by mmarko28 » 08 Sep 2017, 09:43
Patriotsi su pukli na tome što nemaju LB koji je mogao da juri Hunta. Hilla su uglavnom udvajali, jedan od sejftija je išao na Kelce-ja, a Gilmore na drugog WR. Problem je što onda ostaje LB sa Huntom, a to je nemoguća misija. Hunt je previse brz da bi ga lajnbekeri jurili po terenu. U svakoj situaciji kad je ostalo na tome da ga LB brani, on je napravio nešto dobro za Chiefse. Takodje, pass rush je nepostojeći. Prošle godine su to rešavali tako što su bili sjajna odbrana u red zoni. Na ovom meču su dozvolili 3 TD kad su Chiefsi ušli u 20 jardi. A Chiefsima je postizanje poena unutar 20 jardi bio glavni problem prošle godine. Odbrana koji su igrali Patsi me podsetila na meč sa Seahawksima prošle godine kad ih je rasturio Wilson. Ove godine će realan nedostatak kvaliteta u odbrani biti vise primetan nego prethodne godine. Prošle godine je to sakriveno time što je napad držao loptu jako dugo, trčali su mnogo sa Bluntom, skraćivali vreme koje odbrana provodi na terenu.
U napadu je problem odsustvo Edelmana. Patsi to još nisu rešili. Do sada, kad je Brady pod pritiskom on je bacao kratak pas prema Edelmanu i tako izbegavao pass rush. Sada ima Cooksa i Hogana koji su bolji u trčanju dubokih ruta, kod Gronka je vidljivo da nije sav svoj i to pravi problem protiv Chiefsa koji imaju odlične pass rushere. Takodje, fali Mitchell koji je prošle godine razvio dobru hemiju sa Brady-jem. Ali i sa svim tim problemima Patsi su postigli 27 poena što uopšte nije malo.
Što se tiče Chiefsa, mnogo će ih boleti ova pobeda ako se ispostavi da je Barry pokidao ligamente. On je bio ključ na ovom meču. Uhapsio je Gronka i dva puta zaustavio četvrti down. Takodje, videlo se da je Peters jedan od 3 najbolja CB u ligi. Brady veći deo meča bukvalno nije smeo da baci pas u njegovom smeru. Odbrana Chiefsa bi morala da bude mnogo bolja ove godine nego prošle. Imaju previše kvalitetnih igrača da se to ne dogodi. Alex Smith je odigrao meč karijere, a mislim da je veliki faktor koji utiče na to Patrick Mahomes. Kao da ga je pritisak toga što su draftovali Mahomesa naterao da igra kao pravi QB, da vise rizikuje i da ne baca svaki pas 5-7 jardi. Prosto ga nisam prepoznao na ovom meču.