Board index Razni Sportovi Američki fudbal

Američki fudbal - NFL

Ko ce biti sampion?

Poll ended at 10 Feb 2025, 14:31

Cifsi
7
54%
Iglsi
6
46%

Total votes : 13

Re: Američki fudbal - NFL

Postby Pit Bull » 07 Jan 2025, 19:00

Pa Tenesi sigurno bira kvoterbeka.

Za Klivlend se ne bi smio zakleti. Izasao je info da oporavak Votsona ne ide zeljenom brzinom i pitanje hoce li taj vise vidjeti teren. Da sam na mjestu Braunsa, uzeo bi QB-a.

Ali znajuci njih, sve je moguce.

Fora je sto ovi timovi kojima treba QB (Tenesi, Klivlend, Dzajantsi, Dzetsi, Las Vegas) mogu jedino kroz draft da ga nadju.

Ranije si mogao tu i tamo da uhvatis nekog rezervistu, sad toga nema. Jedino ce Kazins biti na trzistu za trejd i mozda Filds kao opcija. Svi ostali rezervisti kapiram da nemaju sanse da budu starteri igdje.

I eventualno Darnold ako se Minesota odluci da ide u buducnost sa Mekartijem.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Pit Bull » 07 Jan 2025, 21:37

Ipak ode Pirs.

Izgleda da se Brejdiju nije svidjela pres konferencija juce. :lollol:
Pit Bull

Postby Baxter Stockman » 07 Jan 2025, 22:23

Kempbel izjavio da se Montgomery vraća za divizijsku rundu
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby mmarko28 » 08 Jan 2025, 12:12

Pit Bull wrote:Pa Tenesi sigurno bira kvoterbeka.

Za Klivlend se ne bi smio zakleti. Izasao je info da oporavak Votsona ne ide zeljenom brzinom i pitanje hoce li taj vise vidjeti teren. Da sam na mjestu Braunsa, uzeo bi QB-a.

Ali znajuci njih, sve je moguce.

Fora je sto ovi timovi kojima treba QB (Tenesi, Klivlend, Dzajantsi, Dzetsi, Las Vegas) mogu jedino kroz draft da ga nadju.

Ranije si mogao tu i tamo da uhvatis nekog rezervistu, sad toga nema. Jedino ce Kazins biti na trzistu za trejd i mozda Filds kao opcija. Svi ostali rezervisti kapiram da nemaju sanse da budu starteri igdje.

I eventualno Darnold ako se Minesota odluci da ide u buducnost sa Mekartijem.

Lako je reći da timovi treba da uzmu QB. Šta ako nema QB kojeg vredi draftovati? Po svemu sudeći, ovaj draft, ako Drew Allar ne izadje na draft, će biti prilično problematičan što se tiče kvaliteta QB. Sandersa mnogi ne vide kao sigurnog pika 1.runde, a kamoli kao top 5 pika. Ward je talentovan ali nekonstantan. Allar verovatno neće izaći na draft jer mora još da napreduje i ako razmišlja dugoročno ostaće još godinu na koledžu.

Što se tiče ove priče sa Watsonom, kladio bi se da je ovo dogovor Brownsa i Watsona. Jer, ako Watson prijavi da ne može da igra deo 2025 godine, onda Brownsi mogu da traže naplatu osiguranja za njegovu povredu i za taj iznos im se umanjuje cap hit za Watsonov ugovor u 2026 godini. Ako ne igra celu sezonu, Brownsima se umanjuje cap hit za 44.3 miliona. Sa druge strane, Watson će svakako u naredne 2 godine naplatiti 92 miliona, bez obzira da li igra.
mmarko28

Postby Felipao » 09 Jan 2025, 11:51

PLEJOF AFC

Broncos at Bills - Alen melje, napad melje sa njim, ali losija odbrana i pas rush ce ih negde kostati.
Denver ima dobrog trenera, iskusnog koji ima iza sebe mnogo ovakvih utakmica. imaju odlicnu odbranu, koja prednjaci u sekovima, td i 3d down procentima a i generalno primaju malo poena. Ali u napadu QB je ruki i mozda ce ovo biti prevelik zalogaj za njega.
U ovom mecu je bas polarizovana ta razlika gde Denver ima prednost u odbrani a Billsi u napadu.
Sveukupno Bilsi imaju bolji roster, igraju kuci, u plejofu se dobro snalaze na svom stadionu koji je uglavnom surov u januaru sa temperaturom i uslovima igranja. Po kladionicama imaju prednost od 8-9 poena i ja bih ovde tipovao : BILLS

Steelers at Ravens - I ovde kladionice slicno kazu, 9-10 poena razlike na Baltimor. Stilersi su mi bas postala jedna od najvise meh fransiza. Vecito dobri ali nedovoljno dobri, nijedan segment igre im nije elitan. Njihova jedina nada je da Wilson poludi i odigra na nivou najboljih dana iz Sijetla, sveukupno im dajem male sanse protiv Ravensa koji su trenutno masina za mlevenje mesa. Ravensi su trenutno mozda i najbolja ekipa u AFC, mislim da Lamar ima bolju ekipu oko sebe nego Alen i Mahomes, da ne pricam Herbert i Stroud. I ovde bih tipovao : RAVENS

Chargers at Texans - Texansi su dosta losiji ove godine nego prethodne, ali su imali srecu da igraju u jednoj losoj diviziji sa ocajnim Tenesijem i Jaguarima i ispodprosecnim Koltima. Ostali su tokom sezone bez Dela, Digsa, Warda, pola ofanzivne linije itd. Napad im je unisten povredama i imace velikog problema da sacuvaju Strouda pritiska. Ono sto je dobro je da imaju prednost domaceg terena, gde ceo tim igra bolje. Verujem da ce Demiko spremiti dobru odbranu za ovaj mec, ali napad je ono sto treba da brine Texanse.
Chargersi su ozbiljna ekipa sa sjajnim trenerom kojoj fali talenta. U napadu moraju naci nacina da trce, jer nece biti dobro ako se ceo napad svede na konekciju Herbert Mekonki. Bice ovo duel 2 odbrane, i to bih rekao borba u rovu. Ko ce uspostaviti efikasnije trcanje i ko ce bolje sacuvati svog QB.
Prednost dajem - Chargers
Felipao

Postby Felipao » 09 Jan 2025, 12:44

PLEJOF NFC

ovde su mi mecevi mnogo neizvesniji.

Vikings at Rams - ja ne verujem da Sem Darnold moze da dovede svoj tim daleko u PO. Prosto nije ta klasa, iako ima sjajno poslozen tim oko sebe. Ali to ne znaci da ne moze da uzme WC rundu. Ramsi su dobili Minesotu vec ove godine, u toj utakmici je Puca dosao sa IR (sto je bilo iznenadjenje i verovatno je uhvatilo malo Vikinge na spavanju) i poludeo. Ono sto je dobro za Ramse je sto su najzad zdravi, a kad smo zdravi mozemo da igramo sa svakim.
Shula je takodje doveo odbranu u red, pogotovo nam je box dobar, ali kornerbekovi su problematicni. To je posebno lose imajuci u vidu da sa druge strane imas Dzefersona i Adisona, ako odbrana ne napravi pritisak i ostavi Darnoldu dovoljno vremena, bicemo u problemu na toj strani lopte. Ali verujem da hocemo napraviti pritisak, jer su Verse, Fiske, Turner strahoviti ove sezone po pravljenju pritiska.
Sa druge strane odbrana Minesote je fantasticna u svim segmentima. Ono sto je recimo dobro za nas je sto iako prave dosta pritiska to rade jer i blicaju u velikom procentu a Staford je kroz karijeru ubitacan protiv blica. Takodje u zadnjih nekoliko utakmica losije brane trcanje sto je nama krucijalno da bi napad proradio.
navijacki cu ovde izabrati - Rams

Washington at Tampa - ja stvarno ne verujem u Tampu da moze nesto da uradi u PO, vise verujem u Redskinse pardon Comanderse, ali u ovom mecu su sanse slicne. Nadam se ludom mecu sa puno poena, jer ovaj duel ima potencijal da to pruzi, a u tom rolerkosteru dajem prednost ne bas racionalno ruki kvoterbeku - Commanders

Packers at Eagles - jos jedan mec gde losiji seed ima dobre sanse da napravi iznenadjenje. Ono sto je u centru paznju jeste koji ce QB startovati za oba tima, od toga dosta zavisi ishod ovog duela. Da li ce Hurts izaci iz konkasn protokola, da li ce Love igrati jer je imao povredu lakta zbog koje nije zavrsio mec sa Cikagom, mada po svemu sudeci to sa Love nije nista ozbiljno i ocekujem da igra. Hurts vs Love, Eaglesi su blagi favoriti. Obe ekipe imaju odlicnu igru trcanjem, odlicnu odbranu, odlicne WR opcije ali po svemu prikazanom do sada, kod Eaglesa je to ipak na malo vise nivou. Piket vs Love, mislim da GB krade taj mec, jer iako ne mislim da je Hurts neki gamechanger ili top QB u ligi, ipak je daleko bolji od Pikera i napad je aklimatizovan na njega. Pod pretpostavkom da Hurts igra - Eagles
Felipao

Postby Pit Bull » 09 Jan 2025, 14:01

Da bacim i ja svoju prognozu

Buffalo vs Denver

Ovdje ocekujem najubjedljiviju pobjedu jedne ekipe u WC rundi. Od svih 14 plej-of timova, mislim da je Denver kvalitetom daleko najslabiji. Odbrana jeste elitna i najzasluznija sto su tu gdje jesu, ali ta odbrana nece usporiti Alena. Ako ne baci nijedan pick, ovo je 15+ za Bafalo. Sansa Bronkosa je bas u tome da skinu jedan pick 6 ili tako nesto i da se ostave u igri do samog kraja. U tom slucaju bih prognozirao nekih 27-20, ali ne vidim scenario u kojem Bilsi nece proci dalje.

Baltimore vs Pittsburgh

Ja cu ovdje da tipujem na iznenadjenje. Vec godinama su Stilersi najtezi moguci protivnik za Rejvense. Konstantno su im kamen u cipeli. I ocekujem isto i sada. Imamo Rejvense koji u plej-of ulaze sa dominantnim finisom sezone, svi pisu ovi sto i Felipao, a ne bi bilo prvi put da se raspadnu u plej-ofu. S druge strane imamo Stilerse koji su zavrsili sezonu sa cetiri uzastopna poraza, svi opet propitkuju Tomlina, a kad su Stilersi najopasniji? Kad ih svi otpisu i kad nikakva ocekivanja ne postoje. Ja mislim da ce Vilson na ovom mecu da eksploatise sve mane secondarya Rejvensa i da ce puknuti jedna 50+ jardi bomba za TD. I kljuc je red zone defense Stilersa. Ako tu budu u stanju da limitiraju Rejvense na FG umjesto TD i ako izvuku koji turnover sto je vrv. i neminovno, mirisem neku 20-17 utakmicu i sok u Baltimoru.

Houston vs LA Chargers

Ovo mi je vrlo zabavna utakmica i mislim da ce biti drama do samog kraja. Iznenadjen sam iskreno sto su Cardzersi favoriti po kladionicama, nisam to ocekivao. Jeste da su Teksansi ostali samo na Kolinsu i Miksonu u napadu, ali i dalje se potcjenjuju. Sjetimo se prosle sezone kada nisu imali nista vise od toga, pa su bili zajebani kao kratko cebe. Rajans ce sigurno imati dobar game plan, igraju kuci i dajem im blagu prednost. Vise bih vjerovao Cardzersima protiv Rejvensa koliko god suludo zvuci. Nisam siguran da ce uspjeti da se izbore sa tom ulogom favorita, jer kad se podvuce crta, ovo je jedan izuzetno skroman sastav koji je napravio overachievemnt zahvaljujuci vrhunskom coachingu i pametnom fudbalu. U situaciji kad je takva ekipa favorit u gostima u plej-ofu, to ne izadje na dobro. Iako bih licno volio da Cardzersi prodju jer mislim da imaju vise da ponude nakon toga u narednom mecu, predvidjam pobjedu Hjustona sa FG razlike.

Philadelphia vs Green Bay

Vrlo zajebana utakmica za prognozu jer mogu da zamislim obe krajnosti. I da Filadelfija dobije 20+ razlike, a isto tako i da ispadnu. Gledajuci realne stvari i matchupove, tu su Iglsi u nenormalnoj prednosti. Pekersi su izudarani povredama i kornerbekovi su im rezervisti skoro svi. Aleksander ne igra i to je ogroman udarac. Sve su predispozicije tu da Braun odigra vrhunsku utakmicu, itd... A opet, ne moze se covjek odati utisku da su Pekersi lani bili hit plej-ofa i da su kao potpuni underdog priredili show. A Iglsi sve obrnuto... Ja cu tipovati iznenadjenje i ovdje. Mislim da ce coaching staff odnijeti prevagu i da ce Sirijani zabrljati u kljucnim trenucima.

Tampa Bay vs Washington

Ovdje sam ja recimo ubjedjen da ce Bakanirsi odnijeti pobjedu. Oni su ove sezone pobijedili Detroit, Filadelfiju i Vasington. I to potpuno zasluzeno... Mislim da je njihov problem manjak ozbiljnosti i koncentracije u manje zvucnim mecevima. Sposobnosti su da dovedu pobjedu u pitanje protiv sakatih Saintsa, a isto tako da dobiju najbolje. Za Vasington je ulazak u plej-of premija sam po sebi i mislim dalje od ovoga ne idu. Bakanirsi su prosle sezone igrali polufinale konferencije i u nekom raspletu stvari mene ne bi iznenadilo da sad odu i korak dalje.

LA Rams vs Minnesota

Meni se vise svidjaju Remsi nego Vikinzi, ali jako je tesko ovako kvalitetnu ekipu dobiti dva puta u sezoni. Vikinzi nisu pali niti jednom, konstantni su bili i vrlo je moguce da to naplate u LA-u. Imam argumente za oba scenarija, dacu blagu prednost domacinima ali kao sto rekoh, kroz sezonu su Vikinzi ostavili bolji utisak i sa razlogom su blagi favorit. Vjerovatno je najrealniji scenario da pobijedi ekipa koja bude imala zadnji drive na mecu tj. loptu u zadnje dvije minute.
Pit Bull

Postby Pit Bull » 09 Jan 2025, 20:03

Ode i GM nakon jedne sezone.

Valjda je htio da bira novog trenera, a kad se vidi koga je birao kao GM Cardzersa, ocito nisu htjeli da rizikuju. :laugh:

Pit Bull

Postby Milutinov Tata » 09 Jan 2025, 23:14

Postavljena je i anketa ko prolazi u drugu rundu. Izostavio sam mec Bilsa i Bronkosa jer je na papiru "sigurica", a moze samo 10 opcija za glasanje.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Zlaja » 09 Jan 2025, 23:33

Glasao za sve domaćine.

Najveći problem će biti kako ostati budan. Za Detroit Minesota nisam mogao.
Zlaja

Postby Felipao » 10 Jan 2025, 09:28

Ramsi zbog pozara domacini u Arizoni. Jeste da Ramsi nemaju neki domaci teren u smislu podrske navijace, mada protiv Minesote je trebalo da tako bude, ali opet nelagodno je za igrace koji su navikli da igraju na svom stadionu sad prave promenu. Vidim da navijaci kukaju zasto nije prebaceno u Las Vegas. Bilo kako bilo, Arizona ce biti domacin.
Felipao

Postby Pit Bull » 10 Jan 2025, 15:31

Kakve su vam prognoze oko novih trenera?

Da probam ja prvi :D Nadam se da jos neko baci prognozu.

NY Jets: Rex Ryan

Za ovo licno navijam i subjektivan sam. :biggrin:

Situacija je toliko kriticna da njima nikakav trener nece pomoci da urade nesto preko noci. Sa Reksom bi bar bilo zabavno.

Jacksonville: Ben Johnson

Svaka cast Bersima, ali za mene je ovo najbolji opening trenutno. Sunce na Floridi, nema prevelikog pritiska kao sto bi bio u Bersima, dobice vrijeme, a oept ima ekipu koja je spremna odmah da pobjedjuje. Plus, oni ce ciljati nekoga ko je ime na trzistu. Nema sanse da ovaj posao dobije bilo koji rookie coach koji nije Dzonson. Znaci ili on ili povratnik trener, a ne vidm nikog.

New England: Mike Vrabel

Mislim da je ovo zicer i da je uostalom jedan od razloga sto su uradili ovo s Mejom to sto je Vrejbel na trzistu i sto postoji obostrani interes da dodje do saradnje.

Las Vegas: Brian Flores

Mislim da ce Flores dobiti posao u ovom ciklusu. Bio je u Nju Inglendu trener dok je Brejdi bio igrac i njima treba neko iskusan da preokrene stvari. Flores zbog svojih problema sa ligom ce prihvatiti posao bilo gdje, tako da je ovo win-win za obe strane.

Chicago: Kliff Kingsbury

Ovo ima smisla i mislim da ce Bersi ici all-in po Kingsburija. Nakon ovog fijaska sa Iberflusom, ni oni sebi ne smiju priustiti rizik sa tipa Dzo Brejdijem. Targetirace i oni Bena Dzonsona sto je ocigledno, ali na kraju ce kocka mislim pasti na Kinsgsburija. I mislim da to nije losa opcija iako nisam bio njegov fan u Arizoni. Trebace mu neki ultra iskusan DC ovdje. I naravno, bio je na USC-u dok je Vilijams bio tamo prosle godine sto je jako vazno.

New Orleans: Aaron Glenn

Glen ce vjerovatno dobiti ili ovaj posao, ili Dzetse. U Saintsima je proveo cetiri godine kao defanzivni trener prije posla u Detroitu, a i karijeru je zavrsio tu. Plus, znamo koliko oni cijene in-house kandidate. Vidjeli smo i na primjeru Denisa Alena i kad je izabran i koliko je ostao. Glen je jako ime na trzistu, a ovdje svakako nece doci niko ko ima neki pedigre, tako da opet win-win situacija.

Ako Reks ne dobije posao u Dzetsima sto je realnije nego da dobije, onda mi Dzo Brejdi tu ima smisla dosta.
Pit Bull

Postby Dimitrije » 11 Jan 2025, 20:48

Ima li na nekoj od Arena prenos Hjustona i LAC?
Dimitrije

Postby Zlaja » 11 Jan 2025, 20:59

Arena 2, obična, ne premijum
Zlaja

Postby Dimitrije » 11 Jan 2025, 21:09

Hvala
Dimitrije

PreviousNext

Return to Američki fudbal