Moj dark horse (Klivlend) pokidao juce.
Moze da prica ko sta hoce, ali coaching pravi razliku u svemu, pa i u NFL-u. Ljudi su natrpani talentom u svim dijelovima tima. Top3 OL u ligi, uz jednog od najboljih RB-ova (Cab). Votson koji je jedan od 10 najboljih QB-ova i odlican Kuper na WR. Znaci ne postoji promil sanse da taj napad ne funkcionise bez problema.
U odbrani imas Gereta i generalno okej DL sa ovim dodacima iz Minesote. Ali je disciplina bila komicna... Lose vodjen tim na toj strani terena. I sad si uzeo Dzima Svorca koji je jedan od najboljih (ako ne i najbolji) defanzivnih koordinatora u ligi. Gdje god vodio odbranu, njegova odbrana je pravila razliku u korist te ekipe.
Msm. sama cinjenica da je skoro 15 godina DC u NFL-u i da nikad nije otpusten govori puno toga. Ocekujem da dobije i jos jedan HC shot iako su ofanzivni treneri na cijeni. Klivlend ima Super Bowl potencijal, to sam pisao prije pocetka sezone, juce sam samo dobio potvrdu.

-San Francisko je bas mocan. Bice jako vazno u toj borbi sa Filadelfijom ko ce zakacti home court advantage za finale konferencije. Od Dalasa jasno nemam ocekivanja kad dodju te bitne utakmice u plej-ofu, tako da ce knjiga u NFC-u pasti na dva slova. Svi ostali nisu ni blizu... Bice jasno zanimljivo pratiti napredak nekih timova, borbu za PO... Ali dva tima bas odskacu kvalitetom.
-Majami je uradio identican potez kao i Klivlend. Napad koji je uzivanje gledati, ali je odbrana skripala. Uzeli su Fandja koji se u Americi vodi kao mozda i najbolji DC... Meni je Svarc licno bolji, ali to je to, crem de la crem tog posla. I juce je ta odbrana donijela pobjedu u zadnjem driveu. I oni imaju SB pedigre ako ostanu zdravi. Napad je sposoban svakome da ubaci 30+.
-Sto se Cardzersa tice, oni u teoriji imaju mozda i najbolij napad lige. Herbert, Ekeler, Vilijams, Alen... Jos sad Kelen Mur koji ce to da izdigne sto vidjeli juce. Isto kao i Majami, uz Sinsinati tri najpotentija napada + Cifsi. Problem Cardzersa ce biti odbrana i Stejli koji je los trener. I to ce vjerovatno napraviti razliku da ne budu plej-of tim ove godine. Njima bi najpametnije na zimu bilo da promovisu Mura u HC, a da uzmu nekog top DC-a kao Klivlend i Majami.
-Son Pejton nece popraviti Denver ove sezone... Ovo ce posluziti po meni vise da se vidi ko leti u narednom FA, a ko ostaje... Mnogo ce morati da rade da dodju na pristojan nivo. Las Vegas ima plejmejkere... Adams, Dzejkobs, Krosbi, Dzons... Ali na ovaj raspored do plej-ofa ne mogu. I sa ovakvim linijama i odbranom. Mekdenijelsu treba neka 9-8 sezona da pokaze progres i da dobije trecu godinu.