Odlican potez za nas , nesto mi je govorilo da ce ovo da se desi, tacno sam osetio. Sto se tice salari kapa, mi cemo pojesti sav Gofov dead money ove godine, takodje i Gurlijev, tako da sledece godine imamo mnogo mesta u seleri kepu jer je usteda samo u odnosu Gof - Staford 16 miliona. Tako da mozemo da restruktiramo ugovore Donaldu, mozda cak i Remzij, Vudsu i Kapu i da napravimo dovoljno prostora ali potezi koji su po meni must have jesu :
1. Otpustiti LB Keni Janga (doprinos od kada je stigao u trejdu za Pitersa vrlo mali, pff grade samo 40) - usteda
2.2 miliona2 Otpustiti C BRajan Alen (na ruki ugovoru, ali dokazao da se na njega ne moze racunati) - usteda
1 milion3.Otpustiti RT Havenstaj (korektan igrac ali ovde je cista usteda u pitanju, njegova zamena se pokazala sposobnom da ga zameni pa mozda i podigne kvalitet na toj strani) - usteda
7 miliona4. Restruktirati Vitvortov ugovor (i dalje igra na visokom nivou ali 11 miliona cap hit za 39 godina je mozda previse) - potencijalna usteda
2.5 miliona a ako ga otpustimo 9.5 miliona ustede mada ga ja ne bih dirao
5.Otpustiti Okoronkva (takodje minimalan doprinos od kada je draftovan a imamo puno igraca na toj poziciji) - usteda
1 milion6.Produziti ugovor Stafordu (ugovor samo na dve godine, potpisati trogodisnji i gurnuti novac u sledece 2 godine) - potencijalna usteda
5 miliona7. Restruktirati Donaldov ugovor (ove godine nosi 28 miliona cap hit a sledece 22, pa 18 pa 21. Gurnuti novac u preostale godine ugovora) - potencijalna usteda
7 miliona8. Trejdovati Woodsa (ovo se sigurno nece desiti ali ja bih to uradio. Povratio bih neki pik, ustedeo 13 miliona, nosi samo 600k dead money, a svakako je Van Dzeferson totalno isti tip hvataca kao Woods i Kap, tako da bih na to mesto draftovao jeftinijeg hvataca a drugciji tip. Ili big body contested catcher ili over the top speedster. Ovako je glupo sto cucamo loptu, imamo 3 totalno ista hvataca koja su mala, ne preterano brza, ali su svi odlicni route raneri i dobri u yac) - usteda
13 milionaOvo je nekih 40 miliona, sto je dovoljno da nas stavi ispod capa i da imamo dovoljno za ruki klasu (trenutno smo 33 miliona preko capa, a ako bude cap mozda nesto veci oko 185 milion, mozda i samo 23) . Postoje razliciti nacini da isplivamo a meni ce biti zanimljivo da pratim koliko se podudaram sa Snidom