Meni je fascinantno samo koliko NFL analiticari veze s vezom nemaju. Nije ni cudo sto im do pozicije head coacha onda dodju likovi kao stu Stejli, Eberflus i slicno. Pola nacije IQ u minusu.
-Recimo, taj Klivlend niko ozbiljno prije sezone nije dozivljavao. Ja sam ih stavio na vrh divizije jer su napravili jedinu promjenu koja je bila neophodna - uzeli su defanzivnog koordinatora. Dzim Svarc potvrdio jos jednom moje stavove da je top 3, ako i ne najbolji defanzivni um u NFL-u. Pa Filadelfijina odbrana je jedan od temelja osvojenog Super Bowla iako se sav kredit daje napadackim trenerima koji su bili tu.
Konacno je otkljucao sav Geretov potencijal i kvalitet i to bas monstruozno izgleda. Ekipe koje su heavy run poput Tenesija nece imati sta da traze u mecevima protiv njih. Kad imas dobar OL/DL, onda je neophodno jos samo da je QB pristojan i da imas dobar coaching. Ako je tako, onda si Super Bowl contender.
Klivlendova odbrana igra kao najbolja u ligi do sada, OL je definitivno top5, top defanzivni koordinator + Votson se probudio konacno. Ako ih bas povrede ne uniste, mogu jako daleko.
-Slicna prica sa Majamijem. Kao da su svi zaboravili da su bili na 8-3 prosle godine u jednom trenutku i da ih je na kraju sjebalo sve ono sa Tuom sto se desavalo. Toj ekipi je nedostajalo samo da malo utegne odbranu i uzeli su i oni top 3 defanzivnog koordinatora lige (Vik Fandjio). Jos kad se Dzejlen Remzi vrati... Nije to elitna odbrana, ali na ovakav napad je dovoljno da budu top 10 odbrana i contender su.
Majk Mekdenijel je vjerovatno najbolji ofanzivni um u ligi uz Senehena i Mekveja. Mada "odrasli" su zajedno, tako da ne cudi da znaju dizajnirati napade izvanredno. Leflor mi je najslabiji od te "Vasington cetvorke". Imas osjecaj da napad Dolfinsa u svakom posjedu moze do touchdowna. Pa i bukvalno ako se pitaju Bronkosi.
-Apropo Kejleba Vilijamsa i tanka... Mislim da je svako lud ko ga ne juri. Ja bi na mjestu Arizone trejdovao Konera i Holivuda Brauna... Sve sto ugrozava #1 bi islo na trejd. Oslabio je tim da ne moze vise, ali oni se ne predaju opet.
-Crtaju se u obe konferencije vec konture contendera, plej-of timova i kandidata za PO.
-U AFC su definitivno contenderi Kanzas, Majami i Bafalo. Mada ja nemam povjerenje u Bilse ove sezone uopste. Sinsinati bi isto trebalo da bude contender, ali njima je raspored paklen + ovo sa Barouom... Ako izgube od Ramsa, mislim da nema povratka ove godine.
Klivlend, Pitsburg, Baltimore, Cardzersi i Nju Inglend su PO contenderi. Uz Sinsinati jasno. Tu ce se traziti dva WC tima ne racunajuci onog ko uzme sjever.
Meni djeluje da ce Majami, Klivlend, ??? (bilo ko sa juga) i Kanzas na kraju da uzmu diviziju i da Sinsinati nije raspad na startu (+Barou povreda), i dalje bi bio pri stavu da sve cetiri ekipe sa sjevera mogu u PO. Ovako najizvjesnije da Bafalo/Majami udju sa istoka i tri ekipe sa sjevera. Cardzersima nista ne vjerujem dok je Stejli tu. I njima je raspored dovoljno zajeban da ne dodju do 10-7.
-U NFC-u je od starta jasno da su Filadelfija/Dalas i San Francisko ispred, pitanje je samo kako ce se ostalo sve sloziti. Na jugu ce biti otvorena trka. Bas su nijanse izmedju Atlante, Nju Orleansa i Tampe. Na sjeveru su Detroit i Grin Bej ispred, mada tek je krenulo, stigne i Minesota da se ukljuci.
Ako Remsi budu legit, uopste me ne bi iznenadilo da Dalas, Sijetl i Remsi budu WC timovi, a da sjever i jug daju samo prvaka u plej-of.