Bafalo mora da dobije sve do kraja tj. naredne dvije su sega i komika. Nadam se da ce Majami dobiti jednu od naredne dvije, jer ako Majami-Bafalo udju sa 10-6 u zadnje kolo, lako se moze desiti da i Majami ispusi sa porazom, a steta bi bila da jedna od te dvije ne igra PO.
Klivlend ima 10 u dzepu jer ce tuci Dzetse. A sumnjam bas da ce izgubiti i od Hjustona i od Sinsinatija. Uzece jednu bar i izaci na 11 za peto mjesto u konferenciji i vrv. mec sa Dzeksonvilom u PO.
Ovaj Indianapolis bas ne bi volio u PO, mada mi djeluje da ce to zadnje kolo Indianapolis-Hjuston tu dati drugi PO tim sa juga. Ne vjerujem da ce se ugurati oba iako im je raspored bas lagan.
Denver ce vjerovatno da dobije sve tri do kraja. Njima treba Bafalo na 10 ili Klivlend na 10 da zatvore neke taj-brejkove jer su od Hjustona losiji.
Uglavnom, bice drama u AFC-u do kraja. Pogotovo sto i Sinsinati ima solidnu sansu da izadje na 10.
U NFC-u Remsi-Nju Orleans direktna borba za plej-of mjesto u TNF sad.

S tim da Saintsi u slucjau poraza imaju popravni protiv Tampe ako Tampa izgubi od Jagsa sto mislim da ce se desiti.
Sijetl igra veceras za to sedmo mjesto i PO. Ako izgube od Filadelfije, ne bi se ja kladio da ce oni dobiti sve tri do kraja. Protiv Tenesije, Pitsburg i Arizone, oni su tu negdje svuda 60/40, 70/30 favorit. Mnogo je realnije da se na jednoj okliznu i zavrse na 8-9.
Minesoti je isto naredno kolo odlucujuce, mada je njima olaksavajuca okolnost sto ako i udju sa 8-8 u zadnje kolo, gotovo sigurno da ce Detroit u tom trenutku biti zakucan na trecem mjestu konferencije i lako se moze desiti da odmara startere.
Isto kao sto bi Remsi tu mogli profitirati ako SF osigura #1 prije zadnjeg kola, mada opet u tom slucaju nisam bas ni siguran da bi SF odmarao jer je #1 bye u WC rundi, pa nzm. koliko je pametno praviti pauzu 3 sedmice izmedju dva meca.