Board index Razni Sportovi Američki fudbal

Američki fudbal - NFL

Ko ce biti sampion?

Poll ended at 10 Feb 2025, 14:31

Cifsi
7
54%
Iglsi
6
46%

Total votes : 13

Re: Američki fudbal - NFL

Postby Dr. Thomas » 10 Feb 2025, 17:18

Нек није Махомс узео па џаба ти све.
"Привилегија је бити у Партизану у овом тренутку, а ви знате због чега. Али то нам даје морал, нову енергију". - Жељко Обрадовић.
Dr. Thomas

Postby Old school » 11 Feb 2025, 14:05

Odgledah reprizu sinoć.
Kako su ih proždrali...Mahoms se nije sastavio, vreća za prebijanje.
Ne gotivim ni jedne ni druge ali mi je manje antipatična ekipa osvojila SB.
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida." S.Frojd
Old school

Postby Zlaja » 11 Feb 2025, 14:53

Iglsi su trebali da osvoje i pre 2 godine. Ubedjen sam da se igralo na kvalitetnijem terenu, da bi dobili Cifse ubedljivo, jer je ona DL bila mozda i bolja od ovogodisnje.

Posle tog SB, Iglsi su izgubili oba koordinatora i gomilu pozicionih trenera. Koliki je to uticaj na tim mozemo videti sledece sezone u Detroitu.

Ogromna greska se napravila te sezone, jer su jednom impulsivnom i nestabilnom HC kao Sirijani dovedeni pocetnici kao koordinatori, sto je rezultovalo totalnom anarhijom, pogotovo u odbrani. Malo treninga, losa priprema, nedostatak ostrine i odlucnosti... dovelo je da odbrana bude medju 3 najgore u citavoj ligi.

Vlasnik i GM su ove godine ispravili greske, dovedeni su Mur i Fandjio i rezultat je verovatno jedan od najdominantnije osvojenih SB, ako gledamo oba finala, konferencije i citave lige.

Fandjio je odbranu doveo u red vec posle 4. nedelje. Prvo je drasticno poboljsano fizicko stanje DL, koje je godinama igralo sa 8 ili 9 igraca u rotaciji. Npr. Karter je sa manje od 50% snepova 23. otisao na skoro 90% i to je imao utakmica gde je igra i preko 95% snepova. Karter je za par meseci od rotacijskog igraca postao jedan od 3 najdominantija DT lige.

Druga bitna promena je LB duo, koji je prosle sezone verovatno bio najgori u EL. Iglsi su 22. birali Dina na draftu u 3. rundi iako su mnogi smatrali da nema buducnost u ligi. Din je imao ozbiljnih problema sa povredama i smatralo se da je undersized za poziciju i da je slaba tacka u pas odbrani. Kao drugog LB je bio planiran proboler iz Tampe, ali je kao grom iz vedra neba na trening kampu iskocio Baun, ST i DE sa kraja klupe Seintsa. Baun i Din su odigrali vrhunski dok se ovaj drugi nije povredio. Fandjio je jos na pocetku trening kampa rekao da nema dobre odbrane bez dobrih LB i da su kljucni za njegov sistem.

Treca stvar koju je Fandjio uspesno implementirao su 2 rukija u sekonderiju. Oba su odigrala fantasticno sezonu i sama cinjenica da od 5 DB najlosiji Gardner Dzonson dovoljno govori koliko je sekonderi bio jak ove godine.

Sto se napada tice, Hurts je u 4. sistemu za 5 sezona i krenulo je nesigurno. Em je izgubio all pro centra koji je bio kljucan za protekciju, em je morao da uci nov napad. Ali sreca pa je Barkli imao sezonu iz snova, pa citave godine nije ni trazeno puno od Hurtsa. Njegov ugovor nije veliki, odlicno se uklapa uz ovu OL i ne verujem da ce u skorijoj buducnosti trositi top3 pika na QB.

OC Mur je bio kritikovan citave sezone, jer se znalo da ovaj tim Iglsa moze znatno vise u napadu. I konacno su dobili najbolje partije u 2 najvaznije utakmice. Sad ce biti otrebno traziti novog OC i jedino sto moze zaustaviti Iglse da udje u 4 sledece sezone je upravo novi OC.

Sve u svemu, Iglsi su zasluzeno uzeli ove godine i na dobrom su putu da uzmu jos koji Lombardi jer zaista imaju dobar tim i mladu osnovu na kljucnim pozicijama.

A raspored za 25. je jeziv.

Uz 6 divizijskih tu su NFC sever (Detroit, GB, Minesota, Cikago), AFC zapad (Cifsi, LAC, Denver, LVR), tu su i pobednici divizija kao Bafalo, LAR i Tampa.

Tu Dalas dodje kao 3. najlaksi protivnik.
Zlaja

Postby mmarko28 » 11 Feb 2025, 16:17

Ne bih se složio da je Hurts učio novi sistem. To što je imao novog koordinatora, ne znači da se sistem menjao. Mislim da se Moore mnogo više prilagodio Eaglesima, nego Eaglesi njemu. Ovo što su ove godine igrali ne liči na ono što je Kellen radio u Cowboysima i Chargersima. Što se tiče igre trčanjem, tu se on pitao malo više nego ja, pošto trčanje organizuje trener OL Jeff Stoutland. U pas igri i dalje je sve prilično jednostavno, tako da nije doneo ništa specijalno. Lepo je to Simms objasnio, imaju 3 akcije trčanjem i 7-8 akcija pasom. I to je sve. Ali su toliko fizički moćni i dominantni da je to nebitno.

Uzgred, Fangio je bio bitan deo tima i pre 2 godine kad su igrali SB. Tad je on u sred sezone dobio posao konsultanta i bio razlog zašto je odbrana od jedne od gorih u ligi postala daleko ozbiljnija. Gannon je na osnovu tog SB dobio posao trenera, a realno su mu u sred sezone doveli iskusnog trenera da mu dovede odbranu u red. Svaka mu čast, Fangio je neverovatan majstor da pravi dobre LB. Gde god je bio njegovi LB igraju vrhunski.

Jedna jako bitna stvar koju su Eaglesi ove godine promenili je kondicija igrača. Mislim da su oterali ljude koji su se time bavili prošle godine jer je bilo očigledno već posle 10 mečeva 2023 godine da tim nije fizički spreman. To se ove godine drastično promenilo. Zato je Carter ove godine izgledao kao jedan od najboljih defanzivaca u ligi, a prošle godine na pola sezone se više nije video.

To je sjajna stvar oko Eaglesa. Jako brzo identifikuju sopstvene slabosti i jako brzo ih menjaju. Nema kod njih čekanja, davanja druge i treće šanse trenerima i sl. Ako nešto ne funkcioniše, menjaju. Prošle godine su ukapirali i da Hurts bez jake igre trčanjem nije isti igrač. Napravili su grešku što nisu doveli adekvatnu zamenu za Sandersa posle 2022. I naravno doveli su Barkleya.
mmarko28

Postby Zlaja » 11 Feb 2025, 17:32

Fandjio jeste bio konsultant u Iglsima, ali za napad, pripremajući ga na tendencije i pravila na protivničke odbrane.

Što se Mura tiče, terminologija je totalno drugačija. Imaš izjave Hurtsa sa trening kampa. I Mur je krenuo prvih 4 kola sa bacanjem, ali tek posle posete Lejna Džonsona i ostatka OL Iglsi drastično menjaju stil.

Hurts je prosečno bacao 35 puta u prve 4 nedelje, posle 5. kola i bye je retko prelazio 25 puta.
Zlaja

Postby Dimitrije » 01 Mar 2025, 09:41

Od 5:00 kreće “očinska figura”, čisto da ne bude T. Hill usamljen na stubu srama. Pa kako imaš 4 trogošnje dece, kako :lollol: :lollol: :lollol: :lollol: :lollol: :lollol: I završi sa :”Imam novorođenče sa svojom ženom” pa jebote ovo ne možeš ni da izmisliš
Dimitrije

Postby Baxter Stockman » 08 Mar 2025, 09:33

Geno Smith trejdovan u Raiderse

Očekivao sam da će juriti Darnolda
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Zlaja » 08 Mar 2025, 09:41

OC Sijetla je bio trener Dornaldu u Najnersima.

Mislim da će on tamo, za nekih 180 na 4, 90 garantovano.
Zlaja

Postby licimur » 08 Mar 2025, 19:11

Cuj 180 na 4 :laugh:

Pa JS da je to hteo da plati, platio bi Genoa...

Darnold moze da dobije max 3 god i max 30-35apy a mislim da ni to nece ...

Covek je samo bridge za nekog klinca kog cemo pokupiti u jednoj od prve dve runde ove (sledece) godine...
ko vas jebo godinama ...
licimur

Postby Zlaja » 08 Mar 2025, 20:07

Pa bolje je dati mu na 4 godine sa 2 garantovane zbog capa, plus 1 void godina da se lepo rasporedi.

A što se tiče garantovanog dela, ubeđen sam da neće ići ispod 2x40.

Toliko je dobio Deni pre 2 godine, a cap je sad veći 13%.

Kazins je posle kidanja ahilove dobio 2x45.

Mogu u opkladu da Darnold neće ispod 2x40 garantovano.

Em na draftu tiha jeza, em u FA je Filds sledeći najbolji.
Zlaja

Postby licimur » 08 Mar 2025, 20:55

Gledaj Sijetl da je hteo da da 2*45 sad bi LV trazio QBa a ne mi...

LV da je mislio da je Darnold bolji od Smitha ne bi trosio pika 3 runde...

Reci mi jedan tim koji trenutno juri Darnolda...

Ja mogu da se kladim da ce mu garamtovana apy biti blize 25 nego 40mil...

Neki upućeni ljudi tvrde da mu je trziste nikakvo i da se nije desio ovaj trejd Smitha da bi vrlo verovatno potpisao novi ugovor sa Min...
ko vas jebo godinama ...
licimur

Postby Zlaja » 08 Mar 2025, 21:15

Pitanje je da li je Smit po ukusu Kubiaka, plus 7 godina razlike.

Ali ajde, za 2 dana kreće zvanično tampering, a ima nekoliko očajnih timova koji sigurno neće draftovati QB, kao npr Koltsi ili NYG.
Zlaja

Postby Zlaja » 09 Mar 2025, 16:13

Kad smo kod FA, sutra ce krenuti preplacivanje.

Jedna od slabijih klasa, vecina igraca je dobilo nove ugovore prethodne nedelje, a timovi kao Petriotsi, Komandersi, Cardzersi imaju oko 100 miiona za potrositi.

A i veterani ce se dobro omastiti, los draft, los FA, bice razbacivanja.

Igraci kao Milton Vilijams i Svet iz Iglsa dobice oko 100 miliona.

Bice jurnjava za OL i DL.
Zlaja

Postby Baxter Stockman » 10 Mar 2025, 08:48

Zanimljive stvari u ligi odmah, DK u Stilersima za pik druge runde, Davante u Ramsima i pre toga Geret koji je potpisao bolestan ugovor.

Ramsi sad imaju Puka-Davante duo uz ekipu koja je sad u PO bila na loptu od izbacivanja Eaglesa.
Meni su oni veći izazivač od Lionsa sledeće sezone nakon svih promena u stafu Detroita. Naravno, ako Staford ostane čitav većim delom sezone i najbitnije u PO.

Produžavanje Alena je očekivano, garant relevantnosti Bafala, a ovo za DK i ne kapiram previše na prvu, mada ako nisu hteli da mu daju lovu okej je, Smith-Njigba ide na wr1 i draftovaće wr ili pokupiti nekog sa liste slobodnih agenata.
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby licimur » 10 Mar 2025, 12:08

Ovaj trejd DK u Pit meni govori da ce oni mozda pojuriti Darnolda. I da su oni jedini tim koji bi mogao da mu digne cenu. Mislim da su oni spremni da mu daju tih 40mil apy na 3 godine(o kojima prica Zlaja) za razliku od Sijetla.
ko vas jebo godinama ...
licimur

PreviousNext

Return to Američki fudbal