by mmarko28 » 06 Nov 2023, 10:25
Panthersi će godinama kukati što su slušali glupog vlasnika umesto trenera i skauta. Svi treneri su bili za to da draftuju Strouda, ali vlasnik je očigledno stručnjak opšte prakse, pa se razume i u skauting QB. Mislim da je Stroud u ovih pola sezone bacio u kantu onaj S2 test o kome se toliko pričalo pred draft. Neki tim se toliko potrudio da provuče klinca kroz blato i predstavi ga kao glupog, da je to neverovatno. Zbog toga mi je mnogo drago što dečko igra ovako. Nisam siguran da je ijedan jedini rookie QB odigrao 8 mečeva na ovom nivou. Baca 260 jardi po meču i ima samo 1 INT iza OL koja se raspada, skoro svaki igrač OL je bio povredjen ove godine i propustio nekoliko mečeva. A nije sjajna OL čak ni kad su svi zdravi. Plus, igra trčanjem ne funkcioniše na nivou na kojem bi trebalo, a mali i dalje igra odlično.
Po pravilu, što se vlasnici i njihova familija više mešaju u rad trenera i skauta, to je ekipa gora. Panthersi su dobar primer u poslednje vreme, ali ima još timova. Brownsi su godinama bili u toj situaciji. Slična je priča sa Cowboysima. Od 1995 kad je Jones oterao trenera koji mu je osvojio 2 SB, tim nikako da napravi ono što se od njih očekuje. Jaguarsi su godinama bili takav tim, ne znam da li se sad vlasnik malo smirio. I Giantsi su takva priča, pola porodice je zaposleno u skauting službi i drugim delovima tima. Plus, vlasnik je taj koji je draftovao QB Jonesa i insistira da on ostane u timu. Čak mu je i novi ugovor od preko 40 miliona godišnje dao.
Moram i da prokomentarišem ovo što su Cardinalsi uradili juče. Pustiti klinca koji je draftovan u 5.rundi, bez ijednog minuta NFL iskustva, da ima prvi meč protiv ove odbrane Brownsa nije normalno i korektno prema njemu. Bukvalno su ga bacili lavovima. Nemaju OL koja može da blokira bilo koga, nemaju igru trčanjem, ali mali ajde izadji ti tamo i primi batine jer smo mi nekompetentni i boli nas ona stvar za to da li će te neko polomiti pošto si kao pik 5.runde potrošna roba.