zelje, a pokupio sam petoricu na kraju.
Jedini fail mi je kroz citavu sezonu bila pozicija tight enda, ali srecom nije me kostalo. Pits odigrao sramotnu sezonu, mada je meni prva zelja tu bio Dalton Kinkejd koji je bio jos gori. Sve u svemu, dobre draft odluke i naravno sreca da nisam imao povreda sto je u NFL fantaziju kljucno. Doduse, kad je Tejlor bio out 4-5 sedmica, tu sam pogubio dosta meceva, ali na kraju ispalo dobro.
I zanimljivo je da sam zadnjih pet sedmica konstantno imao "win or go home" situaciju. Morao sam dobiti Rajsa i Stimrolera u zadnja dva kola da uopste udjem u PO, a onda i tri vezane pobjede u PO.
Sve u svemu, svaka cast svima, posebno Baxteru. Dvije sezone i dva finala. Nakon cetvrtka i onakve partije Lamara, mislio sam da nemam sta da trazim pogotovo sto su meni podbacili i Bozvel i Sulc, ali eto... Na kraju ispade da mi je titulu donio Nejbers iz mojih Dzajantsa sto je dodatni draz.
Nadam se da se igramo i dogodine i da nastavljmo tradiciju.