mmarko28 wrote:
Dizajn akcije je bio rollout za Andrewsa. Cela akcija bila napravljena da baci loptu na prvi pilon njemu. Možda 2-3 QB u ligi mogu da vide preko OL da je Brown sam i da precizno bace taj pas u trku. Morao bi da baca kontra od inercije koja ga nosi sa rolloutom. To je baš težak pas.
Ja generalno ne razumem zašto treneri zovu ovakve akcije u end zoni. Praktično sam sebi odsečeš pola terena, odbrana mora da se fokusira samo na tu polovinu gde trči QB. U 90% slučajeva QB gleda da baci loptu tamo gde je odbrana ne može dohvatiti, što u ovom slučaju znači pas nisko na prvi pilon. Ofanzivni playcaller praktično limitira svog QB na samo jednu bacačku opciju ili na eventualno trčanje QB za TD.
Slazem se da je rolaut glup izbor akcije, realno je cist user sto je Markiz bio sam. Ali se ne slazem da je tezak read ili tezak pas. U rolautu su readovi mnogo laki, jer kao sto si sam rekao ima pola terena i 2 do maks 3 reada. Ovde je imao 2, Endrjuz pa Markiz. On je bacio napamet opciji u koju je verovao, ali postoji mogucnost da je i trener trazio da isforsira taj pas verujuci u svog najboljeg plejmejkera. Sto se tice mehanike bacanja, uopste nije toliko tezak pas ukoliko trcis u stranu u koju je bacacka ruka. Ako trcis suprotno onda moras da setapujes noge a u ovom slucaju mozes iz trka da bacis, samo svu tezinu prebacis na, u ovom slucaju desnu nogu. To je pas koji mogu ja da izvedem a ne neki nfl kvoterbek.