by Pit Bull » 29 Nov 2024, 19:42
Prvi put u istoriji da su Bersi promijenili trenera u toku sezone. Toliko je Eberflus bio los. Ali oni su pogrijesili sto nisu mijenjali na kraju prosle sezone iako je bilo ocigledno da je covjek neznalica.
Imali su Harboa na trzistu koji je bio QB Cikaga i koji je u vise navrata msm. i govorio da bi rado bio trener te fransize. Bas tezak fail...
Ja vjerujem da ce oni ici sa iskusnim HC-om jer je tim loaded. Imaju sve sto je potrebno za instant uspjeh osim trenera. Naravno, pod preduslovom da taj trener ucini Vilijamsa korisnim jer je ovo bas porozna rookie sezone gledaju ocekivanja/isporuceno.
Odbrana je pokazala da moze igrati top 5 fudbal u ligi, imaju top 5 WR korpus, par solidnih RB-ova, dobrog TE-a... Mozda jos malo dotjerati OL, ali sve u svemu oni preko noci mogu postati ako ne contender onda makar ovo sto su npr. Cardzersi ove sezone. Rutinski plej-of tim koji moze u PO da nekom zaprzi corbu.
Prije sezone mi je djelovalo da ce max. 4-5 trenera da se mijenja, a sad izgleda da je 7.5 neka granica. Dzetsi, Nju Orleans i Cikago su vec promijenili, a samo neko cudo moze spasiti Mekartija, Pedersona i Pirsa da budu tu i naredne godine. To je vec 6 pozicija u najavi.
Gotovo sam siguran da ce na sjeveru AFC-a neko da promijeni trenera. Tj. mislim da ce Zek Tejlor dobiti nogobulj ako Bengalsi ne preokrenu sezonu. Vec su i igraci imali neke izjave apropo njega. Barou i Cejs igraju istorijski dobre sezone, Hendrikson dominira i svejedno su na 4-7 u slabijoj konferenciji.
Mislim da je i Stajhen u Indianapolisu pecen ako ne udju u PO jer mu je vlasnicka struktura tj. Irsaj okrenuo odluku da Fleko startuje do kraja godine. To samo pokazuje da nema taj autoritet i da nisu zadovoljni kako on vodi tim i donosi odluke. Tako da mislim da nece dobiti trecu godinu, plus Ricardson ne pokazuje progres.
Dejbol u Dzajantsima vjerujem da je siguran i pored ove sezone. Ovo je ocigledni tank Dzajantsa da se dobije prvi pik i izbor QB-a. Nije slucajno Mara izjavio sto je izjavio prije dva mjeseca. Od tada je krenuo raspad Dzajantsa tako da mi djeluje da je interna odluka tank, ali vidjecemo. Mislim da bi bila greska da se mijenja i da treba dobiti cetvrtu sezonu.
I jos vjerujem da je eventualno Tampa upitna ako bi bio bas los kraj sezone iako ja licno ne bi dirao Bolsa tamo.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒