by Pit Bull » 19 Jan 2024, 04:05
Sto se polufinala konferencija tice:
Baltimore vs Hjuston - Nije neka narocita pamet reci da je Baltimore veliki favorit, ali od sva tri autsajdera na papiru ovog vikenda, rekao bih da Baltimore ima najvece sanse da izgubi. Iako je Hjuston odlican matchup za njih, godine unazad nas uce da su Rejvensi sve samo ne "siguran posao" kada dodje ovaj period sezone. A kontra sebe imaju vrhunskog kvoterbeka koji je sposoban sam da orkestrira big play situacije. Ako bude radila igra trcanjem Hjustona, imace sansu. S druge strane, Baltimor je sigurno pod pritiskom jer bi jos jedan plej-of neuspjeh bas odjeknuo. I ne znam koliko ce njima pogodovati sto su 20 dana bez utakmice glavni igraci. Hjuston vec tri sedmice igra plej-of. Poceli su protiv Indianapolisa, pa protiv Klivlenda i sad Baltimor, definitivno su u tom modu. I jos jedna stvar, kada su igrali u prvom kolu, Hjuston je bio mnogo blize nego sto rezultat govori, a taj Hjuston je mnogo napredovao. I Baltimor je napredovao, ali... Sve u svemu, neki high scoring game i 30-20 za Baltimor mi je realan rezultat, ali mnogo vise bi me sokirao npr. poraz Detroita nego Baltimora ovog vikenda. Iako bi kladionicarski izmedju hendikepa na Hjuston i over poena uzeo prije over poena.
San Francisko vs Grin Bej - Ovo ce vjerovatno da bude najubjedljivija pobjeda ovog vikenda. Senehen je tukao Leflura i kad su timovi bili al pari, a da ga ne demolira sad kad je razlika u rosterima tri klase na strani Najnersa. I samim dolaskom do ovdje Pekersi moraju biti presrecni i prezadovoljni jer su saznali da je Lav novi fransizni kvoterbek i da je "real deal". I da ovaj roster ima ogroman prostor za napredak kroz sezone. Ali oni su na pocetku procesa, a Najnersi na vrhuncu. I mislim da nece sebi nikakvu dramu dozvoliti. Ocekujem dvocifrenu pobjedu i to mozda i 15+.
Detroit vs Tampa Bej - Ja mislim da ce i ovdje da bude gazenje. Tampa je jedna bezvezna ekipa koja ne bi usla u plej-of da je igrala u bilo kojoj drugoj diviziji. Sa bezveznim trenerom koji se plasi svoje sjene. I sa kvoterbekom je ispodprosjecan. Detroit je skinuo sa pleca taj teret plej-of pobjede koju su cekali 30 i kusur godina. Sad mogu da odigraju potpuno rastereceno, a njihov napad je za 3 koplja od napada Tampe. Pri tome, Bolsova odbrana nece usporiti taj napad. Gibs ce bar jednom da ima 40+ jardi trcanja na skrinu. I na sve to, igrali su pocetkom oktobra medjusobno u Tampi kad su Baksi bili u odlicnom momentumu i svejedno su rutinski porazeni. Otprilike identican scenario i sada ocekujem, recimo 28:14 za Detroit, a ne bi me cudilo da bude u jednom trenutku 20+.
Bafalo vs Kanzas - Ovo je vec prejebeno za prognozu. Bafalo koji je fakticki od pocetka decembra u plej-of modu jer im je svaki poraz mogao znaciti eliminaciju, a oni su se izdigli i to na raspored gdje su imali gostovanja Kanzasu i Majamiju, uz mec kuci protiv Dalasa. Za mene su oni overall bolja ekipa od Kanzasa u ovom trenutku, prije svega napad Bafala mi je za koplje bolji. Ali ima ona druga strana medalje, vjerovatno vaznija, a to je da Bafalo u zadnjih 4-5 godina kako je u vrhu lige jos niti jednom nije dobio bitan plej-of mec. I to su se propisno raspadali. Sinsinati ih demolirao u Bafalu prosle godine, dva puta gubili od Kanzasa, a na pocetku Alenove eri su gubili i od Dzeksonvila i Hjustona u WC rundama. A preko puta ekipa koja je dva puta bila sampion i koja ima vjerovatno najbolju odbranu u eri Mahomsa. Da moram izabrati, mirniji bih bio opkladom na Rida i Mahomsa nego na Alena i Mekdermota, ali ako Bafalo i ovo izgubi, onda ce biti svima jasno da nisu sampionska ekipa i da ih Alen/Mekdermot nece nikad dovesti do kraja.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒