Board index Razni Sportovi Američki fudbal

Američki fudbal - NFL

Ko ce biti sampion?

Poll ended at 10 Feb 2025, 14:31

Cifsi
7
54%
Iglsi
6
46%

Total votes : 13

Re: Američki fudbal - NFL

Postby Dr. Thomas » 31 Jan 2022, 10:11

Burou pre utakmice...
Spoiler: pokaži
Image

Burou posle utakmice kad je pobegao sa Auroheda. :biggrin:
Spoiler: pokaži
Image
"Привилегија је бити у Партизану у овом тренутку, а ви знате због чега. Али то нам даје морал, нову енергију". - Жељко Обрадовић.
Dr. Thomas

Postby John Doe » 31 Jan 2022, 10:27

Toliko. I treba na kolica dodati i Kajla koji se gubi u svakoj bitnoj utakmici.

I da ne zaboravim Dibo MVP.
Dr. Thomas wrote:Кад се нема одговор одмах иде вицкасти коментар.
John Doe

Postby licimur » 31 Jan 2022, 11:22

Ova post sezona je samo pokazala ono sto sam mislio i tokom cele sezone...Ove godine u ligi nije bilo dominantne ekipe...Svako je mogao svakog da tuce u PO i prvi put u istoriji da u SB ne igra ni jedan ni 1 ni 2 nosilac...

Bengalsi su napravili pravo cudo, pogotovo posle onakvog starta meca i ogroman naklon za ono sto su uradili...Mahomes i Rid su se raspali od onog poslednjeg pleja u prvom pol pa sve do kraja...

Remsi mozda juce nisu zasluzili da dobiju jer je SF brza i fizicki jaca ekipa koja ih je opet ubila brzinom, agresivnoscu, YAC, i bili su na jedan ispusten cist int od pobede, ali su Remsi neuporedivo vise zasluzili ovo finale od SF kada se pogleda i ova sezona i sve ono sto oni rade prethodnih 4,5 godina...Ljudi rizikuju do maksimuma, trejduju pikove prve runde za Remzija i Staforda, trejduju pikove druge runde za pola godine Milera, konstantno su u vrhu i vise nego zasluzeno su u SB...SF realno od 5 sezona Sanahana ima ukupno negativan skor u regularnom delu, 3 puta nisu ni dosli do PO, ove godine su bukvalno na jedvite jade uhvatili taj PO i bilo bi mnogo da su otisli do samog kraja...

Ne znam sta da mislim za finale...Realno su remsi dosta kvalitetnija ekipa, tj mnogo je velika razlika u OL CIN vs DL LAR, ali iskreno nikad se ne zna...McVej je i juce par puta zabagovao, u proslom SB je jedva 3 poena postigao, Staford je macka od QB ali covek ima 2:1 odnos TD i INT i slicno je i ove sezone (i juce je realno bacio 2 od kojih su igraci SF uhvatili samo jedan) tako da...

Ukoliko 90% malih stvari i da kazemo nicijih lopti ode na stranu Bengalsa mozda i imaju sanse...Ako uspeju da preseku 2,3 rizicne lopte koje STaford uvek baca, ako Burov uspe da se izmigolji par puta iz cistih sekova kao sinoc, ako Cejs uspe jednom ili dva puta da pobegne na big plej mozda i bude zanimljivo finale...Ukoliko se ove stvari ne dese ocekujem bar 10+ pobedu Remsa...
ko vas jebo godinama ...
licimur

Postby John Doe » 31 Jan 2022, 13:36

I nesto mi se sve cini da ce ostati i sledece godine.
John Doe

Postby mmarko28 » 31 Jan 2022, 14:22

John Doe wrote:

I nesto mi se sve cini da ce ostati i sledece godine.

Jedva čekam da vidim kako će da imaju 5-6 pobeda sa Lance-om u 2022. Glavni hobi svih medija koji prate 49ers je da pljuju Garoppola, a čovek igra sa pokidanim ligamentom u ruci. Ne može loptu da drži kako treba i i dalje igra. Imam utisak da je sve ovo samo medijska priprema za to da Lance mora da igra sledeće godine. Moraju nekako da opravdaju to što su loše procenili i dali sve one pikove za QB koji ne može ni Garoppola da izgura iz tima.

Ali, Lance je idealan QB za 49ers. Visok, krupan, jaka ruka, ima sve. Ako popravi jedan mali, nebitni detalj u igri, biće odličan. NE ZNA DA BACA LOPTU!!!

Shanahan je briljantan playcaller i playdesigner. Cela liga krade od njega akcije. Ali, to kako je on upravljao celom pričom sa QB 49ers-a od 2017 do danas je fijasko koji će ga za 1-2 godine koštati posla. Biće žrtva sopstvene arogancije jer misli da on može od prosečnog i ispodprosečnog QB da napravi igrača jer jer pametniji od svih.
mmarko28

Postby Golden Warrior » 31 Jan 2022, 14:25

Jako los Garopolo u 4/4 sto ne menja cinjenicu da je 3/4 odigradjivao svoj deo posla vrhunski.

Naravno ako ocekujes da posle svega da jos i zatvori utakmicu, nije taj kalibar. Jedino ako mogu Rodgersa da dovedu, ostali koji su bolji od njega nisu ni blizu slobode...

Golden Warrior

Postby Zlaja » 31 Jan 2022, 14:38

Ne znam da li ima veze blokada koju dobija za taj palac.

Pretpostavljam da ne mogu da mu daju pred utakmicu i pred drugo poluvreme, pa bolje igra na početku utakmice kad nema bolove.

U svakom slučaju sve oko Garopola počinje u završava se sa zamenom od 3 pika prve runde. Tu je sve objašnjeno koliko mu veruju najbliži. Da li je u pitanju njegova sklonost povredama ili čist kvalitet, ali ekipa koja ima tim za finale konferencije ne odriče se tek tako 12. pika 1. runde plus buduća 2 pika 1. runde.

Da su u SF mislili da su za jednog top linijaša ili CB ili WR daleko, ne bi bacili taj pik i budućnost na ruki QB.

Šenahan i Linc imaju ugovor do 2026 i mislim da će dobiti 2 godine da razviju Lensa.
Zlaja

Postby mmarko28 » 31 Jan 2022, 15:13

Zlaja wrote:Ne znam da li ima veze blokada koju dobija za taj palac.

Pretpostavljam da ne mogu da mu daju pred utakmicu i pred drugo poluvreme, pa bolje igra na početku utakmice kad nema bolove.

U svakom slučaju sve oko Garopola počinje u završava se sa zamenom od 3 pika prve runde. Tu je sve objašnjeno koliko mu veruju najbliži. Da li je u pitanju njegova sklonost povredama ili čist kvalitet, ali ekipa koja ima tim za finale konferencije ne odriče se tek tako 12. pika 1. runde plus buduća 2 pika 1. runde.

Da su u SF mislili da su za jednog top linijaša ili CB ili WR daleko, ne bi bacili taj pik i budućnost na ruki QB.

Šenahan i Linc imaju ugovor do 2026 i mislim da će dobiti 2 godine da razviju Lensa.

Imam utisak da će ova sezona napraviti razdor izmedju Shanahana i Lincha. Linch je taj koji je forsirao draftovanje Lensa od starta, Shanahan je hteo Jonesa. Na kraju su ga front office i Linch ubedili da uzme Lensa. Meni Lens deluje strašno zelen i nespreman. Uopšte ne ume da baca loptu kako treba. Nema osećaj da neke lopte baca sporije, neke brže. Svaki pas mu je maksimalnom snagom. Zato WR ispuštaju toliko njegovih pasova. Da citiram Fran Fraschillu - "He is two years away, from being two years away".

Shanahan je bio svestan da Jimmy nije rešenje, ali je takodje svestan da mu je on daleko bolje rešenje od Lensa trenutno. Oni su dali 3 pika za Lensa, ako se ispostavi kao promašaj, gazda će ih baciti u okean.
mmarko28

Postby John Doe » 31 Jan 2022, 16:15

Potpuno se slazem da je Garopolo bolji qb od Treja Lensa. Ono sto ja vidim je da Garopolo isto igra sa pokidanim ligamentom i totalno zdrav. Jedino sto jedno igra u sezoni, drugo u PO. Apropo price da je Garopolo dobar qb, to cemo da vidimo sledece godine. Tj videcemo u off season - u ko ce ga uzeti i da li ce SF za njega dobiti vise od nekog pika 5. runde ako ga uopste trejduju ili katuju. Bukvalno zamisljam trejd Staford za Garopola. Ono sto je on pokazao u ovom plej ofu ne da nije vrhunski nego je ispod proseka. Sa ovom ekipom bi prosecan qb uzeo SB. Da su nocas bili zamenjeni qbovi bilo bi jedno 40-7 za SF. A mozda i vise. On ni jednu utakmicu u PO nije odigrao kako treba. Malo je falilo da usere i protiv Dalasa sa onim qb sneak-om kada je napravio false start. Da nije Dibo istrcao onih 9 jardi ne bi ni bili ovde. Tj da nije bilo Diba zavrsili bi na tih 5-6 pobeda. Covek koji je u SB u 4/4 imao qb rejting 2.8. I nije greska 2.8 qb rejting. U ovoj utakmici usao je u zadnju cetvrtinu sa fenomenalnim qbr 124 i opet 4/4 izominirao sa 4.8. Znaci nije do blokade.
Za Lensa slazem se da ne zna da baca loptu ali kao sto si rekao moze da napreduje za razliku od Garopola koji nije popravio ni jedan segment u igri od kad je dosao. Znam da nije mlad da moze da napreduje ali mu igranje nije napredovalo ni pedalj od kad je poceo da igra.
Sanahan covek koji je u tri zadnja plej ofa uspeo da izgubi 28-3, 20-10 i 17-7. On se gubi u velikim utakmicama. Dibo Samjuel, covek koji mu cele sezone vuce ekipu, je nocas u 4/4 imao jednu loptu. JEDNU. Na 6:49 do kraja utakmice i dok vodi ima 3 nekompletna pasa i potrosene 23 sekunde. Nisam siguran, ali mislim da je i tada pokusao po drugi put da ubije Diba. Odlican qb ima delay of game i Sanahan ne trazi TO a ima ih 3. Na 2. za 1 i posle na 3. za 2 umesto da trci Dibo on se igra. Baca se lopta na jebenog Bendzamina. Ono zbog cega je SF izgubio sinoc utakmicu je zato sto ni Sanahan ni Garopolo nisu clutch nego choke. Obojica. S tim sto je Sanahan odlican trener.
Kako ce SF izgledati sledece godine, videcemo. Ne nadam se da cemo uci u PO, ali se nadam da cemo dobiti qb za naredne godine. Problem je sto je ovaj tim izgubio godinu dana. Prihvatljivije bi bilo da ovaj tim nije usao u PO sa TL nego sto su ispali zbog Garopola, bar za mene. I to danas gledamo na primeru Buroa, coveka ciji je tim bio kanta prve sezone koji je u svojoj drugoj (trecoj) doveo do SB. I naravno, ne kazem da je TL talenat kao Dzo.....
John Doe

Postby Golden Warrior » 31 Jan 2022, 16:29

Ne znam sta vise mozes da ocekujes od Garopola?

Lik je igrao super bowl, dogurao dalako u PO...

Nije klasa da osvoji SB osim ako mu ne namesti i to je to. Ima smisla zameniti ga ako imas boljeg u opticaju.

Trenutno ima max 10 QB boljih od njega i to su svi zacementirani u svojim timovima, eventualno Rodgers...

Kako mozes da kazes da je bacena sezona u kojoj su te cetvrtina i brainfart farta delili od najvece utakmice?

Sta ona treba da kaze neko ko je navijac Baltimora za ovo sto Lamar Jackson pruza u PO ako ga uopste dohvati?
Golden Warrior

Postby John Doe » 31 Jan 2022, 16:51

Nisam ja rekao da ocekujem od Garopola bilo sta, nego da je sezona bacena jer je TL nije igrao. Tj odigrao je 3 utakmice i je na svakoj bio bolji i bolji. To sto je Garopolo igrao SB sa mozda najboljom odbranom u ligi zadnjih 3 godine, sa najboljim RB prve sezone, sa mozda najboljim TE u ligi, ove godine se na to dodao i WR koji je drugi po jardama iz skrimidza i mozda najboljim igracem lige za mene nije uspeh. I tu jos mozes da dodas i naboljim LT i najboljim blokerom i jos pun kurac najboljih ili top 5 igraca. Lamar Dzekson i sam Baltimor nisu uopste u istoj ligi sa SF i kompletnim timom. Da je Lamar Dzekson u ovom timu pitaj boga gde bi on bio.
John Doe

Postby Golden Warrior » 31 Jan 2022, 17:03

Pa igrao je LT sa svim tim istim igracima i izgledao je kao najgori QB u ligi :laugh:

Ili smatras ce napredovati od nivou QB koji nije dostojan startera do osvajaca SB?
Golden Warrior

Postby John Doe » 31 Jan 2022, 17:11

Koju utakmicu je izgledao kao najgori u ligi? One koje je Dzimi bukvalno izbegao? Tj kada je Sanahan morao nesto da menja jer su kola krenula nizbrdo i kada ga je ubacio i kada je sam priznao da ga uopste nije spremao za utakmicu? Ili mislis na utakmicu protiv Arizone? SF je 2x izgubio od Arizone. Jednom sa Dzimijem i jednom sa Lensom. U utakmici sa Sijetlom Dzimi je imao qbr 79.1 dok je Lens na istoj utakmici imao 117. I ko je tu izgledao najgore? Lens je dobi Hjuston.

Mozda se nismo razumeli LT je Left Tackle, a TL je Trej Lens...
Last edited by John Doe on 31 Jan 2022, 17:28, edited 1 time in total.
John Doe

Postby Golden Warrior » 31 Jan 2022, 17:24

Daj bre nemoj da se zajebavamo.

Lik ne zna da izbaci loptu, on je tek 3 klase ispod ovakvog Garopola.

Mislim da ce im veca greska biti ako krenu da ispravljaji krive drine sa njim i tu gube vreme nego da jednostavno priznaju da su se zajebali...
Golden Warrior

Postby John Doe » 31 Jan 2022, 17:41

Lik koji ne zna da baci loptu je ruki. I tri klase je ispod Garopola. Taj isti lik ima jos vremena da nauci da baca loptu, ali je izgubio celu sezonu. SF ima fenomenalan tim osim na poziciji QB i jos neke manje rupe i pitanje je koliko ce taj tim ostati zajedno a i ogromno pitanje je koliko ce para imati s obziorm da ce morati ogromne pare da daju Dibu. Nemaju nikakve pikove na narednim draftovima.
John Doe

PreviousNext

Return to Američki fudbal