Brownsi trenutno nemaju nameru da trejduju Garretta, a imaju kontrolu nad njim još 3 godine (2 godine ugovora + franchise tag). Pored toga, ako bi ga trejdovali pre drafta morali bi da popiju cap hit od 36 miliona $, što je nerealno uraditi, posebno kad se vidi da je cap hit za Watsona ogroman. Bukvalno ne bi mogli da izvedu 53 igrača na teren. Tako da su jako male šanse da se ovo desi pre drafta. A, ako se desi trejd posle drugog juna 2025 , cap hit bi bio dosta manji (14-15 mil). Ako do trejda i dodje, Brownsi bi 100% tražili pik 1.runde 2026 i još nešto. Koliko sam čuo, to je godina koju targetiraju da draftuju QB. Po meni, sve manje od 2 pika 1.runde je premalo za igrača kakav je Garrett.
Sad, sa druge strane, možda bi bilo pametnije trejdovati Garretta, skupiti što više pikova za rebuild koji je skoro neminovan u slučaju Brownsa.
Roster je prilično ostario i propao u kratkom vremenu. LG će verovatno u penziju, RT Conklin ima 34 godine, LT nemaju jer ne žele da produže ugovor sa trenutnim LT.
Nick Chubb je nažalost bivši igrač. Što se tiče odbrane, Garrett želi da ide, LB Owusu-Koramoah, pro bowl igrač 2023 je doživeo povredu zbog koje će verovatno morati u penziju. Najbolji CB Ward ima ogroman problem sa potresima mozga i sve je bliže penziji u 27-28 godini. O poziciji QB da ne pričam, to je poseban spektakl. Da bi se očistio cap i da bi mogli da naprave konkurentan tim treba im više godina.Mislim da Brownse čeka ozbiljan dvogodišnji rebuild i da je cilj da pokušaju da naprave kompetitivan i zanimljiv tim za 2027 godinu kad, prema planovima vlasnika, počinje prodaja karata za novi stadion koji je u planu za 2029 ili 2030 godinu. Zbog toga me ne bi čudilo da trejduju Garretta, ali ne sad, već tamo negde posle juna meseca.
Zlaja wrote:Može dosta da se izvuče jer ima još 2 godine x 19 miliona ugovor.
Iako će novi klub raditi na novom ugovoru, ipak nisi u frci da ga radiš odmah.
Tako da očekujem tu nešto ispod 2 pika 1. runde ili 2 pika 1. runde ovih ekipa što biraju oko 30. pozicije.
Nema šanse da Garrett ostane na starom ugovoru. Tim koji trejduje za njega mora da bude spreman da mu da najveći ugovor za defanzivca u ligi, 36-38 miliona godišnje.