Board index Razni Sportovi Američki fudbal

Američki fudbal - NFL

Ko ce biti sampion?

Poll ended at 10 Feb 2025, 14:31

Cifsi
7
54%
Iglsi
6
46%

Total votes : 13

Re: Američki fudbal - NFL

Postby Zlaja » 16 Jan 2024, 09:54

Iglsi ima problem kulture, jednostavno, nemaju među trenerima nekoga kome veruju kada stvari krenu na gore.

Mislim da će promeniti sve trenere i moraju da iskoriste ovu nesvakidašnju situaciju sa ovoliko HC na tržištu.

Vrejbel mora da bude prvi pik.
Zlaja

Postby Felipao » 16 Jan 2024, 15:19

Nikola wrote:Sto rece Pit, bas nigde neizvesnosti skoro.
Steelersi su skoro zakuvali, ali ipak je onaj zaostatak sa pocetka bio preveliki zalogaj. U onom drajvu kada su Billsi postigli odlucujuci TD, odbrana je sve uradila da im olaksa. Blitz im nije doneo nista na kraju ipak
Eaglesi po ocekivanjima zavrsili tamo gde su i poceli - pravo u ambis. Opasan je Mayfield kada se zaukce. Protiv Lionsa su, po meni, favoriti

Mislim da Tampa ne bi prosla WC da nije igrala protiv File. Meni licno je Detroit favorit, uz to su domacini. Ako budu imali podrsku i sudjenje kao protiv Ramsa, resavaju to bez problema.
WC runda razocarenje, bas nigde neizvesnosti osim meca u Detroitu. Od ove runde ocekujem da Bils - KC bude poslastica i da se Bilsi revansiraju za onaj skorasnji poraz u PO. Navijam i da Bilsi uzmu SB.
Felipao

Postby Pit Bull » 16 Jan 2024, 18:43

Pit Bull wrote:

Sto se WC vikenda tice:

Hjuston vs Klivlend - Ovo mi je bas 50/50 utakmica, ali naginjem ka Hjustonu iako bih potajno volio da Klivlend prodje i da imamo Fleka protiv Baltimora u narednoj rundi. Po meni je Klivlend tim koji moze i do Super Bowla da dodje ako se sloze kockice, ali njima Hjuston nikako koncepcijski nece leci. Snaga Braunsa je DL i odbrana trcanja gdje su spektakularno dobri, ali secondary je pustao mnogo big playeva ove sezone, a Straud ce da cilja stalno bombe niz teren za Kolinsa. Rekao bih da ce u takvom odnosu snaga presuditi ko ce imati manje izgubljenih lopti (INT-ova prije svega), uz jedan ili dva big playa vise.

Kanzas vs Majami - Ne mislim da ce ovdje biti mnogo drame. Majami je odigrao iznenadjujuce dobar mec protiv Bafala. Da se nije desio punt return za TD u 4/4 mislim da bi dobili. Ali odbrana im je suplja u zadnje vrijeme i Mahoms ce to znati da kazni taman toliko da prebace 20 poena, sto ce u konacnici biti dovoljno. 21-17 ili 27-17 je otprilike rezultat koji vidim. Odbrana Cifsa ce odraditi sasvim dovoljno ovdje.

Bafalo vs Pitsburg - Simpatije su mi apsolutno na strani Pitsburga, ali ovo ce biti njihova klasicna plej-of utakmica u zadnjih pet godina. Sam ulazak u plej-of kao i prethodnih par puta je ogroman overachievement na kvalitet Tomlina, ali kad udjes u PO sa timom koji je realno kvalitet za skor 6-11 sa prosjecnim trenerom, nije bas realno da budes u gostima relevantan faktor. Dvocifreno za Bafalo.

Dalas vs Grin Bej - Ovdje je kljucno kako se otvori mec. Kad imas Mekartija na klupi, raspad je uvijek opcija koliko god ekipa bila bolja. Ako bi Grin Bej otvorio kao u Detroitu na Dan zahvalnosti, jedan brzi TD na pocetku za 0-7, unijelo bi ozbiljan nemir u Dalas. S druge strane, ako Dalas prvi nagazi, moze i blowout da bude opusteno jer je ogroman kvalitet na strani Dalasa.

Detroit vs LA Ramsi - A ovdje ce se za sve pitati odbrana Remsa ja bi rekao. Detroit bez Laporte gubi jako vaznu opciju u napadu, pogotovo u stani pani situacijama n 3rd downu ili oko end zone. A opet kad krenu mljeti u napadu i kad run igra radi, onda mogu kuci i boljim timovima od Remsa spakovati 25+. S druge strane ne sumnjam da ce napad Remsa isporuciti svoje i da ce Steford sa Nakuom i Kapom napraviti show, ali to nece biti dovoljno ako odbrana dozvoli 30 poena. Najsigurniji bet ovdje mi je Remsi over 23.5 poena. A hoce li to biti dovoljno za prolaz vidjecemo. Ja bi tipovao na Remse zbog Mekveja, kvoterbeka i iskustva. Svi kljucni match upovi za plej-of mec su na strani Remsa, ali objektivno kvalitet ima Detroit.

Tampa vs Filadelfija - Filadelfija ako izgubi, a pogotovo ako to bude ruzno izgledalo, mislim da ce otpustiti Sirianija sto je izgledalo nezamislivo prije 30 dana. Ja cu tipovati prolaz Filadelfije jer njihovi problemi ocito nisu igracki nego unutar svlacionice. Ne moze tim koji je onako dominirao godinu i po da se raspadne u mjesec dana kao bugarska skupstina ako nesto nije debelo trulo u svlacionici i mislim da je povezano sa promjenom def. koordinatora. Da se tu na nekoj relaciji zasralo. Ako se dozovu pameti i skupe, oni mogu i do Super Bowla. Ali ako ce da igraju kao u zadnjih mjeseca, eto Toda Bolsa u polufinalu NFC-a. Ako moram pickovati, Filadelfija, ali samo lud covjek ce se kladiti na ovo prije meca.

Pogodio sam:

-Prolaz Hjustona uz par big playeva, rutinski trijumf Kanzasa i dvocifrenu pobjedu Bafala.

-Nagovijestio sam raspad Dalas i Mekartija :D kao i okvirno u kojem pravcu ce ici mec Detroit-Remsi.

-Filadelfija se ipak nije skupila. Raspad do kraja i vjerovatno ciscenje komplet trenerskog staba.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Pit Bull » 19 Jan 2024, 04:05

Sto se polufinala konferencija tice:

Baltimore vs Hjuston - Nije neka narocita pamet reci da je Baltimore veliki favorit, ali od sva tri autsajdera na papiru ovog vikenda, rekao bih da Baltimore ima najvece sanse da izgubi. Iako je Hjuston odlican matchup za njih, godine unazad nas uce da su Rejvensi sve samo ne "siguran posao" kada dodje ovaj period sezone. A kontra sebe imaju vrhunskog kvoterbeka koji je sposoban sam da orkestrira big play situacije. Ako bude radila igra trcanjem Hjustona, imace sansu. S druge strane, Baltimor je sigurno pod pritiskom jer bi jos jedan plej-of neuspjeh bas odjeknuo. I ne znam koliko ce njima pogodovati sto su 20 dana bez utakmice glavni igraci. Hjuston vec tri sedmice igra plej-of. Poceli su protiv Indianapolisa, pa protiv Klivlenda i sad Baltimor, definitivno su u tom modu. I jos jedna stvar, kada su igrali u prvom kolu, Hjuston je bio mnogo blize nego sto rezultat govori, a taj Hjuston je mnogo napredovao. I Baltimor je napredovao, ali... Sve u svemu, neki high scoring game i 30-20 za Baltimor mi je realan rezultat, ali mnogo vise bi me sokirao npr. poraz Detroita nego Baltimora ovog vikenda. Iako bi kladionicarski izmedju hendikepa na Hjuston i over poena uzeo prije over poena.

San Francisko vs Grin Bej - Ovo ce vjerovatno da bude najubjedljivija pobjeda ovog vikenda. Senehen je tukao Leflura i kad su timovi bili al pari, a da ga ne demolira sad kad je razlika u rosterima tri klase na strani Najnersa. I samim dolaskom do ovdje Pekersi moraju biti presrecni i prezadovoljni jer su saznali da je Lav novi fransizni kvoterbek i da je "real deal". I da ovaj roster ima ogroman prostor za napredak kroz sezone. Ali oni su na pocetku procesa, a Najnersi na vrhuncu. I mislim da nece sebi nikakvu dramu dozvoliti. Ocekujem dvocifrenu pobjedu i to mozda i 15+.

Detroit vs Tampa Bej - Ja mislim da ce i ovdje da bude gazenje. Tampa je jedna bezvezna ekipa koja ne bi usla u plej-of da je igrala u bilo kojoj drugoj diviziji. Sa bezveznim trenerom koji se plasi svoje sjene. I sa kvoterbekom je ispodprosjecan. Detroit je skinuo sa pleca taj teret plej-of pobjede koju su cekali 30 i kusur godina. Sad mogu da odigraju potpuno rastereceno, a njihov napad je za 3 koplja od napada Tampe. Pri tome, Bolsova odbrana nece usporiti taj napad. Gibs ce bar jednom da ima 40+ jardi trcanja na skrinu. I na sve to, igrali su pocetkom oktobra medjusobno u Tampi kad su Baksi bili u odlicnom momentumu i svejedno su rutinski porazeni. Otprilike identican scenario i sada ocekujem, recimo 28:14 za Detroit, a ne bi me cudilo da bude u jednom trenutku 20+.

Bafalo vs Kanzas - Ovo je vec prejebeno za prognozu. Bafalo koji je fakticki od pocetka decembra u plej-of modu jer im je svaki poraz mogao znaciti eliminaciju, a oni su se izdigli i to na raspored gdje su imali gostovanja Kanzasu i Majamiju, uz mec kuci protiv Dalasa. Za mene su oni overall bolja ekipa od Kanzasa u ovom trenutku, prije svega napad Bafala mi je za koplje bolji. Ali ima ona druga strana medalje, vjerovatno vaznija, a to je da Bafalo u zadnjih 4-5 godina kako je u vrhu lige jos niti jednom nije dobio bitan plej-of mec. I to su se propisno raspadali. Sinsinati ih demolirao u Bafalu prosle godine, dva puta gubili od Kanzasa, a na pocetku Alenove eri su gubili i od Dzeksonvila i Hjustona u WC rundama. A preko puta ekipa koja je dva puta bila sampion i koja ima vjerovatno najbolju odbranu u eri Mahomsa. Da moram izabrati, mirniji bih bio opkladom na Rida i Mahomsa nego na Alena i Mekdermota, ali ako Bafalo i ovo izgubi, onda ce biti svima jasno da nisu sampionska ekipa i da ih Alen/Mekdermot nece nikad dovesti do kraja.
Pit Bull

Postby Dr. Thomas » 20 Jan 2024, 21:31

Браћо јесте ли спремни, полако се захуктавамо. Ноћас нема спавања. :biggrin:
"Привилегија је бити у Партизану у овом тренутку, а ви знате због чега. Али то нам даје морал, нову енергију". - Жељко Обрадовић.
Dr. Thomas

Postby Nikola » 20 Jan 2024, 22:29

Sve je spremno, nadam se konacno i malo neizvesnosti :okk:
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby Baxter Stockman » 20 Jan 2024, 22:51

Mixa se ni ne trudi da prikrije da navija za Ravense…
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Zlaja » 20 Jan 2024, 23:10

Mnogo grešaka pravi Hjuston u napadu.

Vidi se nervoza.
Zlaja

Postby Pit Bull » 20 Jan 2024, 23:11

Dobro zategnuta odbrana Baltimora.

OL Hjustona se bas muci da kupi bilo kakvo vrijeme Straudu.
Pit Bull

Postby Zlaja » 20 Jan 2024, 23:23

Baltimor ima prvi napad u drugom poluvremenu i vodi 7 razlike.

Hjuston je već sada pod pritiskom
Zlaja

Postby Nikola » 20 Jan 2024, 23:35

Kakvo vracanje panta... proseta se covek
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby Dr. Thomas » 20 Jan 2024, 23:47

Страуд и његови окрети кад иде у назад.
"Привилегија је бити у Партизану у овом тренутку, а ви знате због чега. Али то нам даје морал, нову енергију". - Жељко Обрадовић.
Dr. Thomas

Postby Zlaja » 20 Jan 2024, 23:50

Slovik će gotovo sigurno dobiti posao HC negde.

Straud je sjajan, ali je i šema vrhunska.
Zlaja

Postby Nikola » 21 Jan 2024, 00:01

Uspeva ovaj blitz Texansa zasad. Osim onog prvog puta kada im je Lamar pobegao 25 jardi, ovo sve posle je bilo odlicno
A Ravensi bez ijednog sacka

Nikola

Postby Dr. Thomas » 21 Jan 2024, 00:50

Ипак су Рејвенси квалитетнији.
Dr. Thomas

PreviousNext

Return to Američki fudbal