by Pit Bull » 14 Oct 2024, 04:18
Prije sezone je djelovalo da je AFC jak ko crna zemlja, a da je NFC poluprosjek.
Na kraju je ispalo potpuno obrnuto.
Vec sad u AFC-u znas da su Baltimore, Bafalo, Kanzas i Hjuston daleko najbolji timovi u svojim divizijama i ako ih povrede ne osakate, u najgorem slucaju ce izaci na 10-7 i uci u plej-of, a vjerovatno ce svi navedeni uzeti diviziju.
Pitsburg, Sinsinati, Dzetsi i Cardzersi + eventualno Indianapolis (mada licno ne vjerujem) su u konkurenciji za plej-of i to je to. Majami uz neki late PO push ako bi se Tua vratio i ako bi zaigrali na ludo. Ali posto ocekujem raspad Dzetsa do kraja nakon otpustanja Saleha, mislim da ce vrlo brzo postati jasno da su Pitsburg i Cardzersi WC timovi i da ce Sinsinati postepeno da se dize iako igraju bas bas lose.
Nju Inglend, Klivlend, Tenesi, Dzeksonvil i Las Vegas vec mogu polako da planiraju narednu sezonu, a kao sto rekoh za Majami, nisam sklon vjerovanju da ce se vratiti u bilo kakvu pricu za ovu godinu.
Sto se tice NFC-a, tamo svi osim Dzajantsa, Karoline i eventualno Arizone i dalje sigurno razmatraju svoje plej-of opcije. Ja bi otpisao i Sijetl momentalno jer imaju jedan od najtezih rasporeda u ligi i ja ne vidim kako oni mogu uzeti vise od cetiri pobjede do kraja, a kamoli sedam koliko ce u ovom NFC-u trebati. Da, i Nju Orleans treba vidjeti koliko dugo ce biti bez Kara. Ako ih Pejton otrese u cetvrtak i padnu na 2-5, i oni su cao zdravo za ovu godinu.
Remse i dalje ne bih otpisao, jer su lani od 3-6 dosli do plej-ofa. Kap se vraca za naredni mec, Nakua ce isto biti nazad kroz dvije-tri sedmice, a ni raspored im nije pretezak. Bez problema mogu dobiti 4 od narednih 5 i doci na 5-5. A i iza toga imaju manageable raspored sto bi se reklo.
Atlanta i Tampa ce da se "kolju" za jug vjerovatno do kraja. I mislim da ta divizija nece dati WC tim. Tampa ima dosta tezi raspored iako meni djeluju bolje od Atlante.
Sto se sjevera i istoka tice, tu msm. da niko ziv ne moze pogoditi sta ce se desiti. Sjever AFC-a je prosle godine bio najjaca divizija otkad ja pratim NFL, ali ovaj sjever NFC-a je vjerovatno i bolji. Sve cetiri ekipe mogu zamisliti da odu do Super Bowla. Minesota je po prikazanom najbolji tim lige u prvih pet sedmica. I nisam stava da ce pasti, jer su ljudi posprdali tri contendera za titulu. Darnold i kad neminovno padne, oni ce i dalje pobjedjivati. Ne dominantno, ali ce dobijati dovoljno da se bore do kraja za visoku poziciju u NFC-u.
Grin Bej mi igra mozda i najljepsi fudbal u konferenciji. Kao sto rekoh ranije danas, bas je uzivanje gledati njihov napad. Sve nekako ide prirodno i lagano. A i odbrana ima plejmejkere. Mekini igra paklenu sezonu, mozda i najbolji safety u ligi trenutno. Detroit je Detroit, po kvalitetu vrv. i najbolji tim NFC-a. I imas Cikago koji ima vrhunsku odbranu, a napad raste iz meca u mec i samo ce napredovati pod Vilijamsom. Oni su mi najtanji i vrv. bi ih rangirao zadnje kad bi morao, ali uopste mi nije nezamislivo da svi odu na 10+ i da svi odu u plej-of.
Dalas do 10+ ce jako tesko doci. Ovo kako oni igraju je fijasko. Pitsburg moze da se ubije za onaj poraz iz prosle sedmice. Dalas u naredna dva meca ide Atlanti i SF, pa im dolaze Filadelfija i Hjuston, pa idu Vasingtonu. Ako dvije pobjede izvuku to im je premija, a sa 5-6 do kraja sezone po meni jako tesko mogu do dvocifrenog ucinka.
Filadelfija isto ne briljira, ali imaju odlican raspored, pogotovo u finisu sezonu. Tako da mislim da ce do kraja biti izmedju njih i Vasingtona... Da li ce biti mjesta za oba tima u PO, otom potom. Vasington je real deal, Daniels kida. I ako bi sad morao staviti pare, vise vjerujem Vasingtonu da ce uzeti diviziju. Ali vjerovatno ce odluciti njihovi direktni dueli.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒