Board index Razni Sportovi Američki fudbal

Američki fudbal - NFL

Ko ce biti sampion?

Poll ended at 10 Feb 2025, 14:31

Cifsi
7
54%
Iglsi
6
46%

Total votes : 13

Re: Američki fudbal - NFL

Postby Dimitrije » 01 Aug 2014, 09:29

Lynch poceo da trenira, uspeo da iskuka lovu. Mada mi nije jasno, ESPN pise da je dobio 6.5 miliona umesto 5 koliko je trebao da dobije ove sezone. 500k neki pregame roster bonus, sta god to bilo, 500 ce dobiti ako bude trcao vise od 1500 jardi i jos 500 mu daju od love koju je trebao da dobije sledece sezone. Nesto mi se cini da su ga ovime obavestili da nece produziti ugovor, mada je i on to izgleda vec znao cim je "strajkovao". Oprostili mu i 500k kazne. 30 somica dnevno. Sunce ti.
Dimitrije

Postby Dimitrije » 04 Aug 2014, 10:25

NY Giants - Bills 17:13
Dosadno. Vise im sluzila utakmica da ga drkaju na nova clanove kuce poznatih. Mening i Manuel nisu ni igrali vise od jedne cetvrtine (Mening je ipak imao vremena za fambl :lollol: ), Billsi probali 3 QB....RB Giantsa "obelezili" utakmicu, Wilson sjebao vrat, Williams bas dobar, mali je jako brz i prodoran, imao je i TD i preko 6 jardi prosecno, Hillis 5 jardi prosecno. Prava pripremna utakmica, nista vise nije ni bilo ocekivano.
Propustio sam trenutak kada je Detroit dao nog Schwartzu, eno ga u Billsima kao def. koordinatora.
Dimitrije

Postby Golden Warrior » 04 Aug 2014, 21:28

David Wilson izgleda zavrsio karijeru u 23. godine nakon ove povrede vrata.

Uzeleo sam se mnogo NFL-a i palim stream sinoc kad ono sve po starom, prva scena Coughlin se drzi za glavu i onaj njegov pogled u fazonu kada ce se agonije zavrsiti :laugh:
Golden Warrior

Postby Pit Bull » 04 Aug 2014, 22:19

Daj da zovemo Bolta da trci, jbt, daj da tradujemo nesto, da uzmemo normalnog RB-a
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Dimitrije » 06 Aug 2014, 00:54

Pa ako govoris o Giantsima, nemoj da brigas, imaju dva sasvim dobra RB. Makar po ovome sto sam video, nije merilo 1 utakmica. Bolje da plate nekoj braci da izlome Elija, nece bolje pojacanje imati za sledecu sezonu.

Andi Dalton obrnuo igricu. "Bengals to give Dalton a six-year, $96 million contract extension that could be worth as much as $115 million, according to NFL Media's Ian Rapoport and Albert Breer. The deal includes a $12 million signing bonus and $5 million roster bonus due Thursday. That's $17 million fully guaranteed -- more guaranteed dough than what was included in the San Francisco 49ers' new deal with Colin Kaepernick, who is a superior player to Dalton." :question:
Mada, kada pogledam ove cifre http://www.nfl.com/photoessays/0ap10000 ... to_gallery , Toni Romo :krsti: . 18 miliona za sprdnju i zajebanciju....
Dimitrije

Postby Pit Bull » 06 Aug 2014, 05:21

Sad bas malo listam platnu listu, kako to da su ovako slabo placeni najbolji igraci, jesu li ovo ciste plate ili su bez odbijanja poreza, nerealno mi je da Megatron igra za oko 4m godisnje, pa neki QB-ovi za po 2-4m poput Lucka,RGIII,Newton za nesto oko 3-4m, Brady znam da je pristao na smanjenje ali 2m?... Pa jbt Jordan Hill uzeo 9 milki iz Lakersa... Bas su mizerne plate...
Pit Bull

Postby Dimitrije » 06 Aug 2014, 06:25

Megatron je 7. najplaceniji igrac lige ove sezone sa 18,8 miliona za ovu godinu, u prvih 10 samo on nije QB. Ovi ostali koje si nabrojao su u ruki ugovorima, igraju za sicu bar tih 3-4 godine.
Sad bas nadjoh za Newtona kao najstarijeg od ovih koje si nabrojao, aktivirali mu opciju za petu godinu pa ima ugovor do kraja 2015. i ne zuri mu se da udje u pregovore. Bole ga brige, od QB koji su draftovani kada i on (2011.) Kapernik i ovaj Dalton su potpisali masne ugovore, ako opet bude imao dobru godinu kao proslu ima odlicnu pregovaracku poziciju. Ove godine igra za nekih 7, sledece za 14 miliona, ako ne potpise novi. Otici ce i on na preko 100 miliona za ugovor.
Brady (osim sto je Zizelin muz :colera: ) mora covek da se nakloni. Covek je pristao na "sicu" da bi oslobodio salary cap i ima osnovnu platu 2 miliona ove godine. Milion prosle. :blue: E sad, sto to otprilike izgleda ovako
http://www.spotrac.com/nfl/new-england- ... tom-brady/ to je vec druga prica. 30 miliona signing bonus. Da ne govorimo o slucaju povrede. Svaka cast.
Dimitrije

Postby Pit Bull » 06 Aug 2014, 06:29

http://www.spotrac.com/rankings/nfl/wid ... /limit-25/

Sto ovde pise da je 5m Megatronu koji Q :D

Btw, dosta su slabiji ugovor najboljih igraca u odnosu na NBA sto mi je poprilicno iznenadjenje
Pit Bull

Postby Dimitrije » 06 Aug 2014, 06:56

A jbg, vidis da djidaju kako stignu zbog tog salary capa. Ovo sto si ti postavio su osnovne plate, bez bonusa. Tako i Brady sa 2 miliona caskom dodje do 15 ove godine :biggrin:
Mozda im je problem sa platama veliki roster a niska grana za selery cap, nemam pojma valja uporediti. U svakom slucaju i jedni i drugi mogu da ga duvaju njuskama kao sto je recimo Migi Cabrera ili neko njegovog kalibra u bejzbolu
Dimitrije

Postby Pit Bull » 06 Aug 2014, 07:03

Da, bas sam slusao Edina i Ivana u podcastu zadnjem kako su uporedjivali NBA/MLB plate, MLB dosta po meni precenjuje igrace, generalno na prvo oko u MLB-u igra u polju uopste nije toliko teska, fakticki su za udaranje placeni toliko a po utakmici izlaze na udarce max. 3-4 puta tako da...

Uglavnom MLB su pretplaceni, NBA prosek, NFL slabo placeni, ne znam kakvo je stanju u NHL-u...
Pit Bull

Postby Dimitrije » 06 Aug 2014, 08:29

Apsolutno. Narocito u odnosu na popularnost, fudbal im je ipak sport br.1 tamo i ako jedan Brady i Big Ben moraju sami sebi da smanjuju plate da bi se tim pojacao kako treba onda nesto ne valja.
Pujols, Trout i Hamilton zajedno imaju 500 miliona dolara vredne ugovore. Samo 3 igraca pola milijarde. Jebem te zivote.
Dimitrije

Postby Peki » 06 Aug 2014, 18:31

Dimitrije wrote:Apsolutno. Narocito u odnosu na popularnost, fudbal im je ipak sport br.1 tamo i ako jedan Brady i Big Ben moraju sami sebi da smanjuju plate da bi se tim pojacao kako treba onda nesto ne valja.
Pujols, Trout i Hamilton zajedno imaju 500 miliona dolara vredne ugovore. Samo 3 igraca pola milijarde. Jebem te zivote.

A šta tek reći za raspale Philliese? Poledaj malo kakve plaće imaju a već par godina nemaju niti pozitivan omjer a kamoli da su vidili playoff :hatman:

http://www.spotrac.com/mlb/philadelphia-phillies/
Peki

Postby Dimitrije » 07 Aug 2014, 09:09

Pa to je to, da ne sirimo dalje pricu. Salary cap je u NFL-u ove godine na 113 miliona, a imas 53 igraca. U MLB je taj porez na luksuz (tako zovu salary cap) 2014-2016 na 189 miliona, a imaju te 25-40 rostere. Raspali Jenkiji prosle godine platili porez od 28 miliona, pretpostavljam da su plate igracima bile 250+ miliona te sezone.
Dimitrije

Postby Pit Bull » 09 Aug 2014, 13:20

Dosta ce biti neizvesnija sezona po meni nego prethodna, naravno ako izostanu povrede, Atlanta i Houston ce biti dosta jaci, pogotovo Atlanta koja nije licila ni na sto nakon Jonesove povrede...

NE ce izdominirati svoju diviziju, bice zanimljivo videti koliko ce Miami dobiti sa Morenom, Jetsima tj Rexu je ovo poslednja prilika da napravi nesto inace moze ocekivati otkaz.
AFC Sever ce opet biti najzanimljivija divizija, ocekujem da svi sem Clevelandu dodju do PO-a s time da ce Cincy po mom misljenju opet uzeti diviziju i ispasti u prvoj rundi PO-a. Coltsi bi trebali bez vecih problema opet uzeti diviziju kao i Denver. Kansasu ce biti izuzetno tesko da ponovi proslosezonski uspeh.

NFC Istok ce u NFC-u po meni biti najneizvesnija divizija, opet nemam predstavu ko moze uzeti diviziju, od Philadephije sam to najmanje ocekivao prosle sezone... Krajnje vreme da se Giantsi probude i naprave nesto, Washington sa mladjim Grudenom na klupi, sa Dallasom i Romom nikad niste na cisto, mada mi Phila opet deluje sa Folesom najkonkurentnija za divizijsku titulu, takodje sumnjam da ce iko preko WC-a ovde ici u PO...
AFC Sever bi isto trebao biti mnogo zanimljiv, GB je bez sumnje prvi favorit ali Chicago i Detroit ce opet biti jaki konkurenti a i pravo je pitanje moze li AP da ponovi sezonu od pre 2 godine i kako ce se Minny ove sezone snaci na poziciji QB-a...
NO bi trebao vratiti diviziju, tesko da Carolina moze ponoviti onakvu sezonu mada Newton je odigrao stvarno dobro prosle sezone mada po meni ce Atlanta biti veci konkurent od Caroline.
SF i Seattle ce voditi svoje borbe, pitanje je da li Arizona moze nastaviti gde je stala, stvarno steta da sa 10-6 nisu izborili PO...
Pit Bull

Postby xrečeved » 24 Aug 2014, 09:03

Gledajte "Draft Day (2014)", simpatičan sportski filmić.
xrečeved

PreviousNext

Return to Američki fudbal