Board index Razni Sportovi Američki fudbal

Američki fudbal - NFL

Ko ce biti sampion?

Poll ended at 10 Feb 2025, 14:31

Cifsi
7
54%
Iglsi
6
46%

Total votes : 13

Re: Američki fudbal - NFL

Postby mmarko28 » 18 Jan 2021, 09:53

Brees je izgubio ovaj meč. Buccaneersi su znali, kad je Brees na terenu, nisu uopšte morali da brane dalje od 20 jardi. Ovaj stil igre može da prodje, ali sve mora da ide savršeno. Ne sme da bude grešaka u napadu. Brees je bukvalno poklonio 14 poena sa 2 INT koja su vraćena pred end zonu. I Brady je uglavnom bacao kratko, imao je 199 jardi iz 33 pasa. Ali ovo što je Brees imao je smešno. 134 jarda iz 34 pasa - 3.94 YPA. Kamara i Ronald Jones su imali preko 4 jarda nošenjem, a Brees ispod 4 pasom. Tako ne može da se igra.
mmarko28

Postby Steamroller91 » 18 Jan 2021, 10:16

Pored tih gresaka Saintsa, ja sam i dalje pod utiskom partije Devina White-a. Mislim da je prilikom svakog obaranja dobro protresao napadace Sainsta. Pritom je stalno prisutan u odbrani, lepo ispratio onaj FF pa zatim i INT.
Avangarda classic FPL Champion - 2022/2023
Avangarda Head to Head FPL Champion - 2022/2023
Steamroller91

Postby Golden Warrior » 18 Jan 2021, 10:54

Sve stoji za Breesa ali ipak da Cook nije ispustio tu loptu i da se otislo na 23-13 umesto sto su surovo primi TD za 20-20 mislim da bi mec bio gotov.

Saintsi su imali sav momentum na svojoj strani i pored takvog izadnja Breesa. Posle toga je mislim bacio cak 2 ili 3 INT ako me secanje sluzi...
Golden Warrior

Postby John Doe » 18 Jan 2021, 14:56

Meni je totalno idiotsko ovo pravilo da onaj Gudvinov td 10 sekundi pre kraja prvog poluvremena bude nekompletan pas. Čovek napravi dva koraka u n zoni i padne na lakat van terena i tad gubi kontrolu nad loptom. Koliko puta trkač kreće da pada pred n zonom ispruži se i pri padu ispusti loptu i to je td jer je presekao liniju n zone...
Dr. Thomas wrote:Кад се нема одговор одмах иде вицкасти коментар.
John Doe

Postby Dr Arslanagic » 18 Jan 2021, 15:22

Grin Bej nam je pretposlednja nada :D

Kazu da je Mahomes imao simptome "davljenja" pre nego nokauta od udarca.
Ja sam to primetio i napisao.
Ona ruka sto je ostala za vratom je napravila veci problem, i pomislio sam samo da mu nije povredio vrat sa polugom.

Uglavnom, Rid kaze da je Mahomes odlicno i da je prosao sve testove.
Doduse, kazao je i da je primio udarac u potiljak i da je glavom udario u zemlju.
Nisam to tako video, a i na snimku ne vidim da je dobio jak udarac u glavu, i jos u potiljak.

Najveci problem je idiotski concussion protocol, zbog koga mu mozda nece dopustiti da igra sledecu utakmicu.

Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby mmarko28 » 18 Jan 2021, 16:36

Kao fan Brownsa, red bi bio da napišem neki pregled toga kako sam video sezonu.

Rezultatski, najbolja sezona Brownsa u poslednjih 25 godina, definitivno najbolja od kad je franšiza ponovo uspostavljena 1999. Kad je Stefanski angažovan bio sam protivnik, nisam bio impresioniran napadačkom šemom, niko drugi ga nije intervjuisao za trenera i sl. Čovek je odradio odličan posao. Prvo, okupio je odličan tim trenera. Trener OL Callahan, jedan od dva najbolja OL trenera u poslednjih 20 godina u NFL. Čovek je čudotvorac. U poslednje vreme prvo sjajan posao u Dallasu, posle u Washingtonu, sad Cleveland. Chad O'Shea, čovek koji je bio zadužen za red zone napad u Patriotsima kad su osvajali 3 poslednja Super Bowla. OC Van Pelt, kojeg je Aaron Rodgers mnogo hvalio kao odličnog trenera QB. Stefanski je ukapirao šta je identitet Brownsa, ko je Mayfield i napravio sistem u kojem Mayfield, prilično atletski limitiran QB, može da izgleda dobro. Za nešto više falilo je više brzine na WR. Mislim da bi zdrav OBJ ipak mnogo značio ovom timu, bez obzira na sve priče o tome da se ne uklapa sa Mayfieldom.

U odbrani, falilio je nekoliko bitnih igrača koji bi kao starteri promenili kvalitet igre Brownsa - DT Billings, CB - Williams, S - Delpit. Tri projektovana startera nisu bila tu i povrede i otkazi su se desili kad nije postojala opcija da se dovedu kvalitetne zamene. U suštini, igrači koje DC Woods ima se uopšte ne uklapaju u ono što on želi da igra. Brownsi imaju nekoliko igrača koji ne bi nigde drugo bili starteri u NFL. Posebno su rupe velike na pozicijama u sekunderiju. Woods želi da igra zonu na 1. i 2.downu i čoveka u bitnim situacijama na 3rd downu. Problem je što ima samo jednog kvalitetnog CB koji to može da odigra, niko od sejftija nije u stanju da igra čovek na čoveka, pa je odbrana izgledala jako loše. Posebno kad je Covid desetkovao odbranu pa je bilo situacija kad su na terenu bila 3-4 startera od 11 koji su planirani na početku sezone. Na pozicijama LB ozbiljno fali brzina i sposobnost pokrivanja pasa. U plejofu je bio veliki udarac i to se u meču protiv Steelersa u regularnom delu sezone povredio EDGE Olivier Vernon, u drugom delu sezone ubedljivo najbolji igrač odbrane sa 9 sekova u poslednjih 8 mečeva.

Za narednu godinu očekujem da odbrana i WR corp izgleda mnogo drugačije. U odbrani očekujem barem 4-5 novih startera, pre svega totalno različit sekunderi. U DL, očekujem barem 2 nova startera, sve u svemu drugačiji tim koji može, koliko toliko, da brani pas na 3rd downu. U napadu, pozdrav OBJ, kratko smo se družili i barem 1-2 nova WR koji imaju ozbiljnu brzinu.

Mislim da je Stefanski zaslužio da dobije nagradu za trenera godine. Brownsi su prošle godine imali skor 6-10, ove godine, sa plejofom, 12-6. U NFL je to drastična razlika, iako je lagan raspored utakmica odigrao ulogu u tome. Ovaj tim je bio projektovan da ima max 8-9 pobeda a definitivno su prevazišli očekivanja. Sad će biti problem spusiti igrače na zemlju da bi počeli ponovo od nule. Tu ćemo videti koliko je Stefanski dobar trener i psiholog.
mmarko28

Postby Golden Warrior » 18 Jan 2021, 17:32

Meni je Reid najveci bog.

Sto neko rece juce u prenosu on je poslednju akciju pozvao za sebe. Zabole njega da li je QB Mohomes, Henne ili Pera ciganin.

Tacno da nije proslo ostalo bi Clevalndu 1:30 na pola terena, legenda :biggrin:
Golden Warrior

Postby Zlaja » 18 Jan 2021, 22:02

Dabol ostaje u Bilsima.
Mekdenijels favorit za klupu File.

Još samo Hjuston, ali tamo imaju većih problema...
Zlaja

Postby Dr Arslanagic » 18 Jan 2021, 22:27

Mozda ima nade za Remse

"The people I've spoken to said basically at this moment the relationship with Goff and McVay: not great. They need marriage counseling is what one person said to me. I think this is something that they're going to be able to work through, but there's got to be some healing and that's not just with Jared Goff's injured thumb."

https://www.nfl.com/news/jared-goff-sea ... witter_atn
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby mmarko28 » 19 Jan 2021, 21:03

Jako interesantan trener. Ima iskustva kao trener odbrane i kao trener napada. Dosta je unapredio odbranu Falconsa kad je preuzeo tim na pola sezone. Dobra zamena za Brandona Staleya.
mmarko28

Postby Felipao » 19 Jan 2021, 22:04

Ja sam zadovoljan izborom. Takodje zanimljivo da je Mekvej blokirao Stejlija da intervjuise O Konelija za mesto OC, dok je recimo LeFleuru dozvolio da ode u Titanse. Sve mi se cini da je Stejli dupetom zatvorio vrata Ramsa, koji su ga lansirali u orbitu. Mislim da odbranu protiv Grin Beja nije spremio dovoljno detaljno i da je vec razmisljao o sledecem poslu, pogotovo kad se uzme u obzir da je isti dan pohitao Chargersima na intervju.

Sto se tice Gofa, evidentno je da je i MekVej najzad shvatio ono sto je svima jasno. Vec dobar deo sezone ga neprestano kritikuje i mislim da bi na srecu ta ljubav mogla da pukne, samo kako ga uvaliti nekom sa ovolikim ugovorom. Steta sto se Volford povredio, mislim da je mogao biti otkrovenje PO,pa mozda i da uzme to mesto startera za slededu sezonu.
Felipao

Postby Dr Arslanagic » 19 Jan 2021, 23:10

Bolji QB i mobilniji, ili RZ target, TE i Remsi mogu narednih godina svaki put u PO.
Drugo, MekVej i GM Remsa godinama rade odlican posao.
Uvek sastave odlican tim i trenerski staf.
Taj GM Remsa bas radi dobar posao.

Mene toliko nervira Gof da ne znam kojem bi ga timu pozelio.
Mozda New England-u :biggrin:
Ako dodje DSW u SF, ta ce divizija biti smrt.
Meni je nasa uvek bila solidno do vrlo jaka - PIT, Baltimor, CIN i Brownsi - sve derbiji.
Kako stvari stoje tek ce biti super jaka kad se Burow oporavi.
Ali divizija Remsi, Sijetl, SF i Arizona, narednih 5 godina ko se dohvati PO da slavi kao SB.

Filipe, sve vise se pise
Dr Arslanagic

Postby Milutinov Tata » 20 Jan 2021, 07:10

Evo nasih predvidjanja za prosli vikend:

Cifsi - 16
Braunsi - 3

Bilsi - 8
Rejvensi - 11

Pekersi - 16
Remsi - 3

Sveci - 6
Bakanirsi - 13

Dobar osecaj za NFC, otprilke su takvi reultati i bili. U AFC na terenu dosta drugacije od onoga sto smo prognozirali.

Postavljeno glasanje za sampione konferencija.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Dr Arslanagic » 20 Jan 2021, 09:38

Navijacki za GB i BIlls mafiju :hatman:
Mozda ovi mladji ne znaju da su Bilsi igrali 4 puta za redom u SB (1991.-1994.) i sva 4 puta izgubili.
Od tada su najverniji navijaci na svetu :hatman:

Zavisi od toga da li ce oci NFL-a pustiti Mahomesa da igra.
Inace, Bakanirsi su vratili u tim NT Vita Vea-u.
Ogromno pojacanje.

Od 1967. od kada se igra SB

GB je bio 4 puta sampion
Kanzas 2
Tampa 1
Bilsi 0

Najvise titula imaju PIT i NEP, po 6
Dalas i SF po 5
GB i NYG po 4
DEN, WAS, OAK/LV po 3
MIA, IND, BAL i KC po 2
Remsi, SEA, PHI, Chicago, NYJ, TB i NO imaju po 1

Timovi bez titule su
MIN
BUF
CIN
CAR
ATL
Chargersi
TEN
ARI
CLE
DET
HOU
JAX

Timovi sa najvise ucesca na SB
NEP 11
PIT 8
DAL 8
DEN 8
SF 7

Timovi bez ucesca u SB
DET (osnovan 1930.)
CLE (osnovan 1946.)
JAX (osnovan 1995.)
TEX (osnovan 2002.)
Dr Arslanagic

Postby mmarko28 » 20 Jan 2021, 11:55

Ta serija Billsa od 4 izgubljena Super Bowla za redom je jedan od najneverovatnijih podviga u NFL ikada. U današnje vreme, ako tim izgubi Super Bowl, u 50% slučajeva se ne oporavi psihološki i ne udje ni u plejof sledeće godine. Billsi su izgubili 3 za redom u opet su uspeli da se vrate i odigraju i četvrti. Nisu imali sreće da su igrali protiv nekih od najboljih trenera u istoriji NFL. 1990 - Giants (Parcells i Belichick), 1991 - Redskins (Joe Gibbs), 1992 i 1993 - Cowboys (Jimmy Johnson).
Upravo zato bih mi bilo jako drago kad bi uspeli da osvoje Super Bowl.

Jedini drugi tim koji ima 4 odigrana Super Bowla, a da nema titulu, su Vikingsi. Oni su 70-ih igrali 4 u periodu od 7-8 godina i nikad nisu osvojili.
mmarko28

PreviousNext

Return to Američki fudbal