Board index Razni Sportovi Američki fudbal

Američki fudbal - NFL

Ko ce biti sampion?

Poll ended at 10 Feb 2025, 14:31

Cifsi
7
54%
Iglsi
6
46%

Total votes : 13

Re: Američki fudbal - NFL

Postby John Doe » 04 Oct 2021, 07:55

Robert Saleh bez obzira na veliki broj primljenih poena od govana pravi pitu.
Dr. Thomas wrote:Кад се нема одговор одмах иде вицкасти коментар.
John Doe

Postby Baxter Stockman » 04 Oct 2021, 08:24

:laugh:
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby mmarko28 » 04 Oct 2021, 10:07

Ima priličan broj nekompetentnih trenera u NFL, ali ovo što Matt Nagy radi ne novi nivo neznanja i gluposti.

Prošle godine im je napad bio očajan prvi deo sezone. Onda je Nagy sam sebe otpustio kao playcallera, prepustio playcalling OC-ju Bill Lazoru. Napad Bearsa je počeo da liči na nešto i oni su došli do plejofa sa 8-8. Napad se bazirao više na trčanju i playaction pasovima. Onda je Nagy izmedju dve sezone odlučio da opet postane playcaller, jer je verovatno "postao pametniji" i naučio gde je grešio.

Na početku ove sezone opet je počeo da igra isti sistem igre sa kojim je prošle godine napad bio katastrofalan, jer će to iz nekog razloga ove godine da funkcioniše. Onda je Fields dobio neverovatne batine protiv Brownsa prošle nedelje i bacio za samo 68 jardi. Onda je Nagy ponovo "poslao sebe u penziju kao playcallera" i opet pustio Bill Lazora da vodi napad. I, gle čuda, napad je koliko toliko počeo da liči na nešto i Fields je izgledao ok protiv Lionsa. Jesu Lionsi loš tim, ali to definitivno nije jedini razlog za ovakvu promenu. Igrali su na drugačiji način, više definisanih "read-ova", što eliminiše jednu od najvećih mana koje Fields ima - ne ume da čita ceo teren. Lazor je pojednostavio stvari za Fieldsa, igrao više max protect formacija, mnogo više bazirao igru na trčanju, stavio je Fieldsa "under center" i pomogao mladom QB. Nešto što Nagy nije uradio za 3 godine od kad je trener.

Ovde bi hteo da se izvinim Trubiskom za sve loše komentare i šta sam pisao o njemu. Nikad nećemo znati kakav je QB mogao da postane da nije imao ovog dunstera za trenera.
mmarko28

Postby Golden Warrior » 04 Oct 2021, 10:56

kecman wrote:Bitter sweet ukus nakon utakmice.

Ja sam licno zadovoljan izdanjem Patriotsa - e sada treba videti da li su stvarno prve 3 nedelje cuvali stvari pa su zato tako prosecno izgledali (posebno W2 i W3) ili je ovo bila samo inspiracija velikog trenutka, ali dosta pozitivnih stvari danas koje se nisu puno vidjale u prethodnim nedeljama.

Sa druge strane iskreno prilicno bledo izdanje TB12, sto se negde i ocekivalo pod naponom svih emocija koje je ovakav 'homecoming scenario' donosio.

Ono sto puno brine za TB je sto im je Secondary totalno osakacen povredama.
A Sherman ne lici ni na sta. Smesno je bilo kada je neko ovde kukao sto ga je Tampa potpisala. Lik je bukvalno bio hodajuca rupa, sve sto je baceno ka njemu je bilo otvoreno.

Serman je potpisao pre par dana stvarno bi smesno da sa kauca krene da pravi razliku jos im se sinoc povredio i Cartlon Davis.

Ne znam samo cime si zadovoljan kod izdanja Patsa ovo je cista tragedija, otaljala ih je ocajna Tampa u mecu gde su se napalili kao majmuni i spremali pola godine za ovo...

Sto se tice Tampa stvarno ne vidim promil sanse da ponove proslosezonske rezultate, rasut secondary povredama, Brejdi propo' i sve teze pomeraju loptu. Jedino ostala odbrana od trcanja i pass rush na nekom solidnom nivou...
Golden Warrior

Postby Bogun » 04 Oct 2021, 10:58

Za Brejdija se priča da je propao evo već 11, 12 sezona, ubošće se jednom, nema sumnje. :D
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Golden Warrior » 04 Oct 2021, 11:11

Pa i jeste ''propo'' ( debelo izasao iz prajma i sto se tice preciznosti ruke nije ni blizu krema lige) ima vec 5 godina ali je dovoljno lukav da to maskira genijalnoscu i jos uvek je u stanju da napravi pravi potez u kljucnom trenutku.

Doduse i ove godine im je raspored smesan, 3 sledeca meca ne bi izgubio ni Tim Tebow a kad odes na 6-1 vec si u PO tako da sa te strane ne mora da brinu i kupice vreme da se reorganizuju.
Golden Warrior

Postby mmarko28 » 04 Oct 2021, 11:48

Bogun wrote:Za Brejdija se priča da je propao evo već 11, 12 sezona, ubošće se jednom, nema sumnje. :D

Zavisi šta misliš pod "propao" i na koju sezonu misliš. On je pre 11-12 sezona počeo da igra loše i igrao je ispod svog nivoa nekoliko sezona. Postoji razlog što su Patriotsi 2014 draftovali Garoppola. Brady je 3 sezone za redom bio najgori startni QB u ligi u pasovima preko 10 jardi. Bukvalno nije mogao da baci duži pas. Ali, imam utisak da je to što su draftovali Garoppola dovelo do toga da je on ponovo počeo da radi na sebi, malo je promenio tehniku bacanja i tako sebi produžio karijeru. On već 5 godina nije top 5 QB u ligi. U ovom trenutku on je verovatno i izvan top 10 QB.Ali, Patriotsi su imali, a Buccaneersi imaju tim koji je toliko dobar da on ne mora da bude top 5 da bi bili uspešni. Njemu, u ovom trenutku njegove karijere, treba odlična OL i odlični skill igrači da bi izgledao ovako dobro. Stavi ga u Bearse, Titanse, Vikingse ili neki drugi tim sa ispod prosečnom OL i ne bi bio ni izbliza tako dobar. On je i dalje neverovatno "clutch" ali nije QB koji može da nosi prosečan roster to plejofa, kao najbolji QB u ligi trenutno.
mmarko28

Postby Zlaja » 04 Oct 2021, 12:35

Kakva je faca Beleček junior
:laugh:
Zlaja

Postby John Doe » 04 Oct 2021, 14:42

Bogun wrote:Za Brejdija se priča da je propao evo već 11, 12 sezona, ubošće se jednom, nema sumnje. :D

Bukvalno.
Ispumpane lopte, Beličik, sudije, konferencija, raspored... Čovek je TB doveo od 7-9 sa maltene istom ofanzivnom linijom do pobede u SB. 13 godina nisu prismrdeli plej-ofu. Nije hteo u TB, hteo je u 49erse ali ga Šanahan nije hteo. Tako da se ne može reći da je birao. I sa 44 nastavlja da delje. To što qb ne može da baci bombu od 70+ jardi ne znači ništa. Da staviš Džoa Montanu i Pejtona Meninga u Berse isto bi bili bulja sa onakvim trenerom. I svake godine neka nova priča. Svi jedva čekaju da nešto usere. Ja se nadam da će uzeti ponovo.
Dr. Thomas wrote:Кад се нема одговор одмах иде вицкасти коментар.
John Doe

Postby kecman » 05 Oct 2021, 02:22

Jbg, samo treba premotati sta su ljudi pisali u prvoj polovini prosle sezone o Brejdiju i Tampi, i onda kako su promenili pricu posle SB.
Od "nece ni u PO uspeti da udju" do "jbg, i moja baba bi sa tim timom uzela SB" :laugh:

Ali dobro, ljudi prate fudbal kroz higlights i box score, pa imaju 10 boljih QB-a od Toma u ligi trenutno.

Postoje trenutno 2, maksimalno 3 QBa koji vise uticu na to kako ce njihov tim izgledati (on and off the field impact) danas od Brejdija. Znaci Rodgers, Mahomes, koji su jednostavno fizicki superiorni u odnosu na njega (a imaju i u glavi makar deo onoga sto ima TB12), ali posle toga nikoga ne bih imao radje da bude QB mom timu od Brejdija.

Na pitanje sta mi se dopalo kod NEP juce:
- Odbrana je delovala puno bolje nego u W2 i W3. Judon je pokazao da je najvece pojacanje, i da zaista ima uticaj na sve faze odbrane
- Kada se Steph Gilmore vrati, dosta ce stvari da se otvori za igranje sa razlicitim kombinacijama u odbrani, i ocekujem da secondary bude jedan od TOP 5 u ligi. Ali ono sto ohrabruje je da je i sinoc to izgledalo sasvim solidno
- Mac Jones je izgledao sjajno sinoc (statistika to mozda i ne pokazuje, ali je ono sto sam ja video meni delovalo super za velicinu pozornice koju je jucerasnji mec predstavljao). Dosta su otvorili playbook, i cim su ga stavili u no huddle i sa vise spread formacija, odmah je to delovalo puno bolje. Da li su namerno kratili stvari da bi krili adute ili sta je po sredi ne znam, ali je napad juce dosta dobro pomerao loptu, i da nije opet bilo glupih famblova mi bi verovatno dobili taj mec

NEP je sa dve lopte od 1-3 mogao biti 3-1. E sada, da li su sve PO sanse izgubljene sa te dve lopte ne znam, ali sam ja dosta dobrih utisaka o jucerasnjem mecu stekao.
SVAKOJ VLASTI VERNI, SVAKOJ VLASTI ODANI...
kecman

Postby kecman » 05 Oct 2021, 02:34

P.S.
Kakav je defanzivni genije Brendon Stejli :blue:
SVAKOJ VLASTI VERNI, SVAKOJ VLASTI ODANI...
kecman

Postby Zlaja » 05 Oct 2021, 19:50

Leptejebo, kakva životinja...

Zlaja

Postby mmarko28 » 05 Oct 2021, 22:38

Pogledaj samo ovaj snap:

mmarko28

Postby Zlaja » 06 Oct 2021, 12:54

Evo CB za Tampu...

Zlaja

Postby Dr Arslanagic » 06 Oct 2021, 14:34

U 100 marke da odlazi u Tampu.
I kauboji su otpustili LB Jaylon Smith-a.

Isto nece imati problema da nadje tim.
Ramsi bi trebali da ga pojure ako hoce SB, utakmica sa Arizonom je pokazala da su LB ubedljivo najtanji deo tima.
A mogao bi i SD, da ne kazem LA Chargers-i.

Brandon Staley bi od njega napravio ubicu.
Fenomenalan defanzivni guru.
A pokazuje se i vrlo perspektivan HC.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

PreviousNext

Return to Američki fudbal