Board index Razni Sportovi Američki fudbal

Američki fudbal - NFL

Ko ce biti sampion?

Poll ended at 10 Feb 2025, 14:31

Cifsi
7
54%
Iglsi
6
46%

Total votes : 13

Re: Američki fudbal - NFL

Postby Baxter Stockman » 21 Dec 2023, 15:49

Ovo ako se ne pojavi u sk first down ništa neće :laugh:
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Felipao » 22 Dec 2023, 10:49

Ramsi - ogromna pobeda. Jos jednom rezultat, kao ni protiv Vasingtona, ne prikazuje pravo stanje stvari, a to je da je postojao samo jedan tim na terenu.
Jedini deo ekipe koji je stucao, je vec pomenuti specijalni tim. Opet promasen FG koji je rezultirao skracenim terenom i prvim primljenim TD, i samo 2 panta na utakmici od cega jedan za 30 i kusur jardi a drugi blokiran.

Napad - melje. Staford 300 i kusur jardi,2 TD 0 turnovera. Vilijams peta uzastopna utakmica sa 100+ jardi trcanjem.
Statisticki, ovo je najbolji RB u karijeri Staforda. Drugi RB sa 1000+ jardi u sezoni posle Redzi Busha. Prvi RB sa 2 ili vise uzastopnih utakmica sa 100+ jardi pretrcanih. 6 puta je Vilijams imao 100+ jardi ove sezone, a za celu karijeru je Staford imao tu vrstu pomoci na svega 13 utakmica. Trcanje Vilijamsa je rezultiralo otkljucavanjem plejeksna na max nivou.

Dobili smo i legitimno odlicnog WR3 u Demarkusu Robinsona, koji je dosao tiho kao free agent, i do povrede Atvela niko nije ni pomisljao o njemu. OD kad je postao starter pre 4 utakmice, ima 4 TD i 250 jardi. Skinuo je malo i pritisak sa Nacue, koji ima istorijsku sezonu, i ima sansu da napadne rekord za najvise uhvacenih lopti i najvise uhvacenih jardi u istoriji lige. Kap je malo usporio ove sezone, ali i dalje je ozbiljan faktor na tim 3rd i short/medium situacijama.
Mislim da niko ne prizeljkuje da stane preko puta ovog napada u plejofu, a bitan korak je nocas napravljen. Ipak jos rezultata treba da se poklopi, pod uslovom da racunam da cemo izgubiti to poslednje kolo od SF.
Felipao

Postby Pit Bull » 22 Dec 2023, 11:43

Djeluje da su Remsi na 9-8 zakucani za PO, mada moze to da se zakuva.

Tj. preduslov da se zakuva je da Sijetl zavrsi na 10-7. Ako Sijetl izgubi jednu od zadnje tri, nema nijedna opcija u kojoj vi mozete ostati sa 9-8 ispod crte.

Jug ste prekucali ovom pobjedom nocas.

Prijetnja su GB/Minesota ako bi neko od njih zavrsio na 9-8, jer bi Minesota imala bolji konferencijski skor u tom slucaju (8-4 naspram 7-5) ili Grin Bej koji bi imao bolji medjusobni.

Ako ne dobijete Najnerse zadnje kolo, morate gledati u pravcu Sijetla. :biggrin:
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Felipao » 22 Dec 2023, 12:27

Mi smo sigurni ako dobijemo obe. Ali sa realnijih 1-1, nas je sjebala pobeda Sijetla protiv File. Da oni nisu to dobili, mi smo protiv Dzajantsa mogli da zavrsimo posao. Ovako, Sijetl moze da izadje na 10 pobeda i da se mi koljemo sa Minesotom i Grin Bejom za tih 9.
U h2h smo losiji i od GB i od Minesote. Bolji smo od Sijetla, tako da nam odgovara da se okliznu jedan mec.
U krugu od vise ekipa konferencijski :
GB je na 4-5 i imaju jos 2 meca, Bears i Min
Minesota 5-3 i imaju jos 3 meca, dva puta Detroit i GB
Sijetl 5-5 i jos jedan mec Arizona -> 6-5.
Ramsi 5-4 i jos 2 meca, sa 1-1 bi bili - > 6-5.

Najbitniji mec u ovom raspletu ce biti medjusobni duel GB i Minesote. Ako se zadesi vise ekipa sa 9-8 i 6-5 u konferenciji (sto je moguce) ide se na strenght of victory tiebreaker.
Felipao

Postby Pit Bull » 22 Dec 2023, 12:32

Ako se desi da su Minesota, GB, Sijetl i Remsi svi na 9-8, ja mislim da prolaze Sijetl i ko bude bolji u h2h-u Minesota i GB.

Rangiranje u diviziji ubija neke stavke tiebreakera. Tj. ako nemaju svi H2H medjusobno u krugu (a nemaju), onda se prednost daje onome ko je u diviziji iznad.
Pit Bull

Postby John Schneider » 22 Dec 2023, 12:36

Ako smo svi na 9-8 mi ispadamo sigurno (ispadaju i Remsi)...

Nama odgovara da Remsi izadju na 10 pobeda jer bi nam onda i 9 bilo dovoljno ako GB bude na 9...Ako min bude na 9 onda nam ne bi bilo dovoljno......

Ako mi izadjemo na 10 Remsima 9 nece biti dovoljno ako bilo ko od Min i GB izadje na 9...

Mislim mi mozemo i sa 10 da ispadnemo ali stvarno mislim da su sanse MIN da dobije sve tri do kraja ravne sansama PFC da osvoji titulu...
John Schneider

Postby Pit Bull » 22 Dec 2023, 13:03

U pravu sam ja.

Ako u konferenciji 3+ timova imaju isti skor, prvo se rangira po diviziji ko je koji.
Three or More Clubs
(Note: If two clubs remain tied after one-or-more clubs are eliminated during any step, tiebreaker restarts at Step 1 of two-club format. If three clubs remain tied after a fourth club is eliminated during any step, tiebreaker restarts at Step 2 of three-club format.)

-Apply division tiebreaker to eliminate all but the highest ranked club in each division prior to proceeding to step 2. The original seeding within a division upon application of the division tiebreaker remains the same for all subsequent applications of the procedure that are necessary to identify the two Wild-Card participants.
-Head-to-head sweep. (Applicable only if one club has defeated each of the others or if one club has lost to each of the others.)
-Best won-lost-tied percentage in games played within the conference.
-Best won-lost-tied percentage in common games, minimum of four.
-Strength of victory in all games.
-Strength of schedule in all games.
-Best combined ranking among conference teams in points scored and points allowed in all games.
-Best combined ranking among all teams in points scored and points allowed in all games.
-Best net points in conference games.
-Best net points in all games.
-Best net touchdowns in all games.
-Coin toss

Ako zaokruze Sijetl, Remsi, Minesota i Grin Bej, prolaze dva koja su druga u svojim divizijama.
Pit Bull

Postby Felipao » 22 Dec 2023, 13:12

@Schneider samo je mala mogucnost da i Minesota i GB budu na 9:8. To prakticno znaci da GB dobije sve 3, a Min oba puta dobije Detroit. Nijedan drugi scenario ne daje te 2 ekipe na 9:8.
Felipao

Postby Felipao » 22 Dec 2023, 13:16

@Pit meni onaj espn plejof predictor, u slucaju da sve 4 ekipe ostvare 9-8, salje u po GB i Minesotu.
Felipao

Postby John Schneider » 22 Dec 2023, 13:31

Felipao wrote:@Pit meni onaj espn plejof predictor, u slucaju da sve 4 ekipe ostvare 9-8, salje u po GB i Minesotu.

Bas tako...playoffpredictor isto tako...

Sve ovo sto sam pisao je na osnovu PO predictora...
John Schneider

Postby Felipao » 22 Dec 2023, 15:51

Pa zato sto bi u slucaju da svi imaju 9-8, imali 6-5 konferenciju (pod uslovom da Sijetl ne izgubi od Arizone vec Tenesija ili Pitsburga) i onda se gleda strenght of victory.
SOV is determined by adding up the win-loss records of every team you've beaten

Mrzi me sad da sabiram sve, ali hipoteticki bi Minesota sa 2 pobede nad Detroitom imala 20+ kusur pobeda u strenghtu samo od dve utakmice,plus su dobili i Fortinajnerse. Pekersi isto imaju 2 pobede nad Lionsima plus Chiefse. Ramsi i Sijetl imaju samo pobede nad Klivilendom od ovih 10+ ekipa.
Felipao

Postby Zlaja » 22 Dec 2023, 17:28

Tri tima su startovala 4 QB ove sezone, plus još ko zna koliko 2 ili 3 QB.

Mislim da će se mnogi timovi već na proleće zapitati da li platiti 10 miliona za RB1 ili uložiti više u QB room.

Sve mi se čini da će morati da idu na varijantu da QB2 mora da ima iskustvo startera i da QB3 nije neki zalog za 2,3 godine.
Zlaja

Postby Pit Bull » 22 Dec 2023, 17:41

Dzaba sto ulazes kad ni svi timovi nemaju krstene startere, a kamoli backup kvoterbekove.

Da liga ima 40 iole pristojnih kvoterbekova, moglo bi da se misli.

Vjerovatno je jedini tim koji ima iole pristojnog backupa Nju Orleans (Vinston). A i on je bolje od bar 4-5 startera.

Ti sad imas 10 startera koji prije 5-10 godina ne bi prisli blizu da startuju u nekoj ekipi: Mek Dzons, Piket, obojica u Rejdersima, Heneki, Lav, Mejfild, Rider, pa i Daniel Dzons.

Sve krs nad krsevima. A ni Brajs Jang ne obecava bolji scenario.
Pit Bull

Postby Zlaja » 22 Dec 2023, 19:02

Nije sve do QB, ima nešto i do trenera, sistema, saigrača.

Evo npr Minšu je prethodne 3 sezone kao QB2 zaradio manje od 7 miliona.

Momak je dokazan da može da iskoči i odigra sasvim kvalitetno 3, 4 utakmice.

Njega će neko sigurno platiti koliko koliko top 5 RB.

A nije nemoguće da sledeće sezone samo CMC ima platu veću od 10 miliona od svih RB.
Zlaja

Postby Pit Bull » 22 Dec 2023, 19:06

Ali takvih imas pet u vrh glave.

Minsu, Vinston, i ko jos? :D

Brauning i Lok izgledaju solidno ovo sto su odigrali, ali ti nemas 5 rezervnih QB-ova koji valjaju.

Nemas 20 startera, a kamoli jos rezervisti.

To je sad da npr. Tenesi katuje Tanehila i da ga uzme neko kao QB 2 za solidnu opciju. Ali opet, i taj Tanehil je bolji QB od npr. Ridera.
Pit Bull

PreviousNext

Return to Američki fudbal