Board index Razni Sportovi Američki fudbal

Američki fudbal - NFL

Ko ce biti sampion?

Poll ended at 10 Feb 2025, 14:31

Cifsi
7
54%
Iglsi
6
46%

Total votes : 13

Re: Američki fudbal - NFL

Postby mmarko28 » 25 Sep 2023, 10:46

Kao mazohista koji prati Brownse moramo ovo da kažem: "My Schwartz is bigger then yours."
Ja sam očekivao da će Jim Schwartz da dovede odbranu Brownsa u red, mislio sam da će biti top 10-15 odbrana. Ovo nisam mogao ni da sanjam. Odbrana je za tri meča dozvolila 18 poena, od toga barem 6 na short field posle grešaka napada. Juče su dozvolili 94 jarda napadu Titansa. Nisu igrali protiv elitnog napada u ova tri meča, ali nije jednostavno nikoga u NFL spustiti na tako mali broj jardi i poena. Ako Watson bude igrao ostatak sezone kao protiv Titansa, Brownsi mogu do plejofa lagano. Na žalost, to je veliko ako. I dalje ima 2-3 brain fart akcije po meču koje mogu mnogo da koštaju protiv ozbiljnijih timova. Ipak, odigrao je ubedljivo najbolji meč od dolaska u Brownse. Na momente je ličio na starog Watsona.

Ovo što je Mike McDaniel uradio Paytonu stvarno nije lepo. Možda i najveće poniženje od kad ja pratim NFL, a to je preko 20 godina. Da situacija bude gora, na kraju se smilovao da ne šutne FG kojim bi oborio rekord u broju postignutih poena.

Svake nedelje hvatam sebe kako navijam protiv Chargersa samo da se ona budala skloni sa mesta trenera. Što reče Majk Lombardi juče "There is stupid, then there is Charger stupid". Čovek preskoči FG jer mu analitika kaže da bi to trebalo da uradi. Onda, iako ceo dan nije uspeo da trči uopšte (RB trčali 13 trčanja za 19 jardi), igra akciju za trčanje na 4 downu. I, gle čuda, odbrana ga zaustavi. Jbt, imaš QB od 2 metra, ako već hoćeš da ideš na 4th down, idi na QB sneak ili na onu ragbi akciju što igraju Eaglesi i Billsi.

Vikinzima se vraća za prošlu godinu. Prošle sezone im je svaka 50-50 lopta išla u korist, sad svaka ide protiv njih. Plus, veoma glup playcalling na kraju.

Vidim da se Cardinalsi ozbiljno trude da upropaste sebi poteru za top QB sledeće godine. Još jedan dokaz da, čak i kad front office želi da tankuje, igrače i trenere nije lako ubediti u to. Njima loši rezultati ostaju u CV-ju za ceo život.

Jetsi mi nikako nisu jasni kao tim. Potrošili su silne pare da dovedu Rodgersove ortake, a OL i dalje je loša. Svaki snep je igrač OL u krilu QB. Wilson je loš QB ali ni Rodgers se ne bi naigrao kad mu OL izgleda ovako.

Videli smo i jedno čudo juče. Justin Tucker je ipak čovek, promašio je FG sa 61 jard. Minshew je izveo "Orlovsky" u svojoj end zoni, a Coltsi su ipak pobedili.

Posle ova tri meča, bilo kome ko napiše da je Justin Fields QB treba doživotno zabraniti da gleda i komentariše NFL. Bearsi su trejdovali 1.pika na draftu jer su mislili da imaju QB, iako je svakome ko je pogledao dva meča iz prošle sezone bilo jasno da od te priče nema ništa. Fields je neverovatan atleta, ali nije QB. Kako sad stoje stvari, imaće Bearsi priliku da isprave grešku sledeće godine.
mmarko28

Postby Pit Bull » 25 Sep 2023, 13:46

Meni je fascinantno samo koliko NFL analiticari veze s vezom nemaju. Nije ni cudo sto im do pozicije head coacha onda dodju likovi kao stu Stejli, Eberflus i slicno. Pola nacije IQ u minusu.

-Recimo, taj Klivlend niko ozbiljno prije sezone nije dozivljavao. Ja sam ih stavio na vrh divizije jer su napravili jedinu promjenu koja je bila neophodna - uzeli su defanzivnog koordinatora. Dzim Svarc potvrdio jos jednom moje stavove da je top 3, ako i ne najbolji defanzivni um u NFL-u. Pa Filadelfijina odbrana je jedan od temelja osvojenog Super Bowla iako se sav kredit daje napadackim trenerima koji su bili tu.

Konacno je otkljucao sav Geretov potencijal i kvalitet i to bas monstruozno izgleda. Ekipe koje su heavy run poput Tenesija nece imati sta da traze u mecevima protiv njih. Kad imas dobar OL/DL, onda je neophodno jos samo da je QB pristojan i da imas dobar coaching. Ako je tako, onda si Super Bowl contender.

Klivlendova odbrana igra kao najbolja u ligi do sada, OL je definitivno top5, top defanzivni koordinator + Votson se probudio konacno. Ako ih bas povrede ne uniste, mogu jako daleko.

-Slicna prica sa Majamijem. Kao da su svi zaboravili da su bili na 8-3 prosle godine u jednom trenutku i da ih je na kraju sjebalo sve ono sa Tuom sto se desavalo. Toj ekipi je nedostajalo samo da malo utegne odbranu i uzeli su i oni top 3 defanzivnog koordinatora lige (Vik Fandjio). Jos kad se Dzejlen Remzi vrati... Nije to elitna odbrana, ali na ovakav napad je dovoljno da budu top 10 odbrana i contender su.

Majk Mekdenijel je vjerovatno najbolji ofanzivni um u ligi uz Senehena i Mekveja. Mada "odrasli" su zajedno, tako da ne cudi da znaju dizajnirati napade izvanredno. Leflor mi je najslabiji od te "Vasington cetvorke". Imas osjecaj da napad Dolfinsa u svakom posjedu moze do touchdowna. Pa i bukvalno ako se pitaju Bronkosi. :biggrin:

-Apropo Kejleba Vilijamsa i tanka... Mislim da je svako lud ko ga ne juri. Ja bi na mjestu Arizone trejdovao Konera i Holivuda Brauna... Sve sto ugrozava #1 bi islo na trejd. Oslabio je tim da ne moze vise, ali oni se ne predaju opet.

-Crtaju se u obe konferencije vec konture contendera, plej-of timova i kandidata za PO.

-U AFC su definitivno contenderi Kanzas, Majami i Bafalo. Mada ja nemam povjerenje u Bilse ove sezone uopste. Sinsinati bi isto trebalo da bude contender, ali njima je raspored paklen + ovo sa Barouom... Ako izgube od Ramsa, mislim da nema povratka ove godine.

Klivlend, Pitsburg, Baltimore, Cardzersi i Nju Inglend su PO contenderi. Uz Sinsinati jasno. Tu ce se traziti dva WC tima ne racunajuci onog ko uzme sjever.

Meni djeluje da ce Majami, Klivlend, ??? (bilo ko sa juga) i Kanzas na kraju da uzmu diviziju i da Sinsinati nije raspad na startu (+Barou povreda), i dalje bi bio pri stavu da sve cetiri ekipe sa sjevera mogu u PO. Ovako najizvjesnije da Bafalo/Majami udju sa istoka i tri ekipe sa sjevera. Cardzersima nista ne vjerujem dok je Stejli tu. I njima je raspored dovoljno zajeban da ne dodju do 10-7. :biggrin:

-U NFC-u je od starta jasno da su Filadelfija/Dalas i San Francisko ispred, pitanje je samo kako ce se ostalo sve sloziti. Na jugu ce biti otvorena trka. Bas su nijanse izmedju Atlante, Nju Orleansa i Tampe. Na sjeveru su Detroit i Grin Bej ispred, mada tek je krenulo, stigne i Minesota da se ukljuci.

Ako Remsi budu legit, uopste me ne bi iznenadilo da Dalas, Sijetl i Remsi budu WC timovi, a da sjever i jug daju samo prvaka u plej-of.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Felipao » 26 Sep 2023, 01:53

Mekvej stvarno nekad zna da pretera sa pasom u plejkolingu, ovo je moglo da se ode na 2 poseda u prvoj cetvrtini umesto 3:0. Sa 3 jarda ne trcis za td vec imas plejeksn sa 2 coveka u ruti, pokrivena, primis sek, uzmes samo 3 poena. Uzimas loptu odmah sledeci drajv posle panta i na pola terena na 3 za 1 ides na pas i naravno ne konvertujes. Pa trci covece.
Barou ima najbolju OL u karijeri ali deluje bas lose za njegove standarde. Muci ga noga definitivno, baca samo kratke pasove
Felipao

Postby Felipao » 26 Sep 2023, 02:59

Nude nam se Bengalsi, al ne koristimo. Mislim da dosta lose vodi utakmicu Mekvej vcrs u napadu, i mora to bolje u drugom poluvremenu. Sve vreme smo bili u vodjstvu, kakvom takvom, a Vilijams trcao samo 6 puta sa zdravih 4.3 po trcanju. Bacamo pasove, Staford je sve vise pod pritiskom kako tekma promice, jer su nas izvalili i salju kornere i sejftije u blic i tu su nas sahranili sa 2 seka i intom na tim pritiscima. I kod tog inta stara boljka Dzefersona, nikad nece nauciti osnovno, kao WR moras da napadnes loptu a ne da se krijes iza nje ... Levi tekl se naravno povredio. Morali smo da imamo aktivniji rezultat posle svega vidjenog.
Felipao

Postby Felipao » 26 Sep 2023, 03:10

Ovaj LT rezervni (tj treci) je kao da su mene ubacili. Svaki, bukvalno svaki plej, rusher prolazi pored njega kao da ne postoji.
Felipao

Postby Felipao » 26 Sep 2023, 03:31

Prvo kolo 27 trcanja (ne racunam QB scramble). Drugo kolo 18. Trece kolo 9 za 3 cetvrtine. Proseravanje od plejkolinga, vodis i igras egal, ostanes bez LT, QB pod pritiskom i ti zoves pasove kao da gubis 20 razlike. Mekvej je vrhunski trener al zna da se pogubi sa ovim silovanjem pasa, jebo ga pas.
Felipao

Postby mmarko28 » 26 Sep 2023, 13:39

Mislim da nikad nisam video rookie DT koji igra kao Jalen Carter. On već nakon 3 meča izgleda kako top 5-10 DT u ligi. Igračima na toj poziciji obično treba barem godinu dana privikavanja, nekad i dve godine. Čak ni Aaron Donald nije prve godine izgledao dominantno. Možda je samo Ndamukong Suh u Lionsima izgledao ovako dobro od starta.
mmarko28

Postby Zlaja » 26 Sep 2023, 14:55

Posle 3 kola vec se moze napraviti odgovarajuci power ranking.

U AFC prvi sesir su Dolfinsi i Cifsi, drugi Bilsi i treci Rejvensi, Braunsi, Bengalsi, Cardzersi i Jaguarsi.

Naravno, treci sesir je pun ekipa sa ozbiljnim manama, ali postoji realan scenario da se podignu u toku sezone. Za ostale ne vidim da mogu do pobede u plejofu.

U NFC prvi sesir su 49ersi, drugi Iglsi i Kaubojsi i treci Lajonsi, Sihouksi, Pekersi, Seintsi i Falkonsi.

Ovde ce biti pravo cudo ako ekipe iz prva dva sesira ne budu u polufinalu konferencija i svakako kljucan faktor je izbeci ove protivnike do finala i prednost domaceg terena.

Naravno, bice povreda i trejdova, ali ne vidim puno ekipa u borbi za finaliste konferencija.

Prvi sid ce biti izuzetno vazan, jer nije isto igrati u januaru u Majamiju i San Franu, ili u KS i Fili, ili na vestaku u zatvorenom u Dalasu.
Zlaja

Postby Felipao » 27 Sep 2023, 09:18

Ljudi, Dalas je izgubio od Arizone a dobili Jetse i Dzajantse. Igrali su sa 3 top10 najlosije ekipe. Sijetl je dobio Karolinu top3 najgoru ekipu u jednoj neubedljivoj utakmici, izgubio glat od Ramsa i imao je dobru partiju protiv Detroita. Pekersi su dobili najgoru ekipu lige Cikago, i okrenuli NO tek nakon povrede Kara (pre toga su urnisani) i izgubili od Atlante.
Ja iskreno u ove 3 ekipe bas i ne verujem iz NFC.
U AFC Cargersi samo samoubistvom MInesote imaju jednu pobedu, isto vazi za Bengalse koji ce se verovatno podici ali Cargersi mislim da nece. Jaguari isto razocarenje.
Mislim da mora da prodje jos 2 kola da bi se neke stvari iskristalisale.
Felipao

Postby Dr Arslanagic » 28 Sep 2023, 16:12

mmarko28 wrote:Mislim da nikad nisam video rookie DT koji igra kao Jalen Carter. On već nakon 3 meča izgleda kako top 5-10 DT u ligi. Igračima na toj poziciji obično treba barem godinu dana privikavanja, nekad i dve godine. Čak ni Aaron Donald nije prve godine izgledao dominantno. Možda je samo Ndamukong Suh u Lionsima izgledao ovako dobro od starta.

On i Kvinen Vilijams.
Ne zna se ko je veci ubica.

Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby Zlaja » 28 Sep 2023, 16:25

Ovo sto se vec nedeljama desava sa Cendler Dzounsom ne izgleda prijatno.

Klub pokusava da ga hospitalizuje, dok on upire prste u sve od predsednika, trenera, asocijacije igraca...

Ne deluje ni malo mentalno stabilno u najmanju ruku.
Zlaja

Postby Pit Bull » 28 Sep 2023, 23:07

Bice dobar mec veceras.

Mislim da ce GB uzeti. Votson i Dzons se vracaju, odbrana je legit, Gof na otvorenom...
Pit Bull

Postby Zlaja » 29 Sep 2023, 11:06

OC Lajonsa ce sledece godine negde biti HC gotovo garantovano.
Zlaja

Postby Felipao » 29 Sep 2023, 20:18

Ramsi su produzili ugovor Higbiju i oslobodili 4m, ukupno sad imaju 7m slobodno. Ne znam zasto bi to radili i gurnuli novac u preostale godine ugovora ukoliko ne planiraju trejd. Jonathan Taylor i edge su jedine 2 opcije koje mi deluju realno u ovom trenutku, da bismo ih pojurili, mada licno ne bih bio zadovoljan dolaskom Tejlora.
Felipao

Postby Pit Bull » 01 Oct 2023, 18:11

99 jardi pick 6 Kazinsa. :blue: :blue: :blue:

Koliko mocno. :blue:
Pit Bull

PreviousNext

Return to Američki fudbal